reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzwonił embriolog , jutro transfer, póki co sześć zarodków z sześciu komórek , ale w rożnym stadium rozwoju ... Powiedział ze jutro określa klasę. Musze o tym poczytać bo nic nie wiem na ten tamat. W ogole to myslalam ze to bedzie w znieczuleniu tak jak punkcja, a on mi dzis mowi ze nie ... To tak na żywca ...? Boli to ? Jak zazwyczaj samopoczucie po transferze dziewczyny ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzwonił embriolog , jutro transfer, póki co sześć zarodków z sześciu komórek , ale w rożnym stadium rozwoju ... Powiedział ze jutro określa klasę. Musze o tym poczytać bo nic nie wiem na ten tamat. W ogole to myslalam ze to bedzie w znieczuleniu tak jak punkcja, a on mi dzis mowi ze nie ... To tak na żywca ...? Boli to ? Jak zazwyczaj samopoczucie po transferze dziewczyny ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nic nie boli :) To trochę jak normalne badanie ginekologiczne, tylko przed większą widownią. U mnie był lekarz, embriolog i położna. Po podaniu zarodka leżysz ok. 20 minut, a potem wracasz do domu. Powodzenia! :)

reklama
Opowiedz nam swoją historię lubimy takie z zakończeniem bobasowym

Starania rozpoczęte w 2012 R. Po roku nieudanych prob. Decyzja o wizycie w klinice. Tam trafiamy najpierw pod opiekę dra Krzysztofa M. Zaczynają się badania. U mnie na pierwszy rzut oka wszystko ok. Po badaniu nasienia totalna zalamka. Tylko 2 % prawidłowych plemników. Praktycznie bez szans na naturalne poczęcie. Jednak po namowach przez lekarza próbujemy kilka cykli stymulowanych clo a później 5 IUI. Niestety okazało się ze za żadnym razem moje pęcherzyki nie pekaly. Ani raz nie doszło do owulacji i za każdym razem tworzyły się torbiele. Decyzja o in vitro. Kwalifikujemy się na rządowy program. Udało się za 3 razem. Trzecia stymulacja 4 transfer. 2 zarodki 8B. Został z nami jeden który właśnie wisi na cycu :-) niestety nie mamy żadnych mrozaczkow. Synuś zdrów jak rybka :-)

Do góry