reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie wiem czy to zbieg okoliczności , czy nie. Od wczoraj biorę tylko Utrogestan, do tej pory wykanczalam Duphaston i Lutinus. Utrogestan to tez progesteron tylko naturalny a jie syntetyczny jak Duphaston. Obaj lekarze powiedzieli , ze to bardzo do ty lek, ale ja wczoraj i dzis strasznie sie czuje, jakby mnie ktos walna obuchem w głowę, wczoraj miałam straszne zawroty, dzis takie uczucie jakby mi cos ciężkiego na głowie siedziało. Do tego straszne samopoczucie , dół na maksa, pesymistyczne myśli i płacze kilka razy dziennie. Bardzo przygnębiła mnie sytuacja dziewczyn tutaj ostatnio, moze do tego jakas niekorzystna aura, jestem meteopatką, choc słońce swieci to mi zle. Nie chodzi jednak o samopoczucie psychiczne tylko ta głowa, to moze byc od tego leku? Tak od razu? Wczoraj z godzinę po porannej dawce ledwo wróciłam ze sklepu normalnie przy ścianie w korytarzu szlam tak mi sie kolowalo w głowie. Efekty uboczne moga tak od razu nastąpić ? Najgorsze jest to , ze nie mam lekarza prowadzącego, do mrugacza nie bede dzwoniła z takimi rzeczami, on juz mnie nie pamięta, do tego u ktorego byłam tutaj tez nie chce dzwonić bo nie zamierzam jeździć do niego wiecej, bo strasznie mam daleko. We środę ide tutaj do przychodni ale oni pewnie zakaża mi brać w ogole Utrogestan, tego sie u nich nie stosuje ogole .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przez pierwsze 4-5 dni czułam się fatalnie. ....wzdęcia gazy i byłam zmęczona jak doszłam do kuchni.spalam 16h na dobę. Brałam 600mg na dobę naturalnego prog.Potem przeszło. ...senność przychodziła do 30 minut od podania leku jakby mi prąd odcinalo

Trzymamy kciuki za udany transfer i dobre informacje na wizytach
✊✊✊✊nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* ❤

Październik mamy to kobietki to bedzie nasza jesien :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia.
Dzieciaczki przychodza na swiat :* ❤❤❤
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*:wink::yes:
  • Trzymamy kciuki za szyjke pisanki zeby sie nie skracala
  • Kciuki za blizniaki madziagi zeby szybko mogly zdrowiutkie wyjsc z rodzicami do domku
  • Trzymamy kciuki za synka agatek28 oby szybciutko nabieral sil

Październik
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni

4:milagros - wizyta przed crio
4:kasik99- kontrola w trakcie stymulacji
4:kreatola -transfer
4:Ewunka - wizyta w nowej klinice

5:katherina - wizyta kontrolna u gin prowadzacej ciążę
5:gosia321 - wizyta przed stymulacja
5:Blastka - wizyta przed crio
5:BeataWarszawa - wizyta przed stymulacja
6:malutkikaczorek - badanie progesteronu
10:lile - badanie prenatalne
10:ema51 -betowanie
13:malutkikaczorek - betowanie
14: butterfly1331 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Olusja1987 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:kreatola - betowanie
20:rybka14 -wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
20:Rustynka - criotransfer
21:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86- wizyta u gin prowadzacego ciążę
26:Koniczyna82 - wizyta w klinice rozpoczynajaca podejscie do ivf

Listopad
2:Koniczyna82- rozpoczecie stulacji
7:rybka14- wizyta u gin prowadzacego ciążę
18:Olusja1987 - termin porodu 1 witamy na swiecie upragnionego synka
24:rybka14 -wizyta u gin prowadzacego ciążę
24:Olusja1987 - tremin porodu 2 witamy na swiecie upragnionego synka

Grudzień
19:ewelin86 - witamy na swiecie ukochanego synka

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D8-)
❤❤❤❤❤❤[/QUOTE]

Powodzenia kochane :)
Kreatola niech to bedzie twoj dzien i ten kropek ktory zostanie z toba na 9 miesiecy :)
Ewcia ekstra planu na nowy start po upragniona dzidzie :*
Dziękuję serdecznie!

Jestem bardzo optymistycznie nastawiona, mąż też, oboje się wzajemnie utwierdzamy w tym optymizmie, a jednak jestem bardzo, bardzo zdenerwowana, jak nigdy wcześniej. Ale powtarzam sobie, że to dobrze, przed każdym ważnym wydarzeniem zdenerwowanie jest naturalne.
Jeszcze 6 godzin, a potem to paskudne czekanie.....

Miłego dnia, kochane! [emoji169]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję serdecznie!

Jestem bardzo optymistycznie nastawiona, mąż też, oboje się wzajemnie utwierdzamy w tym optymizmie, a jednak jestem bardzo, bardzo zdenerwowana, jak nigdy wcześniej. Ale powtarzam sobie, że to dobrze, przed każdym ważnym wydarzeniem zdenerwowanie jest naturalne.
Jeszcze 6 godzin, a potem to paskudne czekanie.....

Miłego dnia, kochane! [emoji169]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Powodzenia!! :)
Trzymaj nóżki scisniete i nie puszcza przez 9m :)
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam przed ciaza tsh 2,1 i lekarka kazala brac euthyrox. Bralam najpierw 25, potem 50, a teraz 75.
No tylko ze ja mam hashi i moze dlatego teraz coraz wieksze zapotrzebowanie na euthyrox.

Lekarz Ci mowil ze Ci odstawi euthyrox? Bo wydaje mi sie ze jak Ci juz dal to bedziesz cala ciaze brac.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Mówił, żebym go brała do kolejnej wizyty. Mam zbadać TSH i wtedy zdecyduje, czy będę go brała dalej czy odstawiamy.

reklama
Do góry