reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry Dziewczyny,
Dzwoniłam do mojej pani doktor- mamy zarodek klasy B2. Transfer mam mieć jutro( trzecia doba) i bardzo się boję, bo to nasza ostatnia szansa na dzidzie. Najbardziej boję tego, że przestanie się rozwijać. Wolalabym transfer dzisiaj, bo jednak ostatnio posypaly się tu ciąże z dwudniowych zarodków. Zastanawiam się nad zastosowaniem kleju. Beata jakiej klasy był Twój zarodek?
Ja mam transfer dzisiaj też ostatniego zarodka i mam mieć klej.Ostatnio też miałam klej ale jednak się nie udało. Ale dzisiaj mam transfer na naturalnym cyklu a poprzednie były na sztucznym :) mam zarodek z 2 doby ;)

reklama
Ja miałam nacinanie do crio u nas to standard w klinice nie wiem jak jest przy swiezakach no mi się udało ale oprócz nacinanie miałam klej i pregnyl do macicy wiec nie wiem co zadziałało

Gosiu, Rybko na pewno skorzystam z Waszych rad- dziękuję:)
Dziewczyny czy któraś z Was zdecydowala się na nacięcie otoczki zarodka i oczywiście czy pozytywnie poskutkowało? Rozważam też tę opcję, ale boję się, że uszkodzą mi zarodek.
Ja mówiłam o tym lekarzowi ale mówił że embriolog o tym zdecyduje jeśli będzie to możliwe

Czesc dziewczyny
Podczytuje Was juz od jakiegos czasu i postanowilam do Was dolaczyc.
Staramy sie o dzidzie od 5 lat. Prawie od dwoch lat leczymy sie w klinice. Zaczynalismy od stymulacji 1 tabletki clo i naturalnych staran. Nie reagowalam na clo ani na jedna ani na dwie i trzy tabletki clo. Potem byl gonal F w penie,zaczynalismy od dawki 75 i znowu brak reakcji, z kazdym cyklem zwiekszali mi dawki gonalu, i stanelo na 162.5 i przez kilka cykli udalo sie wychodowac pecherzyki. Straralismy sie nadal naturalnie. Po kilku cyklach decyzja o iui. Przeszlismy planowane szesc iseminacji,bezskutecznych. I kolejny krok ivf. W poprzednim cyklu mialam nadal gonal F w penie i synarel spray do nosa. Niestety znow slaba odpowiedz i tylko dwa pecherzyki. Ivf odwolane, podeszlismy do 7 iseminacji. W tym cyklu z lekow mam gonal 300 w penie i cetrotide. Wczoraj bylam na wizycie, jest okolo 16 pecherzykow od 10 do 14 mm. Kolejna wizyta w piatek. Mieszkam i lecze sie w Holandii.
Dluga droge przeszylismy i jestem juz bardzo zmeczona leczeniem, ale staram sie wierzyc ze w koncu sie uda. Mam nadzieje ze przygarniecie mnie do swojego grona ;) Nie uktywam ze wasze wsparcie bedzie dla mnie bezcenne :) Pozdrowienia dziewczynki. Trzymam kciuki za transwery,pozytywne bety,wizyty serduszkowe, i dzidziusie w brzuszkach.

Witaj, Margaretko!
W grupie raźniej, a i dużo się można dowiedzieć :)
Pozdrowienia z Wiednia :)

Witajcie dziewczyny,
Postanowiłam do Was dołączyć bo jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to pod koniec listopada będziemy mieli transfer. Jest to nasze pierwsze podejście do ivf i jestem troszkę zestresowana do 08.11 biorę Regulon,czekam na miesiączkę i zaczynam z Puregonem.Lekarz kazał mi brać Mama dha(wit) ale mam pytanie czy to wystarczy czy moze warto jeszcze jakieś wit /suplementy wprowadzic? Pozdrawiam Ania

Ja miałam nacinanie do crio u nas to standard w klinice nie wiem jak jest przy swiezakach no mi się udało ale oprócz nacinanie miałam klej i pregnyl do macicy wiec nie wiem co zadziałało
Ja tez mam to wszystko co ty :) był pregnyl i klej i nacięcie otoczki zarodka ;) i właśnie czekam na transfer :) to moje ostatnie podejście:) a u nas to nacięcie otoczki jest dodatkowo płatne ponad 500zl...ale czego się nie robi żeby tylko się udało;)

Ewuniu planu żadnego nie mam, już ostatnio planowalam i nic nie wyszło z tego.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Myślałam że lekarz ma na Ciebie jakiś plan co zrobić inaczej by teraz było dobrze.
Coś kazał Ci zbadać. ?
Ja mam wizytę we wtorek i się boje :errr:
Boje się ze powie pani z czym do ludzi. ..... nie ma co liczyć na złote jajko. .....

reklama
Do góry