reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewunka, to miałaś przygody. Dobrze, że już lepiej. Niezły ten twój mąż

Dziewczyny, jak to jest. Stymulację się zaczyna od okresu? Od 1dc zaczyna się procedurę? Jeśli tak, to nie ma opcji, żeby zacząć od pażdziernika bo badanie AMP 2 tygodnie a chlamydie 2-3 tygodnie, muszę czekać na listopad. Aż się boję włączyć wiadomości. Wyliczyłam sobie, że jak by ta ustawa przeszła po najszybszej możliwej linii, to najwcześniej weszła by w życie jakoś w grudniu.

reklama
Dziewczyny, ja sie nie znam na polityce i na dodatek nie wczytuje sie w polityczne info., ale ustawa antyinvitro , jak i wczesniej ta antyaborcyjna przykuła moja uwage. Powiedzcie mi kiedy bedzie wiadomo co z tego wyniknie ? Koedy moga podpisać taka ustawe jesli przyjdzie, i co wtedy z zamrożonymi juz zarodkami? Prawo wstecz nie działa wiec chyba nie powinni kazać ich zniszczyć , co? Ale czy to znaczy , ze przy kolejnych ceiotransferach bedzie mozna podać tylko jeden zarodek. Czy jesli zaczęłyśmy na 'starym systemie' to i tak skończymy , na tych starych zasadach...???
Ja nie wierze, ze takie rzeczy sie dzieją w poniekąd cywilizowanym kraju ... Jak mi juz cos wpadnie przed oczy to czytam i szczeka mi opada, jakbym sie przeniosła w czasie do średniowiecza, albo czytała o jakimś kraju na koncu świata.... ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, ja sie nie znam na polityce i na dodatek nie wczytuje sie w polityczne info., ale ustawa antyinvitro , jak i wczesniej ta antyaborcyjna przykuła moja uwage. Powiedzcie mi kiedy bedzie wiadomo co z tego wyniknie ? Koedy moga podpisać taka ustawe jesli przyjdzie, i co wtedy z zamrożonymi juz zarodkami? Prawo wstecz nie działa wiec chyba nie powinni kazać ich zniszczyć , co? Ale czy to znaczy , ze przy kolejnych ceiotransferach bedzie mozna podać tylko jeden zarodek. Czy jesli zaczęłyśmy na 'starym systemie' to i tak skończymy , na tych starych zasadach...???
Ja nie wierze, ze takie rzeczy sie dzieją w poniekąd cywilizowanym kraju ... Jak mi juz cos wpadnie przed oczy to czytam i szczeka mi opada, jakbym sie przeniosła w czasie do średniowiecza, albo czytała o jakimś kraju na koncu świata.... ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli wejdzie w życie ta ustawa o in vitro, a na pewno wejdzie - niestety; to na pewno nie zabiją zarodków. A niestety bedzie tylko możliwość podawania jednego zarodka.
Mnie coś bierze jak trafie na artykuł czy usłyszę na ten temat same bzdury jakie do tej pory na temat in vitro. Niestety cofamy się do tyłu, zamiast iść do przodu. Jeśli u nas całkowicie zabronią in vitro to niestety pary będą szukać pomocy poza granicami kraju. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że polityków i ich rodzin to nie będzie dotyczyć - to jest moja opinia, bo im zawsze wszystko uchodzi płazem i na nich prawo nie działa :(

reklama
Do góry