reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam blisko, 17 km, ale naliczam wynagrodzenia dla 1100 osób, przez moje ręce przechodzą bardzo duże pieniądze. Stres nie jest mi teraz potrzebny. Mam super managera, wie, co się dzieje i sam kazał mi zostać na L4 do końca. On też miał problem z poczęciem dziecka i chyba dlatego mnie rozumie.
Uda nam się, Kasiu :)
Czy z Ciebie ten lutinus/ luteina też tak wycieka? :-\ Co ja mogę zrobić, żeby to się lepiej wchłaniało?

Przeczytam na norweskiej stronie jednej z klinik aby lutinus podać jak najgłębiej to mozliwe i po podaniu polezec 30 min dla lepszego wchłonięcia i tak teraz robie [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam blisko, 17 km, ale naliczam wynagrodzenia dla 1100 osób, przez moje ręce przechodzą bardzo duże pieniądze. Stres nie jest mi teraz potrzebny. Mam super managera, wie, co się dzieje i sam kazał mi zostać na L4 do końca. On też miał problem z poczęciem dziecka i chyba dlatego mnie rozumie.
Uda nam się, Kasiu :)
Czy z Ciebie ten lutinus/ luteina też tak wycieka? :-\ Co ja mogę zrobić, żeby to się lepiej wchłaniało?
Wycieka...duzo bialego...i to o roznych porach od podania...nie moge nad tym zapanowac...chyba juz taka uroda tych lekow...

Wycieka...duzo bialego...i to o roznych porach od podania...nie moge nad tym zapanowac...chyba juz taka uroda tych lekow...

U mnie tak samo zapewne jak u każdej stosującej te leki wiec 100% normalne takie cos. Ja juz 9dpt i zaczynam wariować z jednej strony nie moge sie doczekac wyniku a z drugiej strony potwornie sie boje [emoji85] postaram sie umówić na badanie bety a nie robic testu bo chciałabym zobaczyc czu cos tam zaskoczyło wogole a po teście raczej tego sie nie dowiem a takze zbadam poziom progesteronu zeby sie dowiedzieć dowiedzieć czy był dobry poziom bez względu czy sie idą czy nie [emoji2]

U mnie tak samo zapewne jak u każdej stosującej te leki wiec 100% normalne takie cos. Ja juz 9dpt i zaczynam wariować z jednej strony nie moge sie doczekac wyniku a z drugiej strony potwornie sie boje [emoji85] postaram sie umówić na badanie bety a nie robic testu bo chciałabym zobaczyc czu cos tam zaskoczyło wogole a po teście raczej tego sie nie dowiem a takze zbadam poziom progesteronu zeby sie dowiedzieć dowiedzieć czy był dobry poziom bez względu czy sie idą czy nie [emoji2]

Zosia kiedy robisz betę?
W 10 dpt wynik jest już jednoznaczny :-)

dzień dobry:*
kochane zrobiłam badania zlecone przez lekarza i o to wyniki co sadzicie?
inhibina B 111.9 pg/ml Wartość referencyjna: > 20
Anty Mülerian Hormon (AMH) 18.39 _ ng/ml
Hormon folikulotropowy (FSH) 8.4 _ mIU/ml
Hormon tyreotropowy (TSH) 1.960 _ uU/ml
Białko wiążące hormony płciowe (SHBG) 55 _ nmol/l waryosc referencyjna 26.1 - 110.0
testosteron (TST) 2.3 nmol/l Wartość referencyjna: 0.29 - 1.67
Siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEAS) 441 ug/dl wartosc referencyjna 98.8 - 340
Hormon luteinizujący (LH) 22.9 _ mIU/ml
Estradiol 17-beta (E2) 61 _ pg/ml
Przeciwciała anty - TPO 5 IU/ml < 34
Test z metoclopramidem skrócony (MTC)

Prolaktyna (PRL) : 06:54 562.1 mIU/l

Prolaktyna (PRL) : 07:54 4530.0 mIU/l

Masz super inhibine!! Ja mialam tylko 20.... porazka straszna...

Rozumiem cie. Nie balam sie punkcji...transferu a najgorszy strach jest przez beta...czlowiek mysli czy sie bedzie cieszyl czy juz koniec zludzen...nie wiem jak to przezyje...i nie wiem jak o tym nie myslec...

Zosia kiedy robisz betę?
W 10 dpt wynik jest już jednoznaczny :-)

Mi chyba nie zalezy na pośpiechu [emoji12] ale w Norwegii każą zrobic tylko test sikany 14dpt ale wolałabym sprawdzić betę zeby zobaczyc czy cos wzrosło czy jest zero ale wlasnie doczytuje gdzie mozna takie cos i chyba najprędzej u lekarza rodzinnego bede musiała zadzownic do recepcji i zapytać i moze umówić sie na 12dpt jak pozwolą w ogóle wczensiej podejść [emoji16]

Rozumiem cie. Nie balam sie punkcji...transferu a najgorszy strach jest przez beta...czlowiek mysli czy sie bedzie cieszyl czy juz koniec zludzen...nie wiem jak to przezyje...i nie wiem jak o tym nie myslec...

Ja zawsze sikany robiłam ale tutaj lutinus bierze sie tylko od dnia punkcji do 14dpt czyli kilka dni przed testem i za każdym razem przychodziła tak 2 dni po @ czyli dzien przed testem albo w dniu zrobienia testu ale teraz sie postawiłam i biore do konca [emoji1]

reklama
Jak mnie oni wkur... dzwonie do szpitala gdzie miałam zabieg i tam nie robią mowia ze mam zrobic test sikany jak zawsze, dzwonie do lekarza rodzinnego i tam mowia ze 12dpt to za wczesnie na zbadanie krwi i ze moge zrobic u nich test z moczu [emoji30] zabijcie mnie [emoji37][emoji379]

Do góry