reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzieki za linka o progesteronie. Zadzwoniłam dzis do dr Mrugacza w związku z obawami o wysoki progesteron i 600mg utrogestanu. Powiedział, ze lek bardzo dobry, ze przy takim poziomie tego hormonu w moim organizmie proponuje zmniejszyć dawkę do 400. Tak jak myslalam. Powiedzcie mi , bo zapomniałam zapytać, czy jesli biorę jeszcze do końca tyg Lutinus x3 to czy powinnam w takim razie wziąć do tego jedna tabletkę Utrogestanu? Ja tak to rozumiem....
Ale zdołował mnie pan doktor , powiedziałam ze serduszko widziałam, a on od razu jakie ma wymiary, a ja tego nie wiem, bo ten lekarz tutaj mi nie powiedział! Dr M. zasugerował jakby , zeby sie nie nastawiać, ze nie koniecznie cos z tego bedzie .... oczywiście siedze i płacze teraz. Mam tego po dziurki w nosie, tej niepewności. Teraz mam czekac miesiac na kolejne usg... tak bym chciała byc w Pl, mieć tylu DOBRYCH lekarzy w zasięgu ręki... :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Aniu...wiem jak to jest, też bym się zamartwiala...a czy dla świętego spokoju nie możesz ißć na prywatna wizytę??? Gdzie obecnie jesteś??

reklama
Mieszkam w Londynie , tu nie ma możliwości zobaczyć sie z ginekologiem, a pierwsze usg wykonują w 12 tc, jesli do tej pory sie sie dzieje, plamienia, krwawienia itp to nic nie robia. Stawiają na selekcje naturalna. A polska klinikę juz dowiedziałam kilka razy, lekarz fajny, ale zbył mnie w sumie nie mówiąc żadnych szczegółów , pomiarów itp. Nie dał mi zdjęcia usg, a ja byłam w takim szoku po tym serduszku ze nie mogłam z siebie słowa wykrztusić .
Znacie jakiegoś godnego polecenia super ginekologa , z super sprzętem i wiedza w Warszawie? Wpadłam na pomysł zeby moze przelecieć sie na jeden dzien, jesli termin podpasuje to wyjdzie mi moze taniej niz tutaj w prywatnej klinice. Ile kosztuje taka wizyta w Warszawie? W Białymstoku to do 200zl .

Mieszkam w Londynie , tu nie ma możliwości zobaczyć sie z ginekologiem, a pierwsze usg wykonują w 12 tc, jesli do tej pory sie sie dzieje, plamienia, krwawienia itp to nic nie robia. Stawiają na selekcje naturalna. A polska klinikę juz dowiedziałam kilka razy, lekarz fajny, ale zbył mnie w sumie nie mówiąc żadnych szczegółów , pomiarów itp. Nie dał mi zdjęcia usg, a ja byłam w takim szoku po tym serduszku ze nie mogłam z siebie słowa wykrztusić .
Znacie jakiegoś godnego polecenia super ginekologa , z super sprzętem i wiedza w Warszawie? Wpadłam na pomysł zeby moze przelecieć sie na jeden dzien, jesli termin podpasuje to wyjdzie mi moze taniej niz tutaj w prywatnej klinice. Ile kosztuje taka wizyta w Warszawie? W Białymstoku to do 200zl .

Aniu wydaje mi się, że nie ma tu znaczenia nazwisko. Wybierz klinikę/ przychodnie polecana przez inne kobiety na Google i po prostu się zapusz. Na etapie oceny serduszka wydaje mi się że to wystarczy.

reklama
To ja juz nie wiem co myslec. Moj lekarz od in vitro( nie ten przydomowy) jak mialam 30 to byl zalamany ze tak niski i podniosl mi leki. Widze ze tak jak ze wszystkim...co lekarz i klinika to swoje zdanie...
Kochana ja mam 6,8 i tylko mam brać o jeden lutinus więcej. Nie wiem co robić. Idę jutro na betę. Jestem bezradna kompletnie. A pani doktor napisała tylko, że progesteron o niczym nie świadczy. A ja czytałam że ma być 80 i wyżej. Zwariuję.

Do góry