Dziewczyny, po pozytywnym wyniku histeroskopii nasz lekarz rzucił hasło "kariotyp". Dużo tu pisałyście o tych badaniach, ale jakoś nadal nie wiem, z czym to się je. To znaczy wiem, że z krwi i wychodzą jakieś nieprawidłowości w genach, ale ja mam już synka (2 latka), ciąża z pierwszego podejścia, bezproblemowa, synek zdrowy. W drugiej stymulacji 6 pobranych komórek, 5 dojrzałych, z tego 5 zarodków, wszystkie piękne blastocysty. Czy w tej sytuacji robienie kariotypu ma sens? Czy w przypadku negatywnego wyniku można coś z tym zrobić? Mam jeszcze trzy mrozaki. Czy to badanie ma sens w tej chwili przed kolejnymi crio?
reklama
AniaCh83
Fanka BB :)
katharina203
Kasiula tak bardzo mi przykro...
husann
Kasiu bardzo mi przykro.
Odpocznij,wyplacz sie i walcz dalej.
Czy masz jakies sniezynki ???
gosia321
Specjalista to ja w te klocki nie jestem ale uwazam ze skoro masz mrozaki to ja bym nie robila kariotypu. Co innego jakbys zaczynala cala stymulacje od nowa to tak. Co to zmieni skoro mrozaki juz masz a powiedz sa to blastki czy wczesniejsze stadia zarodkow. Moze dlatego lekarz chce sprawdzic czy cos z tego bedzieDziewczyny, po pozytywnym wyniku histeroskopii nasz lekarz rzucił hasło "kariotyp". Dużo tu pisałyście o tych badaniach, ale jakoś nadal nie wiem, z czym to się je. To znaczy wiem, że z krwi i wychodzą jakieś nieprawidłowości w genach, ale ja mam już synka (2 latka), ciąża z pierwszego podejścia, bezproblemowa, synek zdrowy. W drugiej stymulacji 6 pobranych komórek, 5 dojrzałych, z tego 5 zarodków, wszystkie piękne blastocysty. Czy w tej sytuacji robienie kariotypu ma sens? Czy w przypadku negatywnego wyniku można coś z tym zrobić? Mam jeszcze trzy mrozaki. Czy to badanie ma sens w tej chwili przed kolejnymi crio?
AniaCh83
Dziewczyny co robiłyście po transferze .... ??? Tak sobie przeszłyście do codzienności normalnie? Miejsca nie mogę sobie znaleźć ... Brzuch mnie boli bo mam lekka hiperke i trochę mi tchu brak. Wyszłabym z domu, chociaz do kina czy coś, ale każą mi w domu leżeć ... Ale czy to coś zmieni, niech się dzieje wola nieba... Hmm , oj to chyba niezbyt trafne w tej sytuacji przysłowie...
A jeśli juz o niebie wspomniałam to ... Czy dostaliście rozgrzeszenie przy spowiedzi jeśli jesteście katoliczkami??
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A jeśli juz o niebie wspomniałam to ... Czy dostaliście rozgrzeszenie przy spowiedzi jeśli jesteście katoliczkami??
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ewunka
Przykro mi
reklama
G
Gość
Gość
Podziel się: