reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ha. Okres mi się zaczą tym razem pare dni przed (spodziewałam się w poniedziałek -wtorek). Przypomniało mi się, ze identycznie miałam przed operacją jak się stresowałam. Najpierw okres się spoźnił, w kolejnym cyklu był nieco za szybko a potem wrócił do swojej normy na wiele miesięcy.

Tak, ze naprawdę mam farta z ta wizyta jutro. Akurat drugi dzień cyklu. Jak mi powie, że nie widzi powodu by czekać ze względu na chorobę męża w październiku i będzie krutką procedura (a z tego co czytam to jeśli są dobre jajkowe prognozy, brak problemów hormonalnych to prawie zawsze zaleca się w pierwszej próbie krutką) to będzie jeszcze czas na przyjęcie zastrzyku wieczorem.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zrobiłam sobie dziś test zeby mieć na pamiątkę 2 tłuste krechy a tu co, pusto, nie ma 2 kreski.
Kciukasy za wasze bety, transfery, wizyty.

Mojej koleżance dwie krechy pojawiły się dopiero w 6 tygodniu ciąży na sikancu. Albo nawet później. Mały dwulatek uzależniony od gapienia się na maszyny do robot drogowych i ciężkiej budowlanki ma się świetnie.

Milagros, czy mozna zeobic taka diagnostykę zamrożonych juz zarodków ? Czy badają tylko świeże ? Czy komórki musza byc pobrane w miejscu diagnostyki , czy jest możliwość jakoś przewiezienia ich?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Musza je odmrozic, pobrac material i zamrozic jeszcze raz. I to musza byc blastocysty z tego co wiem.
Co do transportu to nie mam pojecia...

No widzisz Beatko ja tez mam hashimoto ,lekarz wie doskonale .Pewnie sam nie wiedzial co lepsze , ciekawa jestem co powiedza mi w srode -kiedy co i jak
Ja jak zmieniłam lekarza i klinikę po 1 nieudanej próbie, od razu na 1 wizycie powiedziałam Pani dr,że miałam spotkanie z embriologiem I zalecił długi protokół. Nie miała żadnych przeciwskazan i takim mnie poprowadziła.
Pogadaj z lekarzem,mam nadzieje ze się dogadacie :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Aniu
Pytałaś o telefoniczne informacje o badaniach prenatalnych. O samych badaniach mogę poradzić dużo z czym i do kogo ale żeby telefonicznie to już zagwostka. Znam miejsca albo na NFZ - tyle ze tam nie pogadasz za bardzo bo zwyczajnie tyle pacjentek na korytarzu czeka że nie ma takiej opcji. Znam miejsca prywatne ale tam pani z recepcji zaproponuje ci termin wizyty. Pomyślałam, ze możesz zadzwonić do Warszawskiego hospicjum prenatalnego na Agarowej w Warszawie. W ramach tego hospicjum działa chyba najlepsza w Polsce prenatalna diagnostyka serduszkową (pani profesor D.) Tam kierują na echo serca i na rozmowę z psychologiem z wielu szpitali po negatywnych badaniach prenatalnych. Hospicjum ma za zadanie pomaganie rodzicom w trakcie ciąży jak i jeśli dziecko rodzi się chore i myślę że udziela ci informacji jakich potrzebujesz. Tylko z góry uprzedzam, że jest to miejsce nastawione raczej pro live, mimo że mocno starają się być neutralni.

W nocy znalazłam o nich info. Zdrzemnęłam sie troche i póki co mam w glowie pustke, moze w dzien zadzwonię. Noe bede tu wiecej o tym pisać, bo spełnia sie wlasnie u mnie najgorszy koszmar każdej przyszłej matki, stres nie pomaga, a ja Wam zycze naprawdę wszystkiego co najlepsze.

Trzymam kciuki dziewczyny [emoji110]

Zrobiłam sobie dziś test zeby mieć na pamiątkę 2 tłuste krechy a tu co, pusto, nie ma 2 kreski.
Kciukasy za wasze bety, transfery, wizyty.
Najważniejszy test z krwi :)
Spokojnie i nie sugeruj się sikancem :) powtórz sobie jutro betę jak chcesz być spokojniejsza i ciesz się tym pięknym czasem,który się dla Ciebie rozpoczyna :)

Miałyście tak ze po nieudanym transferze, w pierwszym terminie miesiączka przyszła w dokładnej dacie, a w kolejnym miesiącu jej nie ma [emoji849]? Czekam tydzien juz [emoji849]
Objawów brak.
Czyżby hormony tak moj organizm wykończyły ze nie ma siły na miesiączkę?

To zrób test ciazowy...

Dzień dobry Dziewczyny
Powodzenia dzisiaj. Gosiu potwierdzenia, że Kropeczka zadomowila się na dobre, Klarsa- bety na wysokości, Kath-dobrych wiadomości. :)))

reklama
Najważniejszy test z krwi :)
Spokojnie i nie sugeruj się sikancem :) powtórz sobie jutro betę jak chcesz być spokojniejsza i ciesz się tym pięknym czasem,który się dla Ciebie rozpoczyna :)

Wcale sie nie przejmuję :) jest to dowód na to ze testy naprawdę kłamią. 2 dni temu robiłam tej samej firmy i kreska była ale jeszcze blada.

Do góry