reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję Wam Kochane za ciepłe słowa i wsparcie. Narazie jest cholernie ciężko..ale to kiedyś minie..musi.. Tymczasem trzymajcie się cieplutko, zaciskajcie nóżki i walczcie. Trzymam za Was kciuki &&&& :*
Karaliku,a mozesz w 3 slowach napisac,ktore to bylo podejscie i jaka macie przyczyne nieplodnosci?

Miłego dnia ;)
Ja od nocy walczę z bólem brzucha i skurczami, chyba nie daje sobie dużych nadziei na powodzenie.
Jescze 6 dni do bety :o

Ostatnia edycja:
Karaliku,a mozesz w 3 slowach napisac,ktore to bylo podejscie i jaka macie przyczyne nieplodnosci?
U M. wszystko gra. Problem jest u mnie. Mam endometriozę IV stopnia.
Za sobą już 2 laparoskopie (1- usunięcie torbieli i 1 jajowodu, 2- usunięcie torbieli) i 1 laparotomia (usunięcie kolejnych torbieli i drugiego jajowodu)
Z pierwszej stymulacji - długi protokół (5 jajeczek, 3 się zapłodniły) miałam 2 crio (raz 1 a drugi raz 2 zarodki podane) - transfer świeżaków był odroczony ze względu na wodniaka jajowodu.
Z drugiej stymulacji - krótki protokół (8 jajek,wszystkie dojrzałe, 6 zapłodnionych + 2 komórki do mrożenia) mieliśmy świeży embriotransfer, podane 2 zarodki i znowu nie wyszło.
To chyba tyle :(
Wczoraj rozmawiałam z lekarką przez tel. Też była zaskoczona ze się nie udało. Powiedziała że powinnam zrobić histeroskopię - może tam będzie odpowiedź na pytanie czemu zarodki się nie przyjmują..

Rybko nie wiem moze Ci sie przyda to info, ale specem od takich spraw jak jedno lozysko jest prof Preis, on przyjmuje tylko w Gdansku i wiem, ze nawet operuje takie rzeczy zeby dwojka bobasow miala szanse sie dobrze rozwijac. Ja u niego bylam w zwiazku z tasma owodniowa. I wiem, ze to daleko do niego jechac, ale mysle ze warto.
I zapraszamy na watek ciezarowek po in vitro :)

reklama
Do góry