reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Oj maleństwo tak cichutko siedzisz wiedziałam że coś Cię dręczy. Ciocia obstawia 2 serduszka mimo że widziałaś 1 pecherzyk.Miewam się w miarę dobrze, mniej więcej do 12 mnie muli, potem mogę normalnie żyć, tyle, że głównie na kanapie, bo cokolwiek nie zrobię, zaraz dyszę. Miałam dziś straszny sen - nie było serduszka Zastanawiam się czy nie iść dziś na betę, może mnie to uspokoi. Poza tym wyszła mi jakaś bakteria w moczu :-/ Wizyta jutro, mam nadzieję, że to nie szkodzi dziecku i że dadzą mi coś, żeby to wyleczyć.
A jak Ty się czujesz? Kropek się dziś wgryza, prawda?
Ja czuję się dobrze dziś kropek zaczyna wgrywać się w różowa kołderke i głebiej i głębiej. Śpię jak susel wyjdę z mama na godzinny spacer ( jak żółw bo nie pozwala mi szybko ) to potem musze odespac. Śpię przed śniadaniem po śniadaniu przed obiadem o obiedzie .
Jutro Twoje serduszka wstaw trzymam kciuki.
Mi się śniło ze wypadły mi wszystkie zęby a wstałam i mam
butterfly1331
Moderator
Właśnie walczę ze sobą, bo jadę do laboratorium po wyniki i mogłabym zrobić przy okazji badanie. Basia, ja chyba zwariuję do jutra Spróbuję z tym sokiem. Nie wiem, skąd mi się ten dziad wziął. Nic mnie nie boli, nie piecze etc. Gdyby lekarz nie kazał zrobić posiewu, to był nawet nie wiedziała. Nic nie czytam o tej bakterii, bo zaraz się jakieś katastrofy okażą. Dowiem się jutro na wizycie. Podana lista antybiotyków jest długa, więc zakładam, że łatwo ją wyleczyć.Motylek - NIE, nie iść na BETE. Na bakterie w moczu możesz zacząć pić sok żurawinowy :-)
butterfly1331
Moderator
Dziękuję, kochana :-* Ja też się tak męczyłam od dnia transferu i zostało do dzisiaj - to bardzo dobry znak!Oj maleństwo tak cichutko siedzisz wiedziałam że coś Cię dręczy. Ciocia obstawia 2 serduszka mimo że widziałaś 1 pecherzyk.
Ja czuję się dobrze dziś kropek zaczyna wgrywać się w różowa kołderke i głebiej i głębiej. Śpię jak susel wyjdę z mama na godzinny spacer ( jak żółw bo nie pozwala mi szybko ) to potem musze odespac. Śpię przed śniadaniem po śniadaniu przed obiadem o obiedzie .
Jutro Twoje serduszka wstaw trzymam kciuki.
Mi się śniło ze wypadły mi wszystkie zęby a wstałam i mam
Siedzę też cichutko, bo gdy czytam tu niektóre rzeczy, to mi się coś podnosi :-/ Czytałam wczoraj mężowi, to też był wściekły. My mamy kompletnie inne poglądy. In vitro dało nam szansę na ciążę, nigdy nie zgodzimy się z tym, że rząd powinien w to wtykać palce. Na ten rząd też mamy swój pogląd, nie zgadzamy się z niczym, co do tej pory zrobił. Niestety szczerze się obawiamy, że będzie tylko gorzej...
Ewunka
Ja się tu o polityce nie wypowiadam i czy ktoś jest za pisiorami czy nie tez nie sprawia że go bardziej lubię czy nie.Dziękuję, kochana :-* Ja też się tak męczyłam od dnia transferu i zostało do dzisiaj - to bardzo dobry znak!
Siedzę też cichutko, bo gdy czytam tu niektóre rzeczy, to mi się coś podnosi :-/ Czytałam wczoraj mężowi, to też był wściekły. My mamy kompletnie inne poglądy. In vitro dało nam szansę na ciążę, nigdy nie zgodzimy się z tym, że rząd powinien w to wtykać palce. Na ten rząd też mamy swój pogląd, nie zgadzamy się z niczym, co do tej pory zrobił. Niestety szczerze się obawiamy, że będzie tylko gorzej...
Ręce mi opadają jak widzę kaczkę w telewizji słuchać nie mogę
Staram się być tolerancyjna na poglądy innych i nie przekonuje do swoich.
butterfly1331
Moderator
Pytanie z innej beczki, czy w ciąży można pić wodę z miodem i cytryną? Podobno opinie co do miodu są różne. Do stymulacji zaczynałam dzień taką szklanka wody. Zastanawiam się czy teraz znów mogę to pić. Co myślicie?
lile
Motylku - na tym etapie tylko USG ma wartość diagnostyczną :-) Bakteriami w moczu nie przejmuj się za bardzo, to jest bardzo, bardzo częste w ciąży - też przerabiałam przy pierworodnym. Zapobiegawczo/leczniczo pij sok żurawinowy, żeby zakwasić nieco środowisko w pęcherzu - wtedy bakterie się tak nie rozwijają. A co do paskudnych snów to wydaje mi się, że to standardowa składowa ciąży
Możesz pić wodę z cytryną i miodem, jeśli lubisz. Bo w sumie dlaczego nie?
Hooope86
Potwierdzam Motylku, jedz żurawinę suszona, pij sok z żurawiny- działa zbawienie na układ moczowy
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
butterfly1331
Moderator
Dziękuję O tych bateriach czytałam, że to jest spowodowane podnoszeniem się macicy, która zaczyna uciskać na pęcherz, co w konsekwencji sprzyja rozwojowi bakterii. Pojadę poszukać tego soku żurawinowego. Chyba najlepiej, żeby był jak najbardziej naturalny, prawda?Motylku - na tym etapie tylko USG ma wartość diagnostyczną :-) Bakteriami w moczu nie przejmuj się za bardzo, to jest bardzo, bardzo częste w ciąży - też przerabiałam przy pierworodnym. Zapobiegawczo/leczniczo pij sok żurawinowy, żeby zakwasić nieco środowisko w pęcherzu - wtedy bakterie się tak nie rozwijają. A co do paskudnych snów to wydaje mi się, że to standardowa składowa ciąży
Co do snów - mojemu mężowi wczoraj się śniło, że był w ciąży i to on urodził nasze dziecko Po porodzie mu je zabrali, zapadł w śpiączkę, a gdy się obudził, poszedł do sali z noworodkami, bo bardzo chciał zobaczyć dziecko. Wszystkie maluchy płakały, a on nie mógł znaleźć naszego. I się obudził
Podziel się: