reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak, biore dwie ampulki Menogan HP rano i wieczorem, i oczywiscie Orgalutran0,25mg/05ml. Do cwartku rano, o 10:45 kolejny podglad.... hmm... to dlaczego powiedzial mi ze nie jest zadowolony....???

reklama
ala moze niech Cie dluzej postymuluje napewno urosna. Powiem Ci, ze jak chodzilam do poprzedniego gina to mi np kazal wziac 2 strzaly gonalu na wzrost 1-2 pecholi do IUI i po tych zastrzykach nie rosly to odrazu bralm ten cykl za stracony i kazal przyjsc za miesiac. A u tego co teraz jestem to jak po dwoch nie dalo rady to dal mi kolejne dwa i jak nie dalo rady kolejne dwa i urosly pieknie. Takze niech ten Twoj gin Cie nie denerwuje. Nie musisz miec duzo wazne zeby bylo dojrzale:)

Ala spokojnie, nie wiem czemu Twoj lekarz tak Ci powiedział, ale moim zdaniem niepotrzebnie Cie tylko zmartwił, bo do czwartku to one sporo podrosną a do soboty będa superrr. 8 dni stymulacji to mało:tak:
joweg Ty miałas tylko 7 dni stymulacji i pobierali Ci takie małe jajeczka??? Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale mi się wydaje ze to za małe. Nawet loloitka tu pisała ze punkcje się robi wtedy kiedy conajmniej trzy sa wielkosci 18-20 mm:tak:dziwne:eek:
Palu jak sie czujesz??? pewnie szalejesz ze szczescia co?????:-)

ala_36 nei wiem powiem ci ze to samo mialam , ale u mnie w klinice jest z 6 lekrzy i co wizyta inny i co wizyta inaczej mi gadali .... to jeszcze mazs 4 dni i potem do tranferu to napewno podrosna a jaki masz protokol? ja miaalam z antagonsta.

PALU i ja widzę cień cienia, ale widzę, a znam kilka cień cieni już na świecie :-D

ZAFASOLKOWAŁAŚ NAM I BRAWO

ALA kurcze nie ma co płakać jeszcze urosną z tego co wiem stymulacja trwa 8-14 dni więc mają czas

U mnie będzie radość jak 2 jajeczka będą się nadawały do zapłodnienia i się zapłodnią, bo więcej nie wydoje nawet na stymulce :wściekła/y: a ty ich tam masz i masz ja to dopiero będę beczeć

To dlaczego mowi ze malo?
Napewno bedzie!!!!

ja mialam po 10 dniach pobierane

Roxi w sumie to sie boje bardziej niz wczesniej. Jutro skocze na bete ale jesli wyjdzie to pewnie mala bo to bedzie 8dpt.....

ala_36 nei wiem powiem ci ze to samo mialam , ale u mnie w klinice jest z 6 lekrzy i co wizyta inny i co wizyta inaczej mi gadali .... to jeszcze mazs 4 dni i potem do tranferu to napewno podrosna a jaki masz protokol? ja miaalam z antagonsta.

mam od paczatku Menogan, 4-ry dni po trzy ampulki, od piatego po dwie dwa razy dziennie i raz dziennie Oragalutran. Ja mam jednego lekarza prowadzaceg w sobote mowil ze ok, a dzisz ze malo i za male... nic z tego nie rozumiem, pobrali mi tez krew i maja zdzwonic ... :(

roxi-juz patrze na kartke jak mialam :D
4dc-gonal 150 jednostek
5-dc-gonal 150 jednostek
6-dc-gonal 150 jednostek
7dc-gonal 150 jednostek
8dc- wizyta, gonal 187 jednostek
9dc-gonal 187 jednostek, cetrotide 0,25mg (miedzy 22-23h)
10dc-gonal 187 jednostek, cetrotide 0,25mg(miedzy 22-23h)
11dc-wizyta, Brevaticid 5000.I.E (na pekanie)
13dc- o 6 rano czopek, o 8.00 punkcja
16dc-o 8.00 trnsfer i od wieczora 3x2 utogest

ala_36- czasami lekarze za duzo oczekuja , u mnie bali sie przestymulowania i dostalam protkol z anatgonista zebym nie maiala za duzo zarodkow bo bylo pewni siebie ze za pierwszym razem sie nam uda..... potem ledwo co ublagalam zeby dostac dwa zarodki bo bali sie ciazy mnogiej, ale niestety nie udalo sie.... a tak to teraz mam jeszcze 3 mrozaki wiec napewno znowu bezdiemy podchodzic do stymulacji od poczatku bo hccemy miec 3 dzieci :) zapewne gdyby wiedzieli to by dali inny protokol zeby bylo wiecej mrozakow:)

Ostatnia edycja:
reklama
Palu może weź rób testa jutro i w czwartek a w piątek to już betka wyjdzie co?

Licząc od początku stymulki to już 3 tydzień leci więc pewnie norma ok 5-150 i powinno coś wyjść

Stawiasz lody po pozytywnej betce kochana hehe

Do góry