reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja tez do crio i tez mam inne leki...glowa boli niemilosiernie...ciagle chce mi sie spac i wymiotowac a wejscie na 2 pietro to zadyszka i pot...jejku ile my musimy wycierpiec w tej walce o dziecko...
To ja zaczełam brac leki tuż przed @ I jak już przyszła @ było niedobrze, wymiotowałam, głowa mnie bolala, nie miałam siły na nic. 2 dni leżałam w łóżku i praktycznie nic nie jadłam. M dzwonił do kliniki, bo się wystraszył

reklama
To znaczy ze nie sprawdza mi kariotypu zarodka?? U nas jest problem z kariotypem. Moj M ma bałagan w nim i straciliśmy naturalna ciąze w 5 miesiacy i stad chcemy teraz sprawdzic. Znasz takich którym naturalnie udało sie urodzić zdrowe dziecko? z naszym problemem?
Nie wiem co jest waszym problemem???jaką abberacje chromosonalna macie?
Oczywiscie,jesli bedziesz chciala zrobia ci PID zarodka.Problem w tym ,ze oni sprawdzaja chyba 28 abberacji a jest ich pare tysiecy.Pare jest tez takich ,ktore sie ujawniaja pozniej.Nie chce ci tego z glowy wybijac,ale ciazy ci to tez nie zagwarantuje.Czy znam kogos???znam duzo osob,ktore walcza z genetyka i czasami to niestety trwa,zanim urodzi sie zdrowe dziecko,po drodze poronienia,chore plody ,wszystko sie moze zdarzyc.Ale sa i zdrowe dzieci bo nie w kazdym zarodku siedzi jakis chory gen.Nie trac nadzieji.In vitro to nie rowna walka,trzeba sie niestety nacierpiec zanim dojdzie sie do upragnionego celu.A jeszcze pozostaje wam dawca spermy,gdyby faktycznie byla taka tragedia,w co nie wierze.:)

Ivo,
Wiesz jakie masz AMH???
Badaja robie E2?
Tak , moje AMHnto 1,5 więc niby ani źle ani dobrze, ale chyba właśnie pospieszylam się Z kolejną symulacją, bo pewnie stąd ta mała ilość komórek. Dziewczyny, pomóżcie, bo mnie odmozdzylo już całkiem , mam wziąść 150 honalu i dostałam 2 ampułki po 75 rozrobilam je w tyM rozpuszczalniku i teraz pobralam strzykawki 150 jednostek a tam dalej zostało 150. Coś znowu źle zrobiłam? Bardzo proszę podpowiedzcie ...

Shaggy,sa rozne podejscia.jedni lekarze ida za ciosem i robia stymulacje po stymulacji,inni sa zdania ze organizm musi odpoczac i zaczynaja kolejna stymulacje po 3 cyklach.chodzi przedewszystkim o jajniki,ktore przy stymulacji dostaja strasznie w kosc,jak i o ciebie bo jestes napompowana hormonami bez konca.oprocz tego komorki rozrodcze potrzebuja jakies 70-90dni zeby dojrzec.dlatego takie stymulacje,jedna po drugiej,czesto koncza sie mala iloscia pecherzykow ,albo sa niedojrzale.sama logika chyba podpowiada,ze wszystko musi wrocic do normy bo tylko tak moze dobrze zafunkcjonowac.
Jesli chodzi o PID,dlugo sama sie tym tematem interesowala,w koncu tego nie zrobilismy,bo niczego ci to nie gwarantuje a oprocz tego zdarza sie ze komorki tej calej operacji nie przezywaja i ulegaja przypadkowemu zniszczeniu.Znam duzo dziewczyn ,ktore to zrobily i tez nie doszlo do ciazy.Na koncu to twoja decyzja.

Hmmm... mialam stymulacje z 18 komorkami i po 2 miesiacach kolejna z 24.. wiec nie ma reguly.

Mialam tez diagnostyke preimplatacyjna... i jestem mega zadowolona bo mi wyszlo ze jedna blastka 5aa miala zespol patau, inna dodatkowy chromosom Y i 2 pozostaly bledy w innych chromosomach.

Tak , moje AMHnto 1,5 więc niby ani źle ani dobrze, ale chyba właśnie pospieszylam się Z kolejną symulacją, bo pewnie stąd ta mała ilość komórek. Dziewczyny, pomóżcie, bo mnie odmozdzylo już całkiem , mam wziąść 150 honalu i dostałam 2 ampułki po 75 rozrobilam je w tyM rozpuszczalniku i teraz pobralam strzykawki 150 jednostek a tam dalej zostało 150. Coś znowu źle zrobiłam? Bardzo proszę podpowiedzcie ...

A na pewno został w sztyfcie jakis płyn? Opakowanie gonalu jest mylące. Jeżeli górna cześć (czarna linia strzykawki) jest na wysokości 150 to poniżej jest pusto :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Te 2 tabletki po 75 j możesz rozpuścić w 1 rozpuszczalniku lub 2 . I potem podać cały płyn ( lek to tabletka )

Do góry