reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czesc dziewczyny pisze do Was aby pochwalić się dobrymi wieściami u nas bliźniaki i to jednojajowe jedna komórka podzieliła się na 2 a druga chyba się wchłonela jesteśmy przeszczesliwi choć wiemy że długa droga przed nami ale wierzymy że będzie dobrze [emoji1] jeden ma 1.08cm a drugi 0.63cm i narazie tyle teraz za tydzień lub dwa odbędzie się bardziej szczegółowe usg i dodatkowe badania [emoji4] ten rok jak narazie okazał się dla nas bardzo szczęśliwy i niech tak już zostanie. Ściskam mocno wraz z moimi kropkami i trzymam kciuki za Was wszystkie i za Wasze kropki i szczęśliwe rozwiązania narazie nadal daruje sobie czytanie wiadomości tutaj ale będę dawała znać co u nas. Buziaki i powodzenia [emoji175][emoji11][emoji110][emoji110]Zobacz załącznik 773743Zobacz załącznik 773744

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje i zapraszamy na ciezaroweczki :)

Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było, ale jakoś musiałam się pozbierać. Nie wiem, jak dają radę dziewczyny, które straciły dzieciątko w późniejszej ciąży. U mnie było "tylko" puste jajo...
W tym tygodniu czeka mnie wizyta u lekarza i badanie BHcg. Zobaczymy na jakim jest poziomie. Zastanawiam się, kiedy będę mogła podejść do crio...tak bardzo chciałabym już teraz, w tym cyklu. Byłam u lekarza w 5 dniu @ i powiedział ze na razie mam o tym nie myśleć, niech wszystko ładnie się tam pozamyka. Ale chyba jest szansa zeby wszystko sie pozamykało w ciagu powiedzmy 2 tygodni...? Czy jeśli okaze się, ze wszystko jest ok i że mam jakiś pecherzyk to czy będę mogła podejść do crio juz w tym cyklu...? Tyle pytań...wiem, to pytania do mojego lekarza. To bardzo indywidualne. Jeśli tylko zobaczę że lekarz pozwala rozważać taką opcje, na pewno się zdecyduje. Ja do tej pory, chyba we wszystkim miał rację. A teraz...teraz tak bardzo żałuje że nie dałam sobie podać 2 zarodków. Może ten drugi by się utrzymał. Tak, po wszystkim zawsze jest dużo mysli, wątpliwosci itd. A różnie mogło się skonczyć. Chyba nie ma co gdybać. Szukam sensu. W tym, żeby dalej działać i mieć nadzieję na korzystne rozwiązanie. Wiem, co ukoiło by moje serce teraz. Beta 0 i zielone światło od lekarza. Tak. To by było TO. Rozważam też inne opcje, a mianowicie, jesli nie uda się w cyklu z crio, to robie kolejna stymulacje. Tak, miałam tego dosyć, ale ja muszę miec kolejne dziecko. Po prostu muszę. Tym razem polece na CLO i moze fostimon. Clo dobrze na mnie działa. Po nim mam zwykle 2 pecherzyki. Po bardzo duzej dawce gonalu miałam tyle samo. O porównaniu kosztów nie wspomnę.
Przepraszam, ze tak sie wcinam w Wasze rozmowy i użalam, ale muszę gdzies to wylać. Moje najbliższe otoczenie nic nie wie. I tak pozostanie.
Witaj
Bez urazy ale ja bym posluchala jednak lekarza skoro on uzna że należy odczekać. Rozumiem że pragniesz dziecka jak kazda z nas na forum ale nie można tego robić za wszelką cenę. Bo nawet jeśli transfer by się udał to organizm może być wymeczony po poprzedniej nieudanej próbie i w późniejszym etapie może być coś z dzieciątkiem nie tak a nie o to przecież chodzi bo możesz stracić ciąże która mogłaby przebiegac dobrze gdybyś dała sobie czas.A organizm też musi mieć czas żeby się oczyścić i odpocząć. Skoro raz się nie udało to trzeba następnym razem zrobić wszystko tak żeby było jak najlepiej. Trzeba przemyśleć jakie konsekwencje mogą mieć nasze impulsywne decyzje.

No wlasnie rozmawiałam, ale nie z Mrugaczem, tylko z tym u ktorego byłam w Londynie juz dwa razy. Prof. Knapp , moze znacie, z Białegostoku przyjeżdża z kriobanku. Dzis mija miesiac od transferu. Tydzien temu w weekend, na usg nic nie było widac, tylko obrzmiała macice i wielkie jajniki, w miniona sobote pojawił sie pęcherzyk, hiperka sie zmniejsza.
Lekarz teraz powiedział, zeby czekac i znowu przyjść na usg w weekend, i do tego czasu skontrolować betę. Zwariuje...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witaj
Bez urazy ale ja bym posluchala jednak lekarza skoro on uzna że należy odczekać. Rozumiem że pragniesz dziecka jak kazda z nas na forum ale nie można tego robić za wszelką cenę. Bo nawet jeśli transfer by się udał to organizm może być wymeczony po poprzedniej nieudanej próbie i w późniejszym etapie może być coś z dzieciątkiem nie tak a nie o to przecież chodzi bo możesz stracić ciąże która mogłaby przebiegac dobrze gdybyś dała sobie czas.A organizm też musi mieć czas żeby się oczyścić i odpocząć. Skoro raz się nie udało to trzeba następnym razem zrobić wszystko tak żeby było jak najlepiej. Trzeba przemyśleć jakie konsekwencje mogą mieć nasze impulsywne decyzje.

Jasne że go posłucham. Zresztą, jeśli będą jakiekolwiek przeciwskazania to on na pewno nie wyrazi zgody na crio i się pod tym nie podpisze. Nadzieje tylko w tym, że skoro raz zaskoczyło, to drugi pęcherzyk będzie "pełny" i zaskoczy na całe 9 miesięcy...

Do góry