reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

ale wy to macie fajnie w tej Anglii:-) 4 podejscia na kase chorych a tu...eh, szkoda gadac...:eek:
ja nie w temacie ostatnio, sa jakies kobietki ktore beda testowac niedlugo?
masz racje za darmola ale tak jak ja w szkocji to 2 podejscia z pobraniem za darmo a i jak sie ma mrozaczki darmo a jak niema mrozaczkow to kolejne podejscie z cala procedura platne.

reklama
kaska31a to Ty nie masz badania w piatek? Wiec kiedy? Ja mam wlasnie w piatek ale oczywiscie nie moglam wytrzymac i w chyba 5 dniu po transferze zrobilam sikanca i wyszedl mi negatywny, podlamalam sie oczywiscie ale dziewczyny od razu sprowadzily mnie do piony bo test zrobilam za wczesnie. Strasznie boje sie piatku ale jakos musze wytrzymac. A Ty jak sie czujesz jakies objawy masz? W ktorej dobie mialas podany zarodek?

milia kochana 4 podejscia ale tylko z mrozaczkami tzn pierwsze podejscie z cala procedurą pobraniem i transferem za darmo a kolejne 3 tylko jak sa mrozaczki ja na szczescie mam 6 mrozaczkow wiec jest jakas nadzieje chociaz mam cichutka nadzieje ze uda sie za pierwszym razem a po mrozaczki i tak wroce:tak::tak::tak:

ja mam 4 stycznia na badanie krwi jechac.i zastanawiam nad testem robic czy nie. ja sie czuje dobrze tylko czasem boli mnie brzuch jak na okres a tak to jajniki mnie bola i krzyz.ja mialam mrozaczki.wyjeli dzin wcezsniej 4 sprawidzili wszystkie byly w super formie.mam jeszcze 3 zamrozone.

kaska31 ja proponuje ci sie wstrzymac z tym testem ja zrobilam i bylam rozczarowana i teraz czekam do piatku jak mi nakazal moj lekarz, wiem ciezko jest wytrzymac w tej niepewności jednak lepiej jest poczekac. Ja mam tez lekki bol brzucha jak na @ lewy jajnik mi troszke dokucza tzn czuje klucie w lewym jajniku i ta brazowa wydzielina tzn nic mi nie leci tylko jak wkladam palca to zostaje mi na palcu troszke jasno brazowego sluzu tego obawiam sie najbardziej:-(

kaska31 ja proponuje ci sie wstrzymac z tym testem ja zrobilam i bylam rozczarowana i teraz czekam do piatku jak mi nakazal moj lekarz, wiem ciezko jest wytrzymac w tej niepewności jednak lepiej jest poczekac. Ja mam tez lekki bol brzucha jak na @ lewy jajnik mi troszke dokucza tzn czuje klucie w lewym jajniku i ta brazowa wydzielina tzn nic mi nie leci tylko jak wkladam palca to zostaje mi na palcu troszke jasno brazowego sluzu tego obawiam sie najbardziej:-(
Margolka, bardzo to obiecująco wyglada u Ciebie :) trzymam kciuki!!!

milia kochana 4 podejscia ale tylko z mrozaczkami tzn pierwsze podejscie z cala procedurą pobraniem i transferem za darmo a kolejne 3 tylko jak sa mrozaczki ja na szczescie mam 6 mrozaczkow wiec jest jakas nadzieje chociaz mam cichutka nadzieje ze uda sie za pierwszym razem a po mrozaczki i tak wroce:tak::tak::tak:
no tak, ale zawsze to ok 15tys do przodu, nie mowiac juz o mrozaczkach...ale...czego sie nie robi :-)
kochana ja za ciebie 3mam kciuki mocno!
a ten sluz brazowy to moze plamienie implantacyjne...bo tak juz sie zdarzalo dziewczynkom:-)

reklama
margolka hej ;) ja jestem z samego poludnia uk, do ivf podchodzilismy w oxford fertility clinic. mieli najlepsze wyniki. i faktycznie u nas i za pierwszym i za drugim podejsciem sie udalo. nasze pierwsze podejscie do ivf rowniez bylo finansowane w calosci przez sluzbe zdrowia. niestety synek odszedl w 22 tc. z tego pierwszego ivf mamy jednego mrozaka ale zostawilismy go na razie i rozpoczelismy drugie swieze ivf ktore zakonczylo sie ciaza, i rowniez mamy jednego mrozaczka z tego drugiego. zarowno przy pierwszym jak i drugim ivf nie bralam kompletnie zadnych lekow. jedynie od momentu punkcji do chwili zrobienia testu ciazowego bralam cyclogest w czopkach. teraz zaczelam brac duphaston i cyclogest aby suplementowac dodatkowo progesteron bo plamilam i okazalo sie ze mam krwiaka. bylam u polskiego gina stad te dodatkowe leki. poza tym aby zwiekszyc sukces ivf jestem od 2 lat na organicznym jedzeniu, poza tym stosuje sie do zalecen Zity West. mam wszystkie jej ksiazki. w uk to guru od spraw plodnosci ;)

Do góry