reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do transferu nie wiekszy niz 1.5max1.7 troche juz naciagniety;)
No właśnie tak myślałam, ale czy badają jakoś tuż przed transferem , no nie, więc skąd wiadomo jaki jest podczas transferu. Czy on jeszcze przyrasta od czasu punkcji? Dostałam betadine globulki i nie wzięłam bo są przeciwwskazania przy chorobach tarczycy czyli Hashimoto.
P.S. przepraszam za literówki, nie wiem dlaczego tak mnie wywala jak pisze i później nie wszystko edytuj.

czesc wszystkim, przesylam szczegoly mojej kuracji, podkreslam ze jest to sprawa indywidualna ale moze kogos z was zainspiruje, no i trzeba pamietac ze kazda z nas ma inne problemy wiec polecam zastanowic sie nad wynikami badan, zrobic ewentualnie dokladne badania krwi i kierowac sie instanktem bo my znamy sie najlepiej, lekarze maja tylko wyniki i podchodza wg schematu, in vitro moim zdaniem jeszcze raczkuje wiec trzeba pamietac ze jest to metoda prob i bledow oraz loterii, do sukcesu potrzeba zbyt wielu czynnikow

co do suplementow to bralam przez lata oeparol a ostatnio oeparol femina (u mnie powodowal "mokra" owulacje), zaczelam tez pic herbate-tu w niemczech sa takie na 1 faze cyklu i 2-nie dla wszystich np endometrioza tez ma pewnie swoje zasady a ja jej nie mam wiec trzeba zestaw ziol sprawdzac pod tym kontem zeby sobie nie zaszkodzic, ja szukalam wspomagaczy pod katem endometrium bo zawsze mialam jakies 8 czy 9 no i zeby hormony byly stabilne to te herbatki-podaje sklad w nastepnym poscie

poza tym jadlam orzechy a przede wszystkim pistacje bo lubie-to naturalne zrodlo progesteronu, suszone owoce-morele, daktyle, ananas w okolicach owu,orzechy brazylijskie i wloskie, bralam mocna dawke wit D3, magnez oraz mocniejsza kwasu foliowego-ten dla ciezarnych ale sam kwas nie jakis tam drogi, bralam tez od jakiegos czasu na noc acard po 1 tabletce z przerwa na okres, po wulacji bralam tez luteine 2X2 rano i wieczorem (utrogest/utrogestan) pilam tez olej lniany-taki bio no i duzo owocow, warzyw, malo miesa i generalnie jem bio bo zakladam ze jak malo jem to porzadnie attachFull767696 ale hamburgera tez wciagne-nie mozna sie dac opetac tematem ale mysle ze syf jedzenie na codzien postarza organizm, nie pilam alkoholu, nie palilam-wczesniej zadarzaly sie imprezy itp itd ale jakos moze ich z wiekiem coraz mniej i bardziej kulinarne niz hard corowe :)

poza tym biegam bo lubie i tez nie tak ze musze bo umre ale raczej regularnie -normalnie robilam przerwe po owulacji a przed naturalsem i po zaplodnieniu-o czym nie wiedzialam, uprawialam sprinty i sie udalo-nadal jestem w szoku-zajelo mi 6 miesiecy ciazy zeby w to uwierzyc....a moj stary to nadal chyba nie wierzy, co do meza to bral mocna wit D3, kupilam mu tez tabletki maca, on sie niestety fatalnie odzywia -bo albo sobie robi jakas koszmarna diete-cola 0 i inne syfy albo je slodycze na potege, jedno co zrobil to schudl dzieki temu i uprawia sport, bral tez orthomol fertil plus ale z doskoku
co do seksu to twardo kupowalam testy na owu-bo ja lubie wiedziec i tyle a tak w ciemno to latami przeciez bylo i nic, mialam przed ta szczesliwa owulacja straszna awanture z tesciowa i jak zobaczylam ze mam owu to opieprzylam starego ze sobie nie zycze zeby mi tesciowa moje plany psula, wzielam go za szmaty i w sumie zawsze staralismy sie w nocy albo rano a tym razem byl w domu i jakos tak w poludnie-to tez byl taki wyjatek-nie wiem moze to ma jakies znaczenie...po lezalam bo byl fajny film attachFull767695, jak zwykle nie zakladalam ze sie udalo-nosilam starsze dziecie po schodach-wazyl wtedy z 18 kg, normalny, zabiegany tryb zycia, moj problem byl taki ze jestem honorowym krwiodawca i okres wypadal mi razem z terminem oddawania krwi u nas w miasteczku, no wiec googlowalam czy mozna itp, no i wygooglowalam ze jakby ciaza to nie dobrze krew oddawac a ze jestem porzadnicka to kupilam test zeby nie bylo, zrobilam popoludniu przed oddaniem krwi i wyszedl pozytywny -NIGDY nie widzialam pozytywnego testu -poza pierwsza ciaza z in vitro wiec wydawalo mi sie ze cos nie tak, pobieglam wiec po drugi i wtedy zaczela sie dla mnie jazda bez trzymanki...

jezli cos mi sie przypomni to dorzuce, przed udanym transferem zajadalam sie podobnymi rzeczami, plus pilam siemie lniane to byl jedyny raz kiedy sie udalo wiec w moim przypadku cos w tym jest, caly czas pije sok witaminowy ale jest to ekstrakt z warzyw i owocow-bio i naturalny, duzo tego stosowalam wiec nie wiem co zaskoczylo, jajko i plemnik to tez loteria bo niby po co mamy tyle tego towaru w sobie i jeszcze sie musza 2 odpowiednie dobrac-masakra :), podczas in vitro losowo pobiera sie i laczy wiec trzeba sie uzbroic w cierpliwosc bo to nie jest natura i czasami trzeba czasu zeby sie stworzyla odpowiednia kombinacja wiec zycze wam cierpliwosci i dobrych, profesjonalnych lekarzy!

Załączniki

• upload_2016-8-15_3-54-25.png
    upload_2016-8-15_3-54-25.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 92
  • upload_2016-8-15_3-54-25.png
    upload_2016-8-15_3-54-25.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 83
a oto sklad herbatek:
1 polowa cyklu-do okresu: liscie malin 30%, rozmaryn 20%, bylica pospolita 20%, szalwia 20%, kwiat bzu czarnego 10%, na jedna filizanke 1 lyzka duza ziol, zalewamy goraca-nie wrzaca woda, 8-12 min parzenia, 2-3 filizanki dziennie
2 polowa cyklu: ziele przywrotnika 33,3 %, liscie pokrzywy 33,3%, kwiat krwawnika 33,3%, przygotowanie i dozowanie j.w.
to tyle i zycze wysypu dorodnych bobasow :)

Dzisiaj wolne od wizyt ale i tak trzymamy kciuki za kropki koralika i lile i za dzidzie husan :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi
Kciuki za kropki misiaka zeby zostaly z mamusia

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

17:Natalia89 - wizyta przed stymulacja
17:ewelin86 - usg połówkowe
17:husan -wizyta serduszkowa
18:katherine203 - wizyta przed crio
18:butterfly1331 -wizyta w trakcie stymulacji
19: misis188- wizyta kontrolna po transferze w nowej klinice
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡[/QUOTE]

reklama
Do góry