reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Chciałabym bardzo, ale lekarz nie pozwala mi wogole nic robić. Jedynie na siusiu i szybki prysznic... Leżę juz cały 8 dzień plackiem :/ wiem, ze większość z Was żyje normalnym życiem, a ja dopytywałam go kilka razy i mam zakaz chodzenia.. Pierwsze wyjscie to na betę 12 dnia po... Dlatego tez tak świruje dzięki Wam czuje sie silniejsza i wiem,ze jesteśmy w tym wszystkie razem. Mocno wierze, ze każdej z Nas sie uda.. Jak nie teraz to wkoncu za którymś razem bedzie dobrze Wytrzymam do 12 dnia raczej... Ale mam jeszcze jednego sikanca Myślicie zeby zdobić go jutro czy pojutrze lepiej??

Bardzo Ci współczuje, że musisz leżeć, ale widać, że warto! :-) ja bym zrobiła test pojutrze :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

witam po kilkumiesieczneij przerwie wracam do gry ;) jestem młodą mężatką dnia 4 czerwca poslubiłam najwspanialszego meżczyzne na tym świecie ;) <3 oboje zdecydowalismy ze odrazu chcemy miec dziecko rzecz jasan moj mąż wie o mojej przygodzie historii z in vitro. Wiec postanowilismy zrobic ogolne badanie nasienia męża poniewaz wspomiał ze moze niebyc dobrze.... wyniki odebrałam wczoraj i super moim zdaniem niejest.......jesli mogłabym prosic o zerkniecie i co radzicie dalej....
wiek męża 23 lata, pali papierosy, nieduza nadwaga wzrost 192 waga 110kg (uwaga była 150kg) a o to wyniki:
Czas trwania abstynencji 4 dni
Sposób upłynnienia mechaniczne !
Barwa mleczna
Zapach swoisty
Objętość ejakulatu 3.10 ml norma > 1.50
Odczyn (pH) 7.8 norma> 7.2
Liczba plemników w 1 ml 79.80 mln/ml norma > 15.00
Liczba plemników w ejakulacie 247.38 mln norma > 39.00
Liczba komórek okrągłych 10.00 mln/ml norma < 5.00
Liczba leukocytów 0.30 mln/ml norma< 1.00
Plemniki żywe 57 % norma > 58
Plemniki martwe 43 % -
Plemniki o szybkim ruchu 5 % -
postępowym (VSL>11um/s,
VAP>25um/s)
Plemniki o wolnym ruchu 1 % -
postępowym (VSL>11um/s,
25>VAP>5um/s)
Suma plemników o ruchu 6 % > 32
postępowym
Plemniki o ruchu niepostępowym 1 % _
(VSL<11um/s lub VAP<5um/s)
Plemniki nieruchome (VSL=0um/s, 94 % _
VAP=0 um/s)
Średnia prędkość przeciętnego 46.8 um/s norma> 34
toru (VAP)
Średnia prędkość ruchu 38.5 um/s norma > 27
postępowego (VSL)
Średnia prędkość względem 69.5 um/s norma > 46
zarejestrowanego toru (VCL)
Średnia amplituda bocznych 3.6 um 3.1 - 4.5
odchyleń główki plemnika (ALH)
Średnia częstotliwość bocznych 15.0 Hz > 10.5
odchyleń główki plemnika (BCF)
Prostoliniowość (STR) 80.0 % norma > 74
Liniowość ruchu (LIN) 54.0 % norma> 54
Średni współczynnik kształtu 88 % norma 67 - 79
główki (Elongation)
Test hypoosmotyczny (HOS) 55 % norma> 58
Komentarz do preparatu:
Agregacja plemników.

innymi słowy mąż sie podłamał ........... co dalej?
całuje :* ;*

Trzymamy kciuki ✊✊✊✊ za dobre wiesci na wizytach

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checią sie pozbedzie :)

15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
15:marzen- wizyta przed teansferem

17:husan- kontrola przed criotransferem
18: natula - betowanie 1
18:katherina203- kontrola w trakcie stymulacji
18:butterfly1331:wizyta u ginekologa endokrynologa
19: kilosierra- betowanie 1
20:nieagatka - betowanie 1
21: eve87- betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
23:jagodaaga- betowanie 1
25: lile- kontrola w trakcie stymulacji
25:koralik83 - wizyta kontrlna przed stymulacja
25: Natalii5- wizyta u nowego gin
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś

Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;):D
♡♡♡♡♡[/QUOTE][/QUOTE]

Ale za co???
To,że masz sniezynki to super!! Ale to nie znaczy ,że nie masz się czego bać, że spisz spokojnie,że nie targaja Tobą miliony innych (co nie znaczy lepszych czy latwiejszych) emocji !
Na tym forum jesteśmy po to żeby się wspiera ,doradzać sobie a nie krytykować czy wpadzac kogoś w poczucie winy,bo Tobie się udało!
Dziewczyny,na litość boska! Każda z nas tu cierpi,nie jesteśmy tu po to żeby pogadać sobie o pierdolach,tylko o rzeczach które mają niesamowity wpływ na nasze życie!
Nieudane transfery,poronienia,brak mroziakow, łajzy a nie lekarze,problemy finansowe,brak wsparcia rodzin...można wymieniać nasze historie w nieskończoność. Każdej z nas jest ciężko ale tu powinnyśmy się tylko ciągnąć w górę.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie napisalam swojego postu z pretensja ze jagida narzeka ze ma sniezynke tylko stwierdzilam fakt ze ja nie mam. Absolutnie nie mam do nikogo pretenaji ze mi sie nie udalo miec nrozakow a ktos narzeka ze ma malo. Moze gdybym byla w takiej sytuacji jak jagoda to tez bym ze zrezygnowaniem powiedziala ojej tylko 1. Nie wiem bo nie dane mi bylo miec sniezynke. Ale przeciez wszystkie tu jestesmy kobietami ktore czasem musza sobie ponarzekac pomarudzic :p Bosssze przestanmy sie lapac za slowka :)

reklama
Jagoda przestan prze
Dzieki Beatko...ja naprawde rozumie te wszystkie z Was ktore przeżywacie np. Kolejna nie udana stymulacje, kolejna nie udana ciaze itd...i bardzo bardzo wam wspòłczije z calego serca...moja historia jest nieco inna...to in vitro jest pierwszym i ostatnim, dlatego wczesniej tak napisalam bo sama w duszy liczylam na ewentualnie wiecej szans...ale NAPRAWDE doceniam to co mam i kazdego dnia za to dziekuje. Za kazda z was z osobna trzymam mocno kciuki i od kiedy znalazlam to forum przywiazalam sie do was i przeztwam razem z wami wszystko to co sie dzieje...jestem mega wdzieczna wszystkim za wsparcie, pomoc i odpowiedzi na moje czasami glupiutkie pytania :)
praszac nic zlego nie napisalas wyrazilas swoje uczucia i tyle koniec tematu

Do góry