reklama
Ewunka
Fanka BB :)
Oj maleństwo tak cichutko siedzisz wiedziałam że coś Cię dręczy. Ciocia obstawia 2 serduszka mimo że widziałaś 1 pecherzyk.Miewam się w miarę dobrze, mniej więcej do 12 mnie muli, potem mogę normalnie żyć, tyle, że głównie na kanapie, bo cokolwiek nie zrobię, zaraz dyszę. Miałam dziś straszny sen - nie było serduszkaZastanawiam się czy nie iść dziś na betę, może mnie to uspokoi. Poza tym wyszła mi jakaś bakteria w moczu :-/ Wizyta jutro, mam nadzieję, że to nie szkodzi dziecku i że dadzą mi coś, żeby to wyleczyć.
A jak Ty się czujesz? Kropek się dziś wgryza, prawda?![]()
Ja czuję się dobrze dziś kropek zaczyna wgrywać się w różowa kołderke i głebiej i głębiej. Śpię jak susel wyjdę z mama na godzinny spacer ( jak żółw bo nie pozwala mi szybko ) to potem musze odespac. Śpię przed śniadaniem po śniadaniu przed obiadem o obiedzie

Jutro Twoje serduszka wstaw trzymam kciuki.
Mi się śniło ze wypadły mi wszystkie zęby a wstałam i mam
butterfly1331
Moderator
Właśnie walczę ze sobą, bo jadę do laboratorium po wyniki i mogłabym zrobić przy okazji badanie. Basia, ja chyba zwariuję do jutraMotylek - NIE, nie iść na BETE. Na bakterie w moczu możesz zacząć pić sok żurawinowy :-)
butterfly1331
Moderator
Dziękuję, kochana :-* Ja też się tak męczyłam od dnia transferu i zostało do dzisiaj - to bardzo dobry znak!Oj maleństwo tak cichutko siedzisz wiedziałam że coś Cię dręczy. Ciocia obstawia 2 serduszka mimo że widziałaś 1 pecherzyk.
Ja czuję się dobrze dziś kropek zaczyna wgrywać się w różowa kołderke i głebiej i głębiej. Śpię jak susel wyjdę z mama na godzinny spacer ( jak żółw bo nie pozwala mi szybko ) to potem musze odespac. Śpię przed śniadaniem po śniadaniu przed obiadem o obiedzie.
Jutro Twoje serduszka wstaw trzymam kciuki.
Mi się śniło ze wypadły mi wszystkie zęby a wstałam i mam![]()
Siedzę też cichutko, bo gdy czytam tu niektóre rzeczy, to mi się coś podnosi :-/ Czytałam wczoraj mężowi, to też był wściekły. My mamy kompletnie inne poglądy. In vitro dało nam szansę na ciążę, nigdy nie zgodzimy się z tym, że rząd powinien w to wtykać palce. Na ten rząd też mamy swój pogląd, nie zgadzamy się z niczym, co do tej pory zrobił. Niestety szczerze się obawiamy, że będzie tylko gorzej...
Ewunka
Ja się tu o polityce nie wypowiadam i czy ktoś jest za pisiorami czy nie tez nie sprawia że go bardziej lubię czy nie.Dziękuję, kochana :-* Ja też się tak męczyłam od dnia transferu i zostało do dzisiaj - to bardzo dobry znak!
Siedzę też cichutko, bo gdy czytam tu niektóre rzeczy, to mi się coś podnosi :-/ Czytałam wczoraj mężowi, to też był wściekły. My mamy kompletnie inne poglądy. In vitro dało nam szansę na ciążę, nigdy nie zgodzimy się z tym, że rząd powinien w to wtykać palce. Na ten rząd też mamy swój pogląd, nie zgadzamy się z niczym, co do tej pory zrobił. Niestety szczerze się obawiamy, że będzie tylko gorzej...
Ręce mi opadają jak widzę kaczkę w telewizji słuchać nie mogę
Staram się być tolerancyjna
butterfly1331
Moderator
Pytanie z innej beczki, czy w ciąży można pić wodę z miodem i cytryną? Podobno opinie co do miodu są różne. Do stymulacji zaczynałam dzień taką szklanka wody. Zastanawiam się czy teraz znów mogę to pić. Co myślicie?
lile
Motylku - na tym etapie tylko USG ma wartość diagnostyczną :-) Bakteriami w moczu nie przejmuj się za bardzo, to jest bardzo, bardzo częste w ciąży - też przerabiałam przy pierworodnym. Zapobiegawczo/leczniczo pij sok żurawinowy, żeby zakwasić nieco środowisko w pęcherzu - wtedy bakterie się tak nie rozwijają. A co do paskudnych snów to wydaje mi się, że to standardowa składowa ciąży 
Możesz pić wodę z cytryną i miodem, jeśli lubisz. Bo w sumie dlaczego nie?
Hooope86
Potwierdzam Motylku, jedz żurawinę suszona, pij sok z żurawiny- działa zbawienie na układ moczowy
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
butterfly1331
Moderator
DziękujęMotylku - na tym etapie tylko USG ma wartość diagnostyczną :-) Bakteriami w moczu nie przejmuj się za bardzo, to jest bardzo, bardzo częste w ciąży - też przerabiałam przy pierworodnym. Zapobiegawczo/leczniczo pij sok żurawinowy, żeby zakwasić nieco środowisko w pęcherzu - wtedy bakterie się tak nie rozwijają. A co do paskudnych snów to wydaje mi się, że to standardowa składowa ciąży
Co do snów - mojemu mężowi wczoraj się śniło, że był w ciąży i to on urodził nasze dziecko
Podziel się: