reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lolitka tzn nie dzidzia a pecherzyk, nie wiem dokladnie ile mial, bylal zbyt zszokowana tym co mowila doktor :( Mowila tylko (tak mi maz mowil jak sie ubieralam) ze podobno opozniona ciaz o okolo tydzien. Gadala tak jakby juz te ciaze spisala na straty, mowie Wam...ciezko walczyc, po prostu czekam.
lolitka ​trzymam kcioki.

reklama
witajcie po swietach dziewczyny :-) chcialabym serdecznie pogratulowac tym ktorym sie udalo w koncowce roku. jednoczesnie trzymam kciuki za wszystkie czekajace na bete, nowy rok zaczyna sie za pare dni zycze wam zeby ten poczatek roku przyniosl mase dobrych wiadomosci. to bedzie nasz rok dziewczyny, wierze ze kazdej z nas przyniesie spelnienie tych najwiekszych marzen

aisha nie stresuj sie, u mnie tez troche nerwow bylo bo serduszko dopiero w 6tc zobaczylam. przejrzalam internet wtedy szukajac wsparcia i okazuje sie ze nawet do 8tc dziewczyny musialy czekac zeby zobaczyc maluszka z serduszkiem,trzymam kciuki

Cześć :)
Czytam ten wątek prawie od początku. Sama jestem już po 4 x In Vitro ( oczywiście nieudanych). W styczniu zaczynam kolejny cykl, jak uzbieram kasę hihi.

Dziewczyny, co Wy z tym okresem? Przecież to nie jest normalny cykl, żeby sie tym przejmować.
Ja to liczę tak: w normalnym cyklu, od owulacji ostatnia faza trwa 14 dni. Więc jak mam In Vitro, to wiem ze powinnam sie spodziewać @ około 14 dni po zastrzyku z pregnylu/pickupie jajeczek ( bo to taka sztuczna owulacja). Zapomnijcie o normalnym terminie @, bo rzadko stymulacja idzie w parze z naszym normalnym cyklem.
Ja to tak rozumiem. Jeżeli sie mylę, to mnie poprawcie.

Aisha, nie zawczesnie miałas to usg? Wydawało mi sie , ze dopiero co miałas transfer? Do dnia pickupu dostajesz 2 tygodnie i obliczasz ile jesteś tygodni w ciazy, tak?

Cześć :)
Czytam ten wątek prawie od początku. Sama jestem już po 4 x In Vitro ( oczywiście nieudanych). W styczniu zaczynam kolejny cykl, jak uzbieram kasę hihi.

Dziewczyny, co Wy z tym okresem? Przecież to nie jest normalny cykl, żeby sie tym przejmować.
Ja to liczę tak: w normalnym cyklu, od owulacji ostatnia faza trwa 14 dni. Więc jak mam In Vitro, to wiem ze powinnam sie spodziewać @ około 14 dni po zastrzyku z pregnylu/pickupie jajeczek ( bo to taka sztuczna owulacja). Zapomnijcie o normalnym terminie @, bo rzadko stymulacja idzie w parze z naszym normalnym cyklem.
Ja to tak rozumiem. Jeżeli sie mylę, to mnie poprawcie.

Aisha, nie zawczesnie miałas to usg? Wydawało mi sie , ze dopiero co miałas transfer? Do dnia pickupu dostajesz 2 tygodnie i obliczasz ile jesteś tygodni w ciazy, tak?
ja pamietam ze 7 tygodni po transwerze mialam pierwsze usg.

Aisha_23 tule mocno! Wszystko bedzie dobrze!!!
Joweg- kochana Ty idz do tego lekarza a nie trzymasz nas w takim napieciu
;-) Tesciora zrobilas?
Z ta @ to naprawdę ja juz nie wiem
:-( brzuch pobolewa, dziwnie sie czuje niby mdlosci ale nie jestem pewna czy to nie urojone. Ja biore jeszcze zastrzyki jeden domiesniowy GESTONE 2x50mg/ml i jeden zastrzyk w brzuszek CLEXANE 20mg/0.2ml. Czy ktoras z was miala do czynienia z tymi lekami?

a jak wytlumaczyc ja zastrzyk mialalm 17 listopada 26 normalnie dostalam okres a 21 grudnia mialam transfer tylko ze ja mam nrozaczki juz gotowe.:confused:
Nie bardzo kupuje.
Czyli w poprzednim cyklu dostalas zastrzyk 17 i potem okres 26tego, tak?
A teraz jesteś na cyklu z mrozczkow? Jeżeli tak, to od dnia transferu odejmij tyle dni, ile maja zarodki( na przykład jak masz zarodki 3 dobowe, to odejmij 3 dni) i do tego dnia dodaj 14 dni i wyjdzie Ci na oko, kiedy powinnas mieć @. Ale podkreślam, ze to wszystko to takie gdybanie, bo przy konskich dawkach hormonów wszystko jest mozliwe.
Mam nadzieje ze nie zamotalam za bardzo, hihi

Margolka ja brałam Clexane. Trochę szczypie to cholerstwo!

margolka- testu nie robilam :) ale niektore dziewczyny dostaja po 40-45 dniach dopiero wiec chyba za bardzo sie przejmuje :) poczekam do 50 dnia cyklu i jak nic nie bedzie to wtedy pojde do lekarza :)

reklama
Nie bardzo kupuje.
Czyli w poprzednim cyklu dostalas zastrzyk 17 i potem okres 26tego, tak?
A teraz jesteś na cyklu z mrozczkow? Jeżeli tak, to od dnia transferu odejmij tyle dni, ile maja zarodki( na przykład jak masz zarodki 3 dobowe, to odejmij 3 dni) i do tego dnia dodaj 14 dni i wyjdzie Ci na oko, kiedy powinnas mieć @. Ale podkreślam, ze to wszystko to takie gdybanie, bo przy konskich dawkach hormonów wszystko jest mozliwe.
Mam nadzieje ze nie zamotalam za bardzo, hihi

Margolka ja brałam Clexane. Trochę szczypie to cholerstwo!
wlasnie tak 17 zastrzyk a 26 @,tak jestem z cyklu mrozaczkow mialam ich jeszcze do wykorzystania.20 grudnia je wyjeli a 21 mialam transfer.

Do góry