reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No wlasnie mam B czyli ciaza i 2 ze nie musze lezec...tlumacze to kadrowej bo tylko problem mi robia...
A to Ty pracujesz u tej wrednej baby jak dobrze pamietam.
Ja bym tam meza poslala i zeby maz im powiedzial ze w waznych sprawach maja sie z nim kontaktowac a nie z Toba, bo on sobie nie zyczy zeby Cie denerwowali w tym stanie.
Tylko Cie umecza.

Powiedz kadrowej ze ma tam napisane wszystko a jak slepa to niech okulary wezmie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

A to Ty pracujesz u tej wrednej baby jak dobrze pamietam.
Ja bym tam meza poslala i zeby maz im powiedzial ze w waznych sprawach maja sie z nim kontaktowac a nie z Toba, bo on sobie nie zyczy zeby Cie denerwowali w tym stanie.
Tylko Cie umecza.

Powiedz kadrowej ze ma tam napisane wszystko a jak slepa to niech okulary wezmie.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie w tym problem ze maz w kosowie do grudnia. Szwagier dostarczyl zwolnienie a telefonicznie zrobili mi taki problem choc zawsze myslalam ze na l4 jest napiisane jak krowie na rowie.

A najsprytniejsze jest to, że lutinusa jest w opakowaniu 21, a luteiny 30. Zgodnie z prawem, zamiennik można wydać tylko wtedy, kiedy liczba tabletek jest taka sama.
Wyzysk w czystej postaci.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To fakt, z tego co pamietam za dwa opakowania lutinusa dostawalam w aptece chyba jedno luteiny , ale ze zawsze mialam wypisanych wiecej opakowań to bez problemu mi wystarczało, dwa razy chyba dostałam jeden do jednego ilości opakowan

I czy zauważyłaś jakis znaczący wpływ na wyniki progesteronu? I czy ta zamiana zakończyła sie pozytywnym testem? :)

U mnie nie badali progesteronu, jestem w 6 miesiącu ciąży.
Pisałam juz kiedyś, ze zanim zdecydowałam się zamienić byłam u czterech różnych lekarzy i ich o to pytalam, każdy z nich powiedzial, ze jet to to samo. Czytałam też o tym, ze jest inne wchłanianie lutinusa i luteiny, ale mnie po prostu nie stać było na takie kwoty, dlatego brałam zamienniki. Dodatkowo mialam duphaston.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny chyba się uspokoilo aplikowalam lutinusa i było jeszcze dużo jasniejszd niż wczoraj ale nadal będę monitorowala co się dzieje, pół nocy nie przespalam snów miałam milion ale narazie spokojnie jest[emoji106]
Kochane powodzenia na wizytach dzisiaj, Rybka trzymam kciuki za super wieści [emoji110][emoji110]
Szczerze to mnie trochę te info o tych betach zaniepokoilo bo robiłam 2 tylko więc zaluje że to przeczytałam bo byłam spokojna a teraz myśli tysiąc [emoji17]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
LUTINUS i luteina to nie to samo! Maja inne substancje pomocnicze i to one właśnie uczulają i powodują podrażnienia. A podrażnienie to stan zapalny = prostaglandyny, czyli mogą być mikroskurcze.
Dodatkowo biodostępność Lutinusa jest większa, (czyli wchłanialność) dlatego dawki są zmniejszane jak przechodzimy z luteiny na lutinusa.
Ja bym zmieniła po pozytywnym teście ciążowym dopiero.

To w takim razie mam pytanie.
Jeżeli mam w ciagu dnia przyjąć 500 prg w tym 300 z luteiny i 200 z lutinusa to tak naprawdę przyjmuje więcej? A moze lutinus wyrównuje potencjalne braki, które mogą wystąpić przez gorsza wchłanialnosc luteiny?

Ostatnia edycja:
Do góry