reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

joweg zarodka dostałam 3dniowego a dziś jestem 8 dzień po transferze. Ból jako taki ustał, trochę czasem jeszcze się coś odzywa no i jajnik zaczął lekko kłuć...

sakmi spróbuję na razie jeszcze nie dzwonić do lekarza, jakby się coś pogorszyło to wtedy będę się do niego odzywać.

Już tylko niecałe trzy dni i biegnę w poniedziałek na betę... Powstrzymałam się od kupienia testu na jutro rano, tak chyba będzie lepiej.

reklama
palu trzymam za Ciebie kciuki, żeby poszło wszystko szybko i sprawnie. Jeśli Cię to pocieszy to w moim przypadku, gdzie miałam ponad 30 pęcherzy to sam zabieg trwał niecałe 7 minut (tak mi mówił lekarz), reszta to tylko przygotowanie na fotelu, spanie, leżenie i odpoczywanie :) Głowa do góry! Pamiętaj, że to wszystko droga do Twojego małego szczęścia :)

No i znowu u mnie dzisiaj się łzy polały, byłam na rozmowie w lekarza no i usłyszałam, że parametry nasienie są bardzo w porządku, i problem leży po mojej stronie. Moje komórki mimo, że dojrzałe nie chcą się dzielić, więc nie ma co mówić o zagnieżdżaniu. Podobno nie ma sposobu by wzmocnić komórki. Być moze ICSI jest dla nich zbyt dużą ingerencją. Przy następnym podejściu, chcą połowę komórek zapłodnić metodą ICSI a połowę normalnym IVF. Jeżeli przy zwykłym IVF się nie zapłodnią bądź nie będą się dzielić mam myśleć o dawczyni. Więc ręcę mi już w tej niemocy opadły i nie wiem co dalej. Jeśli macie dla mnie jakieś rady, proszę pomóżcie.

joweg najlepszego!!!! :))))
danii kochana, jejku tyle nie dobrych wiadomosci.......3maj sie, mam nadzieje ze jednak wszystko sie uda. U nas bylo podobnie, tyle ze doktor mowila ze jak bysmy czekali jeszcze troche to moje AMH spadlo by jeszcze bardziej i tez tylko dawczyni, to samo bylo u mojego meza. Do konca byl strach czy parametry nie spadna za bardzo....A jednak sie udalo! Wierze ze i Tobie sie uda!!!!
Dziewczyny powodzenia jutro!
Jo M dzieki za pocieszenie!!!! Dam znac jutro kolo 12.00 mam wyniki. Jestem dobrej mysli! Dzidzia mna rzadzi po prostu, to jest niezle ;) Nie da sie powstrzymac od jedzenia, spania...bosko ;) Musi byc dobrze!!!

Czesc Dziewczyny !!!

danii- Uwazam,ze to zalezy rowniez od Twojego stanu zdrowia, srodkow materialnych oraz wieku (starszym kobietom trudniej jest donosic ciaze). :-( :-(Jesli masz pieniadze i zdrowie to moze sprobuj tak jak lekarz zaleca; in vitro i isci.
Naprawde bardzo wspolczuje.:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
danii - daj spokoj: no tak sluchac lekarzy. jak sie komorki nie dziela? to na tej podstawie powiedzial ze twoje komorki zle? bo sie nie dziela? jesli tak to jakis konowal. nie ma czegos takiego jak zle dzielace sie komorki. moga byc tylko zle dzielace zarodki. a dlaczego zarodek sie zle dzieli to sa rozne przyczyny poczynajac od slabych komorek, plemnikow (nawet jesli parametry nasienia wskazuja ze wszystko jest ok), czesto slabego laboratorium, bardzo czesto od zlego embriologa zwlaszcza gdy mowa o ICSI (bo uszkadza komorke przy zabiegu i zarodek sie nie chce pozniej dzielic)..... itd
wiec jak ci powiedzial ze na podstawie tego ze zarodki sie nie dziela to ze niby problem po twojej strony - to wez sie od niego wynies i idz do innej kliniki.... bo bzdury i to duze gada

reklama
Aisha, chodzi o to że ja parametry mam wszystkie ok, AMH, 4,8 i nie stymuluje się dobrze i ma odpowiednią liczbę komórek i wszystkie wyniki ok. Tylko nikt nie jest w stanie odpowiedzieć czemu tak się dzieje.

AlaT. finansowo to też już nie taki wielki problem bo jestem w programie doskutku, mam jeszcze 36 lat i poaz tym nigdy nie choruję.

Lolitko,
n ie zanm się aż tak na tym wszystkim, ale z embriologiem i labem chyba wszystko ok, bo mieli 66%udanych ivf w zeszłym miesiącu.
Jest jakiś sposób na lepszą jakośc komórek?

Ostatnia edycja:
Do góry