reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To powiem, jaką ja ostatnio zrobiłam akcję po znieczuleniu . Miałam amputację kawałka szyjki macicy w lutym. Znieczulenie miało być w kręgosłup, tak, ze od pasa w dół nic sie nie czuje, jak do cesark. Tyle, że panicznie bałam się tego wkucie w kręgosłup i mi anastyzjolog obiecała "cos jeszcze żebym odpłynęła" no i zawirowało mi trochę szyby w oknach ale byłam całkiem przytomna. Przysłuchiwałam sie, jak podczas operacji 3 chyba pielęgniarki rozmawiały o kotach. Myślały że śpię, i mnie zaczęły przepraszać, na co ja że spoko, że jak przepraszam ze się na nie tak gapie na nie ale druga strona sali już mi sie znudziła. ;) Od dołu zajmowali sie mną lekarz i młoda lekarka. Usłyszałam kawałek rozmowy jakby ja instruował. Dostałam jakiejś paniki, że to jakaś stażystka sie na mnie uczy i zaczęłam cicho płakać. Oni się wystraszyli, ze mnie boli a potem namawiali mnie żebym powiedziała o co chodzi w takim razie. No i w końcu sie przyznałam bełkoczących jak pijana. To mnie zaczęli zapewniać o kompetencjach tej pani doktor, opowiadać ile to już operacji nie zrobili. Potem usnęłam. A potem jak się wybudzilam to miałam wielka nadzieje nie spotkać jej na wypisie albo obchodzie. Ale przypał ;)

Mozna 2x 3 nawet pani w aptece mowila ze mozna to co jest napisane na pudelku to juz dawka profilaktyczna jak nie ma sie niedoboru

Magnez magnezowi nie jest równy [emoji4] ja z polecenia lekarza biorę 2x dziennie MAGNelle, która zawiera 200 mg magnezu w postaci diglicynianu i tlenku magnezu plus 1,4 mg witaminy B6 oraz 1x dziennie Aspargin, który zawiera 17 mg jonów magnezu i 54 mg jonów potasu.
Co do nospy to można 6 zwykłych dziennie lub 3 forte lub max (maja taka sama dawkę). Moim zdaniem na początku lepiej brać profilaktycznie żeby zapobiec ewentualnym skurczom, nie wszystkie czujemy.
Relanium wg zaleceń miałam brać 2x dziennie przez 3 dni, pierwszą tabletkę miałam przyjąć razem z Piroxicam na godzinę przed transferem. Przy ostatnim transferze relanium brałam przez więcej dni niż miałam zalecone, czasami po 1 tabletce wg potrzeby, ale prawdę powiedziawszy nie odczuwałam jakieś różnicy i wyciszenia. Po prostu panicznie bałam się skorczy, a relanium działa rozkurczowo na macice. Wiec jak wpadałam w panikę to brałam tabletkę chyba po to żeby mieć świadomość, ze zrobiłam wszystko żeby mojej kropce było przyjemnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marzena, milagros - dzięki za odpowiedż
A czy ktoś ma jeszcze jakieś informacje apropo tych protokołów? Tzn. Nie pytam p leki tylko o to który kiedy i dla kogo?

Magnez magnezowi nie jest równy [emoji4] ja z polecenia lekarza biorę 2x dziennie MAGNelle, która zawiera 200 mg magnezu w postaci diglicynianu i tlenku magnezu plus 1,4 mg witaminy B6 oraz 1x dziennie Aspargin, który zawiera 17 mg jonów magnezu i 54 mg jonów potasu.
Co do nospy to można 6 zwykłych dziennie lub 3 forte lub max (maja taka sama dawkę). Moim zdaniem na początku lepiej brać profilaktycznie żeby zapobiec ewentualnym skurczom, nie wszystkie czujemy.
Relanium wg zaleceń miałam brać 2x dziennie przez 3 dni, pierwszą tabletkę miałam przyjąć razem z Piroxicam na godzinę przed transferem. Przy ostatnim transferze relanium brałam przez więcej dni niż miałam zalecone, czasami po 1 tabletce wg potrzeby, ale prawdę powiedziawszy nie odczuwałam jakieś różnicy i wyciszenia. Po prostu panicznie bałam się skorczy, a relanium działa rozkurczowo na macice. Wiec jak wpadałam w panikę to brałam tabletkę chyba po to żeby mieć świadomość, ze zrobiłam wszystko żeby mojej kropce było przyjemnie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mam magnez Magnelle:) do tej pory bralam 1x1 ale od jutra zacznę brać 2x1 i nospe max/forte też już właśnie wzięłam a od jutra wprowadzę ja 3x1 :) oby to wszystko pomogło:)

A czy ktoś ma jeszcze jakieś informacje apropo tych protokołów? Tzn. Nie pytam p leki tylko o to który kiedy i dla kogo?
Ja szłam długim protokołem mimo że u mnie wszystko ok a problem po stronie męża jest i miałam 22 pecherzyki a tylko 6 dali do zapłodnienia z czego dwa się nie zapłodnily (uzyskaliśmy 4 zarodki,obecnie zamrożone mam jeszcze 2) a reszta oocytow była do d... wiec tez nie kumam o co chodzi z tymi protokolami :/

Ja mam pco...mialam krotki protokol...pobrali 14...13 zaplodnili... 8 sie zaplodnilo...6 przezylo i zostało zamrozonych. 2 w 3 dobie s 4 blastki

reklama
Do góry