zojkazojka
Fanka BB :)
Część dziewczyny, oby dzisiejszy dzień był szczęśliwy powodzenia. Aniu, trzymam mocno kciuki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aniu mysle ze warto teraz jeszcze isc do genetyka zeby zrobil ci badania na ta mutacje bo i ty i dziecko jak sie urodzi musicie byc pod opieka poradni genetycznej. A ginekologowi wspomnij o tym i popros o wypisanie heparyny profilaktycznieGosiu, teraz juz to wiem. O istnieniu i ważności zbadania genu MTHFR dowiedziałam sie tydzien przed 'serduszkiem' kiedy moja beta raczej wróżyła niepowodzenie. Żebym wiedziała o tym wcześniej to na pewno bym to badanie wykonała. Teraz juz wiem, ze przez wadę serca syna, wzrasta prawdopobienstwo ryzyka mutacji u mnie.
Wiecie , ze nikt , żaden lekarz , nawet nie zasugerował mi wykonania jakichkolwiek badań genetycznych, a każdemu mowilam o wadzie serca .
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aniu taka jeszcze moja rada. Dowiedz się czy poza przyspieszonym badaniem będą swoją drogą robili badanie kariotypu. To ważne. Chodzi o znacznie większą ilość informacji jakie daje to badanie. Np. jeśli okazało by się, że jest trisomia to tylko kariotyp powie czy była ona prosta (nie zwiększa znacząco ryzyka powtórki w kolejnej ciąży) czy np translokacyjna (obciążenie genetyczne u rodziców) albo mozaika.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ewcia jeszcze do konca nie wiem,chociaz ja czuje ze to bedzie chlopiec. Moj M tez caly czas mowi ze to bedzie dziewczynka. Bo na ostatnim usg nie chcial sie wcale odwrocic i M mowi ze to dziewczynka bo dziewczyny sa takie wstydliwe. Zawsze mu tlumacze ze nie wazne jaka plec aby zdrowe ale on ma zawsze odpowiedz urodzi sie zdrowa dziewczynka. Ja zawsze myslalam ze faceci chca miec syna.Marzenka masz już plan. ? Jak i czym będą Cię stymulować. ?
Marta a jak mój Rysiu. ?
Husan a czy Kuba to już napewno. ? Nie. ..... przecież to będzie dziewczynka
To idz na zwolnienieJa dziś idę pierwszy dzień do pracy..nie chce mi się bardzo..nawet nie wiecie jak bardzo
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom