reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za wizyty piekne jajka i udany transfer oraz kropki koralika i lile i za dzidzie husan :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

18:katherine203 - wizyta przed crio
18:butterfly1331 -wizyta w trakcie stymulacji
18:AniaCh83- transfer

19: misis188- wizyta kontrolna po transferze w nowej klinice
22:nieagatka- wizyta kontrolna
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡[/QUOTE]

reklama
Gosia - dawki q10 w postaci 30g czy 60g jak to serwuja w aptekach to dawki kosmetyczne ktore maja zerowy badz znikomy wplyw. w ivf zeby zauwazyc roznice dawki musza byc znaczaco wyzsze - min 300g, najlepiej w granicach 400-600

lolitka200, bardzo Cię proszę napisz coś więcej jak jeszcze można sobie pomóc?
czytam twój podpis i miałaś sporo tych stymulacji, dużo przeszłaś. ja brałam tym razem DHEA 50 mg, q10 tez ale tylko 100 i mam najgorszy efekt stymulacji i całej procedury tylko 3 zarodki wolne więc czeka mnie in vitro od nowa.
jaki czas najlepiej , żeby minął od stymulacji do następnej?
chciałabym podejść jeszcze w grudniu tylko czy odpoczną jajniki.
czy wracać od razu po transferze? bo chyba ja wracam nie będę czekać wtedy zostałam i nic z tego nie wyszło.

Co do lutinusa i luteiny, w pierwszej klinice dostawalam luteine w drugiej lutinis. Roznica w cenach dla mnie kolosalna, przy konsultacjach u innych lekarzy (w sumie pytalam o to czterech lekarzy) każdy potwierdzal mi to, ze lutinus i luteina to to samo. Dlatego dostajac receptę na lutinus w aptece prosiłam o zamiennik-luteinę. Dwa razy na luteinie mi sie udało, raz biochemiczna i teraz ciąża. Mam wrażenie, ze przedstawiciele zadbali w klinice o to zeby lekarze wypisywali wlasnie lutinus.

Uff, wróciłam do domu po transferze. Udało sie wyhodować do dzisiaj 6 zarodków , wszystkie 8 w tym piec 8A i jeden B, ale powiedział, ze to i tak dobre. To chyba dobry wynik co nie ? I chyba lepiej ze tak sie podzieliły juz co ? Metoda ICSI, ale co to znaczy MII - 14, MI- 0, GV- 2, atretyczne - 0 ???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

może któraś z dziewczyn będzie miała pomysł na moją stymulację lub jakiekolwiek wskazówki.
I procedura, długi protokół od 21 dc gonapeptyl , cała ampułka, następnie po miesiączce stymulacja, najpierw gonalf 225, potem gonalf 300 i pod koniec 150 gonalu i 150 menopuru.
odpowiedź 10 komórek, 12 dni stymulacji, punkcja w 14 dniu,
pobranych 8 dojrzałych, wszystkie zapłodnione,
6 zarodków 8A, jeden 9 A i jeden 4B
transfer w 3 dobie, 8 A i 9 A.
Z tej procedury ciąża i poród.
reszta w dalszej hodowli do 5 doby, jeden został zamrożony, reszta zginęła.
Po roku podejście do crio- nieudane, beta 15, a potem 7 i nic.
Następne podejście II procedura, krótki protokół, gonal 225 tylko, punkcja 11 dn, uzyskano 6 komórek,
4 się zapłodniły i 4 były 8 AA, podane 2 8 AA w 3 dobie, reszta padła w hodowli. Nieudane.
i teraz III procedura, długi protokół antyki, a pożniej gonapeptyl 16 dni po pół ampułki, następnie gonal f 150 i menopur 150, punkcja 12 dniu, tylko 4 komórki, dzisiaj dowiedziałam się , że są słabe 4b, 5b chyba i jeszcze jeden słaby.
nie liczę na cud, bo to niemożliwe. już umawiam konsultacje na wrzesień.

Uff, wróciłam do domu po transferze. Udało sie wyhodować do dzisiaj 6 zarodków , wszystkie 8 w tym piec 8A i jeden B, ale powiedział, ze to i tak dobre. To chyba dobry wynik co nie ? I chyba lepiej ze tak sie podzieliły juz co ? Metoda ICSI, ale co to znaczy MII - 14, MI- 0, GV- 2, atretyczne - 0 ???

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiec teraz trzymaj nozki scisniete i nie wypuszczaj kropka przez 9 m

reklama
Do góry