reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję, Zojkazojka!
Test viola czułości 5 lU/L firmy CARE diagnostica (mieszkam w Austrii, nie wiem, czy są w Polsce).
Objawy... W dniu transferu czułam się normalnie, trochę słabsza, byłam strasznie rozdęta (ledwo mogłam wstać wieczorem z łóżka). Lekarka powiedziała, że mam trochę wody w jamie brzusznej, więc piłam wodę litrami i czułam się dość kiepsko, miałam wielki brzuch, najgorzej wieczorami. W piątek czułam się nie za dobrze, ale nie wiedziałam, czy to hiperstymulacja, czy od kawy (czasem tak reaguję). W sobotę wszystko ustało, czułam się normalnie. Od piątku podolewa mnie podbrzusze / jajniki, ale jakoś tak inaczej niż przed okresem. Żadnych plamień, żadnych bólów piersi. Aha, od około połowy stymulacji jestem na dole strasznie mokra - nie wiem, czy przez leki, czy tak "ma być", ale zazwyczaj tak nie mam, więc to chyba jakiś objaw.
Nie jestem jakoś super doświadczona, no i w Austrii mają nieco inne zwyczaje, ale jakby co - pytaj śmiało, postaram się odpowiedzieć.
A przypomnij, na jakim Ty jesteś etapie? Czekasz na betę około 13.-15.10, nie?
Pozdrawiam!
U mnie dzisiaj 6 dzień po crio....dzisiaj jedyne co, to jak zwykle z rana leci że mnie resztki żelu aplikowanego wieczorem i leciutku zauważyłam ślad krwi ale ciut ciut...nie wiem czy to dobrze czy źle... :(

2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Jezeli tansferowany 5 dniowa blastocyste :

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie dzisiaj 6 dzień po crio....dzisiaj jedyne co, to jak zwykle z rana leci że mnie resztki żelu aplikowanego wieczorem i leciutku zauważyłam ślad krwi ale ciut ciut...nie wiem czy to dobrze czy źle... :(

Brak objawów nic nie znaczy - ja wcale nie wiem, czy te moje pobolewania jajników to efekt ciąży, czy raczej masy hormonów, które przyjęłam w ostatnim miesiącu, i nadal przyjmuję!
O ile dobrze pamiętam Ty masz już jedno szczęście, prawda? Miałaś objawy w pierwszej ciąży?

Do góry