reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

aha i jeszcze jedno od momentu transferu zarodka jadlam kawaleczek srodka ananasa przez 5 kolejnych dni aby zwiekszyc szanse na implantacje. bierzesz ananasa, musisz wykroic ten srodek,jakby kregoslup ananasa ;) tej czesci zwykle sie nie jadlo, ale w tym przypadku je sie TYlko te czesc. kroisz to na 5 rownych czesci i zjadasz kawalek przez 5 kolejnych dni po transferze

reklama
Moja ciaza ma juz ponad 6 tygodni, to prawda czas leci. U mie zarodka ni widu ni slychu, na serducho wiem ze trzeba poczekac, ale te slowa doktor, mowie Wam jakby juz spisala wszystko na straty...

Aisha, Twoja lekarka nie ma serca ani taktu. Wstyd mi za nią. Ja mam nadzieje, ze Twoje malenstwo będzie sie pięknie rozwijać. Tak mi przykro, ze usłyszałam takie przykre slowe :(

aisha - daj spokoj z ta lekarka, jakis durny babsztyl. czekamy cierpliwie - nic straconego. zrob usg za ok 10 dni i bedziesz wiedziala na czym stoisz

aha i jeszcze jedno od momentu transferu zarodka jadlam kawaleczek srodka ananasa przez 5 kolejnych dni aby zwiekszyc szanse na implantacje. bierzesz ananasa, musisz wykroic ten srodek,jakby kregoslup ananasa ;) tej czesci zwykle sie nie jadlo, ale w tym przypadku je sie TYlko te czesc. kroisz to na 5 rownych czesci i zjadasz kawalek przez 5 kolejnych dni po transferze

czyli to nie chodzi o takiego z puszki tylko swiezego? a co ona takiego ma w sobie, tzn jakie witaminy, ze sa one tak potrzebne po transferze?

Aisha...eh, troche mnie ci lekarze denerwuja, kolejny przyklad na to, ze nie ma sie w ogole taktu w sytuacji tego wymagajacej. nic sie kochana nie przejmuj, wszystko na pewno okaze sie dobrze. ja tam sie za bardzo nie znam na tym kiedy serduszko widac, ale moja znajoma dopiero po 8 tygodniu zobaczyla takze spokojnie,moze po prostu bylo jeszcze za wczesnie:-)

czyli to nie chodzi o takiego z puszki tylko swiezego? a co ona takiego ma w sobie, tzn jakie witaminy, ze sa one tak potrzebne po transferze?

Aisha...eh, troche mnie ci lekarze denerwuja, kolejny przyklad na to, ze nie ma sie w ogole taktu w sytuacji tego wymagajacej. nic sie kochana nie przejmuj, wszystko na pewno okaze sie dobrze. ja tam sie za bardzo nie znam na tym kiedy serduszko widac, ale moja znajoma dopiero po 8 tygodniu zobaczyla takze spokojnie,moze po prostu bylo jeszcze za wczesnie:-)
ja w 7 tygodniu jak mialam usg tez niewidzilaam bicia serca a wszystko bylo ok. wiec glowa do gory bedzie dobrze.

Aisha kochana ta lekarka naprawdę zachowała się bardzo nietaktownie-mam nadzieje,że bedzie w porzadku-u każdej inaczej może być słychać serduszko u jednej w 6tyg.a u innej dopiero w 8 więc bedzie dobrze:tak:

milia no zdecydowanie nie z puszki, bo w puszce nie ma tej czesci ktora trzeba jesc, jest juz wydrazona(plastry ananasa sa z dziurka) a to wlasnie chodzi o ten wydrazony trzon ananasa, nie mozna jesc 'miesa' ananasa bo wywoluje skurcze. pytalas co on takiego zawiera, chodzi tu o bromeline-enzym ktory pomaga w trawieniu ale przede wszystkim ma ogromne wlasciwosci przeciwzapalne a przede wszystkim przeciwzakrzepowe i rozrzedzajace krew. wlasnie to pomaga w implantacji, wiele dziewczyn na rozrzedzenie krwi bierze piryne.

reklama
Do góry