reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W Norwegii 3 pack w prywatnej klinice kosztuje tyle ale czytałam opinie i rozne sa wiec jezeli bede musiała to napewno nigdy wiecej w Norwegii bo tutaj sto lat za murzynami sa [emoji23][emoji23] znajoma podchodziła w Pl w Katowicach wczesniej dwie naturalne ciąże i 2 poronienia na początku ciąży, ze względu na jej chorobę zabiegu invitro tutaj nie wykonują w takich przypadkach w Pl zaszła za pierwszym razem 1.08 urodziła córeczkę [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czytalam kiedys artykul, ze Hiszpania jest po Belgii krajem z najwieksza skutecznoscia leczenia nieplodnosci wiec bylam spokojna o profesjonalnosc podejscia. Dla mnie Polska nigdy nie byla opcja, pracuje i nie moglabym sobie pozwolic na wyjazd od tak, kiedy zechce. A szkoda bo moglabym troche zaoszczedzic, no ale trudno.
Powodzenia dzisiaj dziewczyny!! Trzymam mocno kciuki!

reklama
Trzymamy kciuki za piekne widoki :) blizniaki rybki oraz za owocne transfery :)✊✊✊

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
25:katherine203 -criotransfer
25:buterfly -transfer

26:koralik83-betowanie 2
29:kilosiera- kontrola przed crio
30:milagros-wizyta kontrolna przed crio
30:Sil_sb -wizyta przed stymulacja
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
31:Zosia87 - betowanie
31:lile - wizyta kontrolna u gin

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13:nieagatka - badanie prenatalne
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡

Mam dokladnie to samo wrazenie zawsze jak jestem w PL i szlag mnie trafia, bo to jest mega niesparwiedliwe. Wmawia sie Polakom, ze sa Europa, a ludzi na zwykle przyjemnosci nie stac.
A co do cen invitro przeliczajac na pln to tu gdzie mieszkam kosztuje ok 30tys...
Dziewczyny co do narzekania na Polskę, moze faktycznie sa drogie mieszkania w dużych miastach, życie drogie, in vitro ale kazdy swoje życie i swoje zarobki ma w swoich rękach. Duzo mam znajomych jak i bliska rodzine za granica którzy wracają bo tam tez przecież nie jest tak kolorowo tam tez ludzie maja kredyty albo wynajmowane mieszkania bez przyszłości kupna czegoś własnego.
A media pokazują Polskę jak im jest w danej sytuacji wygodne wiec dystansu do tego co przedstawiają nam w ekranach :)

Ostatnia edycja:
Luna ja nie mowie, ze jedziesz za granice i nagle zyjesz jak w bajce. Trzeba rownie ciezko pracowac co w PL i nie ma nic za darmo. Ale wierz mi - jest nieporownywalnie latwiej. Po prostu ceny sa adekwatne do zarobkow, a wg w PL nie. Mam tam cala rodzine, zyjaca na roznych standardach i niestety do "Zachodu" jest jeszcze bardzo daleko. Mam nadzieje, ze to jendak kwestia czasu tylko [emoji4]

Luna ja nie mowie, ze jedziesz za granice i nagle zyjesz jak w bajce. Trzeba rownie ciezko pracowac co w PL i nie ma nic za darmo. Ale wierz mi - jest nieporownywalnie latwiej. Po prostu ceny sa adekwatne do zarobkow, a wg w PL nie. Mam tam cala rodzine, zyjaca na roznych standardach i niestety do "Zachodu" jest jeszcze bardzo daleko. Mam nadzieje, ze to jendak kwestia czasu tylko [emoji4]

Ja troche mam inny na to pogląd, moze inne doświadczenia inne grono znajomych którzy zyja za granica :) Wiadomo, moze łatwiej za granica ale kosztem czegoś :) wszedzie mozna zarabiać i zyc godnie a za granica pracuje sie przewaznie ciężej niz w Polsce :)
Ale to temat rzeka ile ludzi tyle opini :)

Brzuch mnie boli i czuje jakbym miała dostać okres, cały czas latam do łazienki bo myśle ze cos poleciało a to dopiero 5dpt. Chyba spokój moze mnie tylko uratować :)

Ja troche mam inny na to pogląd, moze inne doświadczenia inne grono znajomych którzy zyja za granica :) Wiadomo, moze łatwiej za granica ale kosztem czegoś :) wszedzie mozna zarabiać i zyc godnie a za granica pracuje sie przewaznie ciężej niz w Polsce :)
Ale to temat rzeka ile ludzi tyle opini :)

Brzuch mnie boli i czuje jakbym miała dostać okres, cały czas latam do łazienki bo myśle ze cos poleciało a to dopiero 5dpt. Chyba spokój moze mnie tylko uratować :)

Ja miałam podany 2 dniowy zarodek i na wieczor 5dpt zaczął tez mi doskwierać brzuch i jajniki ale zwylycen wynika ze to okres implantacji wypada w tych dniach wiec 6dpt pojechałam rano do lekarza jedynie po zwolnienie potem troszke na miasto 40min musiałam czekac zeby meza z pracy odebrac i jak najszybciej do domu polezec wczoraj jeszcze cos tam czułam a dzisiaj juz jest super wlasnie jestem na spacerku i sie dotleniam a i wspomoglam sie nospa zeby wrazie jakos skurczy nie zaszkodzić bo takie dziwne te bole były [emoji4] wiec uspokój sie i myśl o tym ze wlasnie ktos tam sie zadamawia a nie latasz do kibla [emoji23][emoji8]

Ja miałam podany 2 dniowy zarodek i na wieczor 5dpt zaczął tez mi doskwierać brzuch i jajniki ale zwylycen wynika ze to okres implantacji wypada w tych dniach wiec 6dpt pojechałam rano do lekarza jedynie po zwolnienie potem troszke na miasto 40min musiałam czekac zeby meza z pracy odebrac i jak najszybciej do domu polezec wczoraj jeszcze cos tam czułam a dzisiaj juz jest super wlasnie jestem na spacerku i sie dotleniam a i wspomoglam sie nospa zeby wrazie jakos skurczy nie zaszkodzić bo takie dziwne te bole były [emoji4] wiec uspokój sie i myśl o tym ze wlasnie ktos tam sie zadamawia a nie latasz do kibla [emoji23][emoji8]

Też miałam podany 2 dniowy zarodek i mam nadzieje że wlasnie uwija sobie gniazdko :) To leżę dalej a jak na złość pogoda ładna a mogłoby padać :p

Też miałam podany 2 dniowy zarodek i mam nadzieje że wlasnie uwija sobie gniazdko To leżę dalej a jak na złość pogoda ładna a mogłoby padać

Nic mi nie mow ja musiałam odwołać spotkanie z moimi dziewczynami gdzie wszystkie były nawet młoda mama z mała kruszynka a ja nie i jeszcze snapy wysyłały ze jak fajnie i w ogóle [emoji85][emoji85][emoji29] lez i odpoczywaj moze melisę zrób to sie uspokoisz troszke [emoji5]

reklama
1472121919-1hwpgq.jpeg

Przesyłam widoczki ze spacerku pięknie pachnie drzewami i świeżo skoszona trawka [emoji908][emoji296]️

Do góry