reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie problem z niedrożnymi jajowodami. To jest moja 3 klinika w sumie. Pierwsze była Parens w Krakowie-porażka. Tylko naciągają na kasę, potem Macierzyństwo w Krakowie i tu 2 in vitro. Przed Macierzyństwem chciałam iść do Provity ale nie było juz miejsca na rządowy program a w Macierzyństwie mnie zakwalifikowali. Prywatnie zdecydowałam się na Provite bo słyszałam bardzo dużo dobrych opinii o Grettce. Mojej znajomej nie dawali lekarze żadnych szans, poszła do Grettki który nie powiedział że nie ma szans ale też gwarancji nie daje i dziś są szczęsliwymi rodzicami. A problem był u niej i to podobno jakis ekstremalny przypadek-szczegółów nie znam. Ja wiem że wszystko w rękach labolatorium ale się czuję taka trochę oszukana. Całą noc nie spałam przez to... Proszę powiedz mi tylko z kim uzgadniałaś wszystkie szczegóły dotyczące zapłodnienia? Bo ja mu mówiłam że u nas zarodki były zawsze kiepskiej jakości, nigdy nie miałam mrożonego zarodka więc doktor powiedział że trzeba pokombinowac z różnymi podłożami w labolatorium i własnie nie wiem czy to z nim ustalać czy z embriologami:(
Hej, ja też mam problem z niedrożnymi jajowodami. Miałaś robiona laparoskopie?

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A pamietacie moze u
Strasznie mnie to cieszy myślałam o Tobie i ciepłe myśli w Twoja stronę słałam a i dołączyłam Cię do wieczornej modlitwy . Chyba naprawdę zapisze się na balet :D ujjjj chcesz bliźniaki :D będę musiała dodać kilka obrotów :D
Ewunka...za mnie tez bys odtanczyla co nieco:) znaczy na razie zeby pueknie sie zaplodnily i wszystkie dzielily!! :-) jakie to czekanie jest uciazliwe..oszalec mozna od mysli! Jak punkcja byla w sobite to beda szeonic jutro???zazwyczaj rano dzwonia czy po poludniy???

A pamietacie moze u

Ewunka...za mnie tez bys odtanczyla co nieco:) znaczy na razie zeby pueknie sie zaplodnily i wszystkie dzielily!! :-) jakie to czekanie jest uciazliwe..oszalec mozna od mysli! Jak punkcja byla w sobite to beda szeonic jutro???zazwyczaj rano dzwonia czy po poludniy???

W mojej klinice to do dnia transferu nie wiedziałam ile było dojrzałych i ile zapłodnionych ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A pamietacie moze u

U mnie dzwonili następnego dnia i powiedzieli wszystko co i jak i ustalili datę transferu.
Może zadzwonia jutro :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja się dowiedziałam szczegółów w dniu transferu. Wcześniej powiedzieli tylko ile jest komórek i ile się zapłodniło. Powiedzieli, że do dnia transferu nie otwierają inkubatorów, bo to szkodzi zarodkom.
Aaa..no widzisz, to nie wiedzialam tego:) coz musze cierpliwie poczekac...a ile mialaa komorek a ile sie zaplodnilo?

Do góry