reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja bym też tak powiedziała i czasami myślę nad tym, ale nie mam tyle odwagi. Boję się, że to sprowokuje do kolejnych pytań, a na te nie chcę odpowiadać, ani nikogo wtajemniczać w nasze leczenie. Nikt kto tego nie przeszedł i tak nie zrozumie. A nie chcę słuchać, że musimy wyjechać i się odstresować wtedy samo przyjdzie. Poza tym, nie chcę współczucia i użalania się nade mną, albo pokątnego gadania za plecami, bo tego bym wtedy nie uniknęła. Ja sobie z tym radzę i żyję szczęśliwie, badania wplotłam w moją codzienność i nie są dla mnie niczym nadzwyczajnym. Raczej są normalnością tyle lat to trwa.

Tak najbardziej rozwalają mnie teksty- "Nie myśl o tym to na pewno zajdziesz.", albo- "To twoja głowa- za bardzo chcesz, musisz się odblokować", albo "za bardzo się wszystkim przejmujesz, dlatego nie możesz mieć dzieci" Masakra- lepiej chyba nikomu nie mówić, że się ma problem.

reklama
To rzadka sytuacja, ale się zdarza:) Koleżance z innego forum słabiutka blastka 4CC podzieliła się dwukrotnie i ma urocze trojaczki!
ale patrząc na Twój wynik bety to nie ma szans, żeby implantacja była 8dpt skoro 13dpt miałaś już betę ponad 1000, implantacja musiała być standardowo 1-3dpt :)
w każdym razie gratuluję podwójnego szczęścia i życzę bezproblemowej ciąży :)
Właśnieze nie jest możliwa tak wczesna implantacja skoro podzieliła się blastka a zagniezdzenie dokładnie wiem kiedy było bliźniaki jednojajowe znajdujące się w jednym worku owodniowym i z jednym łożyskiem takie jjak moje implantuja się między 6 a 8 dniem od transferu moje były w 8 miałam krwawienie implantacyjne i ból w tym dniu i możliwa jest taka właśnie beta bo dość szybko i w dość dużych ilościach się produkuje potwierdziło mi to dwóch lekarzy łącznie z moim Profesorem do którego musze chodzić ponieważ jest jest to jest to ciaza bardzo wysokiego ryzyka i w każdej chwili może dojść do zespołu przetoczen między blizniakami i nie wykryte w porę prowadzi do śmierci obu bliźniaków dlatego mam wizyty co dwa tyg i cesarke między 32 a 36 tc

Witam was . Pytanie do dziewczyn po crio czy to normalne że na cyklu sztucznym mam same tabletki ?? Lekarz mi mówił , że żadnych zastrzyków nie będzie .. transfer już tuż tuż a ja tylko lutka, estrofem i dupek ???a na finish 1 tab relanium i piroxicam.
Ja po pierwszym criotransferze miałam tylko właśnie estrofem 2x1 i dupek 3x1. Skończyło się to tak że w 11 dpt progesteron wyszedł aż 1,2. Czyste szaleństwo.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej przy crio to normalne. Zastrzyki sa do stymulacji a teraz tylko estrofem na endometrium i luteina i duphaston z progesteronem. No i relanium i piroxicam przed samym crio. Tez tak mialam:)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Po drugim criotransferze dostałam prolutex w zastrzykach (progesteron) i crinone w żelu (progesteron). Tak więc nie koniecznie same tabletki.

Właśnieze nie jest możliwa tak wczesna implantacja skoro podzieliła się blastka a zagniezdzenie dokładnie wiem kiedy było bliźniaki jednojajowe znajdujące się w jednym worku owodniowym i z jednym łożyskiem takie jjak moje implantuja się między 6 a 8 dniem od transferu moje były w 8 miałam krwawienie implantacyjne i ból w tym dniu i możliwa jest taka właśnie beta bo dość szybko i w dość dużych ilościach się produkuje potwierdziło mi to dwóch lekarzy łącznie z moim Profesorem do którego musze chodzić ponieważ jest jest to jest to ciaza bardzo wysokiego ryzyka i w każdej chwili może dojść do zespołu przetoczen między blizniakami i nie wykryte w porę prowadzi do śmierci obu bliźniaków dlatego mam wizyty co dwa tyg i cesarke między 32 a 36 tc
Koleżanka z trojaczkami miała normalnie implantacje wcześnie, a zarodek podzielił się na trzy. Ale może u Ciebie było jak mówisz, chociaż ta beta aż tak szybko chyba nie rośnie nawet przy bliźniakach. Zresztą nie ma reguły - biologia to nie matematyka, ważne, że Bąble są u mamy i już półmetek :)

Po drugim criotransferze dostałam prolutex w zastrzykach (progesteron) i crinone w żelu (progesteron). Tak więc nie koniecznie same tabletki.

Ok. Przepraszam za bledne info... Tak jakos po sobie czlowiek zawsze patrzy a ja zawsze tabletki tylko...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam dziewczęta czekam na te wysokie bety dziś gdzie te wyniki. ?
Motylku jak wizyta.
Rybko do dziś nie mogę się pozbierać jak przeczytałam o Twojej tragedii jesteś zuch ze się pozbierałas i walczysz o swoje .
Husan zmarzłam jak zobaczyłam Twoje zdjęcie błędem pfuuu paskudny śnieg .
Miłego dnia wszystkim

reklama
Do góry