reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

joweg No to widzę ,że same remonty i przeprowadzi Nas czekają. Ja też właśnie jestem w trakcie remontu nowego mieszkania i chciałabym się przeprowadzić przed Wielkanocą. A i Aisha się remontuje.

amalfi Mi polipy zauważył lekarz na USG , potem kazał mi przyjść w 1-2 dc bo wtedy najbardziej je widać , no i do usunięcia. Nie martw się jakbyś coś miała to by zauważyli , w Provicie jest dobry sprzęt

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu niestety czas oczekiwania w UK na dawczynie to ok 2lata, a za samo wpisanie sie na liste chca ok £400. Wiec lepiej znalesc dawce samemu. Polecam portal sofemine.co.uk tam na forum oglasza sie wiele darczyncow, takze masz wieksze szanse ze znajdziesz kogos odpowiedniego i o wiele szybciej. Siostra musi odczekac 6mc po porodzie zanim zdecydowalaby sie na oddanie jajeczek. Uwazam ze jezeli jestes wstanie czekac, to poczekaj na siostre. I biologicznie bedziecie blizej i siostra na miejscu i wogole. Niestety koszty sa porazajace, ale czegoz sie nie robi dla posiadania swojej wlasnej istotki :) powodzenia Ci zycze!

Ja dopiero 25stycznia mam wizyte z lekarzami omowienie badan i zabukowanie daty rozpoczynajacej proces. Takze widzicie to nie jest 5 min, toczy sie to miesiacami. Ma sie wiele czasu na przemyslenia. Jestem juz po rozmowach z psychologami itp, takze wszystko idzie do przodu. Mamy nadzieje z poczatkiem lutego ruszyc z zastrzykami.

Dzoana po rozmowie z psychologami, uznalismy ze lepiej wlasnie jak jakis tam kontakt by byl. Ale obie strony musza chciec tego samego. I bezwzglednie trzeba powiedziec o tym bliskim, a zwlaszcza wlasnym dziecia, zeby uniknac takich sytuacji jak opisywalismy tu wczesniej. Oni musza wiedziec od kogo maja trzymac sie z daleka jezeli chodzi o zakladanie rodziny. Pozatym u nas w UK bedzie dzialal taki bank/informacja (wg pani psycholog) do ktorej dana para moze isc i sprawdzic czy zadne z nich nie jest spokrewnione. Ten bank bedzie w przyszlosci wg tej pani czyms na pozadku dziennym bo tysiace dzieci ludzi sie z zaplodnienia invitro i miliony ludzi oddaje jajeczka/sperme. Jeszcze zadne dziecko z takiego zaplodnienia nie ma skonczonych 18lat wiec mozemy narazie gdybac, ale mam nadzieje ze przyszlosc bedzie lzejsza niz nam sie wydaje ;)

u mnie jeszcze dluga droga do przeprowadzi najpierw musimy stworzyc warunki zeby tam mieszkac :D wiesz bez wc raczej nie da rady hehehhe

joweg , jeszcze nie wiem kiedy bede podchodzic. WIzyte mam w 15 lutego. Mam nadzieje,ze nie bedzie trzeba dlugo czekac na rozpoczecie protokolu. Obawiam sie,ze beda chcieli abysmy mieli rozmowe z embriologiem a na taka wizyte tez sie dlugo czeka. Wszystkie niezbedne badania mamy i mysle,ze je uwzglednia.

agapl13- to ladnie :( najgorsze jest to czekanie :( to mazs wizyte w moje imieniny heheh :-) bede trzymac kciuki ja pojde na wizyte jakos na pocztaku lutgo czy moje torbiele znikly i wogole :) czekam na nastpeny okres i pojade wtedy :D

myszka utulam bardzo mocno... i pamietaj że masz prawo nie być silna.. Ściskam bardzo mocno...

zastanawiam sie czy cos bolalo po histeroskopii , czy dlugo lezalas po zabiegu??

to ja sie też dorzucę, jestem po jednej przeprowadzce w tamtym roku a wtym roku :) też się przeprowadzam remontuje i w połowie roku przeprowadzam !!

joweg, dzieki wielkie. Masz racje, najgorsze to czekanie. Bede pamietac o Twoich imieninkach hihih Trzymam rowniez kciuki za Twija pomyslna wizyte u lekarza.:-)

Myszka cały dzień myślałam o Tobie i trzymałam kciuki, tak mi przykro że śnieżynki nie przeżyły:-( Palu ma racje to niesprawiedliwe, my tyle poświęcamy, tyle czekamy i nic, a taka patologia rodzi zdrowe dzieci jedno za drugim, gdzie tu sprawiedliwosć?:no::-( Trzymaj się jakoś i niepoddawaj!

Co do remontów i przeprowadzek to ja też się dołanczam, w połowie marca czeka mnie przeprowadzka, jestem na etapie poszukiwania nowego gniazdka:-p

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Dzisiaj ostatni raz byłam w klinice. Wracam do swojego ginekologa. Dzidzia się rozwija prawidłowo i ma aż 15mm. Przez 12 dni urosła prawie 7mm:-) Także wszystko na dobrej drodze.

Myszka
kurcze myślałam, że to się zawsze udaje. Trzymaj się i walcz dalej.

Do góry