reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Butterfly. U nas problem leży po mojej stronie. Mam niedrożne jajowody. Trochę to wszystko u nas wolno szło. Ponad 2 lata czekaliśmy na rozpoczęcie in vitro (mieszamy w UK). Dobre jest to, ze tu mamy refundowane. Trochę lat straciliśmy na leczenie metoda "prób i błędów" i czasem myśle, ze już za starzy i, ze już za późno ale zobaczymy co będzie dalej.
Dopóki są komórki i plemniki, nigdy nie jest za późno :) To jest dużym obciążeniem psychicznym, ale trzeba wierzyć, że walka ma sens. Powodzenia :)

Bedzie dobrze zobaczysz :)
Zrelaksuj sie masazem do tego trening autogenny i bedzie dobrze :)
Jesli ma byc to masaz relaksacyjny to nie powinno sie nic dziac ale faktycznie polozyc sie moze byc ciezko zawsze mozesz poprosic zeby przemasowali cie na fotelu w pozycji siedzacej albo na boku :)
Dzięki,Gosiu. Tak po proszę. Idę do fizjoterapeuty, więc mam nadzieję, że mi krzywdy nie zrobi.

Jesli zarodki doszly do stadium blastki to uwazam ze zbedny jest tu kariotyp na ta chwile. Niepotrzebnie wydane pieniazki bo co to wniesie w tym momencie przeciez nie zniszczysz mrozakow. Troszke sie lekarz spoznil z tym badaniem. Co innego jak juz pisalam jesli zaczynalabys wszystko od nowa ale mam nadzieje ze nie bedziesz juz musiala. Uwierz w kropki ktorys z nich bedzie tym ktory z toba zostanie na 9 miesiecy i nie zawracaj sobie glowy kariotypem. Ewentualnie spytaj sie lekarza co w takim momencie kiedy masz zamrozone blastki dalo by badanie kariotypu niech ci wytlumaczy po co chcre zrobic te badanie.
Moze niech ktoras z forumowych kolezanek sie jeszcze wypowie na ten temat bo to tylko moje zdanie ja bym nie robila :)
Zgadzam się - skoro są zarodki w stadium blastocysty, to co teraz wniesie kariotyp? Chyba, że ma pokazać, że masz jakiś gen odpowiedzialny za poronienia, ale z drugiej strony masz już dziecko. Zapytaj lekarza - niech Ci wytłumaczy, co to ma dać. Badanie kosztuje ok. 1500 zł i na wynik czeka się 6 tygodni.

Husan, jak się czujesz? Krwawienie nie wróciło?

Koralik, co u Ciebie? Jak samopoczucie z kropkami? Dziś chyba się już kończą zakopywać, prawda? :)

Ewcia, jak na wakacjach w Polsce? Co z Twoją @? Mam nadzieję , że to plamienie nie było jednak zwiastunem torbieli.

Miłego dnia, dziewczyny! :)

reklama
Do góry