reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jak wypadaly wam terminy pierwszych usg po transferze? Bo musze isc do gina tu u siebie po l4 i recepty i musze to zrobic jutro... Nie wiem czy mi usg zrobi bo mnie wcisnal po wszystkich pacjentkach kolo 22 dopiero... ale pecherzyk by juz chyba byl ladnie widoczny skoro to juz tak liczac ciazowo to jest 5 tc?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziękuję, Zojkazojka!
Test viola czułości 5 lU/L firmy CARE diagnostica (mieszkam w Austrii, nie wiem, czy są w Polsce).
Objawy... W dniu transferu czułam się normalnie, trochę słabsza, byłam strasznie rozdęta (ledwo mogłam wstać wieczorem z łóżka). Lekarka powiedziała, że mam trochę wody w jamie brzusznej, więc piłam wodę litrami i czułam się dość kiepsko, miałam wielki brzuch, najgorzej wieczorami. W piątek czułam się nie za dobrze, ale nie wiedziałam, czy to hiperstymulacja, czy od kawy (czasem tak reaguję). W sobotę wszystko ustało, czułam się normalnie. Od piątku podolewa mnie podbrzusze / jajniki, ale jakoś tak inaczej niż przed okresem. Żadnych plamień, żadnych bólów piersi. Aha, od około połowy stymulacji jestem na dole strasznie mokra - nie wiem, czy przez leki, czy tak "ma być", ale zazwyczaj tak nie mam, więc to chyba jakiś objaw.
Nie jestem jakoś super doświadczona, no i w Austrii mają nieco inne zwyczaje, ale jakby co - pytaj śmiało, postaram się odpowiedzieć.
A przypomnij, na jakim Ty jesteś etapie? Czekasz na betę około 13.-15.10, nie?
Pozdrawiam!
Hej ja tez w Austrii :) Jeszcze testu nie robie bo nie chce zawczasu miec doła,,, Tobie gratuluje i wiadomo, że to najpiekniejsze wiadomości na tutejszym forum. Oby takich jak najwiecej. Licze, że kiedys tez do tego grona bede nalezec ;) Powiedz mi w Wiedniu sie leczysz? w jakiej klinice jak mozna wiedziec, w Wiedniu? Ja w Akh, poki co nie narzekam. pozdrawiam

Kreatola ale wiadomość - super gratuluję - teraz już z górki . Kaczorku czarne myśli zabronione !!!
Ja jakoś się zbieram - zadzwoniłam do kliniki , umówiłam się na 9.11. - rozmowa co dalej ...Zapisałam się już rano do endokrynologa - żeby mi tarczyce sprawdził i moje hashi bo tak mi się coś wydaje że to chyba przez to mi sie nie udaje - zresztą lekarz przed ivf nawet nie zapytał o moją tarczyce .Dziewczyny mam pytanie bo któraś z Was pisała o witaminkach na poprawę komórek - mogłabym prosić o nazwę - chcę się jakoś lepiej przygotować bo moja jakość komórek pozostawia wiele do życzenia . Poza tym czy Wasi mężowie też biorą jakieś witaminki - u mojego M nasienie jest okej ale zawsze można czymś podkręcić plemniczki - Kochane doradźcie

Mój lekarz był przeciwny antybiotykowi, powiedział, że na razie nic mi nie będzie włączał, bo bakterie mogły być przez lutinusa. Kazał mi zrobić to CRP, zobaczymy, co powie w piątek.
Ja juz niestety dzis nie moge...boli glowa...kicham...katar...trzese sie cala...mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje...
Zycze ci zeby crp nie roslo i zebys szybko pozbyla sie bakterii...

Kreatola ale wiadomość - super gratuluję - teraz już z górki . Kaczorku czarne myśli zabronione !!!
Ja jakoś się zbieram - zadzwoniłam do kliniki , umówiłam się na 9.11. - rozmowa co dalej ...Zapisałam się już rano do endokrynologa - żeby mi tarczyce sprawdził i moje hashi bo tak mi się coś wydaje że to chyba przez to mi sie nie udaje - zresztą lekarz przed ivf nawet nie zapytał o moją tarczyce .Dziewczyny mam pytanie bo któraś z Was pisała o witaminkach na poprawę komórek - mogłabym prosić o nazwę - chcę się jakoś lepiej przygotować bo moja jakość komórek pozostawia wiele do życzenia . Poza tym czy Wasi mężowie też biorą jakieś witaminki - u mojego M nasienie jest okej ale zawsze można czymś podkręcić plemniczki - Kochane doradźcie
Koenzym q10

Hej ja tez w Austrii :) Jeszcze testu nie robie bo nie chce zawczasu miec doła,,, Tobie gratuluje i wiadomo, że to najpiekniejsze wiadomości na tutejszym forum. Oby takich jak najwiecej. Licze, że kiedys tez do tego grona bede nalezec ;) Powiedz mi w Wiedniu sie leczysz? w jakiej klinice jak mozna wiedziec, w Wiedniu? Ja w Akh, poki co nie narzekam. pozdrawiam

Oooo, witam! Ja jestem w Goldenes Kreuz i też jestem zadowolona, szczególnie, że to nasze trzecie podejście w tej klinice i trzecia ciąża :)
Pozdrawiam!

reklama
Oooo, witam! Ja jestem w Goldenes Kreuz i też jestem zadowolona, szczególnie, że to nasze trzecie podejście w tej klinice i trzecia ciąża :)
Pozdrawiam!
To jestesmy blisko. Ja w Akh zostalam skierowana bo mam miesniaki i in vitro to ciaglosc mojego leczenia tam. a powiedz mi ile placisz plus minus za podejscie. Bo wiem, że w prywatnych klinikach tez ,masz znizki i placisz tyle prawie co np ja tak? Ciekawa jestem. Ostatnio sie o tym dowiedziałam. Zobacze jaki tu maja procent udanych IVF. Ale dobrze wiedziec, że z polecenia istnieja jeszcze inne kliniki,buuuzia

Do góry