reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jestem na islandi a do laboratorium mam 500 km
Jutro rano robię kolejny test . Nie wiem wlasnie jak mam policzyć tą niby datę miesiączki ( od ostatniej ? ) jeśli tak to miałam 1 czerwca , czyli juz powinnam miec .
Tu wszystko jest tak utrudnione z informacja :/ wszystko musze sama wyszukać :/

Punkcję miałam 5 lutego i 22 pecherzyki , podobno strasznie duzo . 7 jest zapłodnionych które sie dzielą . Jeden transfer miałam zaraz po punkcji , chyba 3 dnia i to była próba nieudana kończąca sie zapaleniem płuc , zreszta ja po tej punkcji ledwo żyłam - trochę mnie dziwiło ze miałam transfer będąc w takim stanie .
22 czerwca miałam drugi transfer .

Mam jeszcze pytanie czy spotykałyście sie z tym ze lekarz uprzedza Was ze większość ciąży spędzicie w szpitalu ?

O matko a co tak daleko od kraju uciekłas? ;))) Jak ci sie tam podoba? Gdzie pracujesz? Długo tam mieszkasz i czy planujesz tam zostać na stałe? Ajak tam z pogoda? ;)

reklama
Nieagatka super mi humor poprawilas postem. Ja krótkim miałam 11 jajek, z czego 9, było w miarę. Zaplodnily się 3 z czego dwie podane, trzecia padła. Lekarz mówił że dużo nie dojrzałych było. Teraz idę długim i jutro się okaże jak działa. Nie czuję nic nadzwyczajnego w brzuchu.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny
Natula powodzenia!! w ogole kciuki za dzisiejsze wizyty zacisniete :)
Nie zgadzam sie z tym, ze ciaza po in vitro jest taka sama jak zwykła, jest zdecydowanie inna, jest napewno duzo wiecej strachu, tak jak pisze ewunka tona leków do podtrzymania, poza tym była jakas przyczyna in vitro, typu endometrioza czy problemy z tarczyca itp a to tez ma wpływ na ciaze i szanse na jej utrzymanie.

Dziewczyny .......
Wiec właśnie wyszłam z usg ach mowie pójdę ( zaniepokoiło mnie to że mnie nic nie boli :errr:)Dziś 19 dc a ja nie czułam jajnika przy owulacji a zawsze go czuje myślę hmmmmm nie było owulacji. ? No i uwaga uwaga jestem świeżo po owulacji z prawego jajnika ( ten który od października śpi i ma zdrowy jajowod )
Dopadła mnie głupawka na fotelu bo przypomniał mi się mąż jak gadał do jajnika podczas stumulacji " Ty jajnik nie wal w bolki bo jak się mamusia wkurzy to Cię wytnie Ty jesteś od robienia jajek a nie dyndania. ...... mamusia nie lubi prozniakow. .......... no i mówię do lekarza panie nie pomyliły się panu jajniki. ? :D
Dziwnie patrzy i mówi
Lewy jajnik torbiel endometrialna prawy jajnik po owulacji. ....

Ja już w dwupaku :):):):)
Podali mi blastocyste 2AB powiedzieli tylko, że ładny. 3 zarodki trzymają jeszcze do jutra. Mam nadzieje, że ładnie się rozwiną i przeżyją. Biorę Crinone *1 i estroferm 2*1. Gosiu czy mrożenie jest w cenie? Bo nikt nam nic nie mówił.

Dziewczyny...bo tak sie zastanawiam..dzis rano wzielam ostatnia dawke purogenu, o 16.00 mam wziac orgalutan, a o 21.00 ovitrelle, jutro nic nie biore, w sobote punkcja..tylko tak sie zastanawiam, ze od ovitrelle do pynkcji minie 36h..i troche sie martwie czy pêcherztki czasem do tego czasu nie pękną? I co wtedy?:( bo jak do tej pory stymulowana bylam clo i dostawalam ovitrelle to czulam jak pękaja duzo wczesniej niz po 36h :(((

reklama
Hej Dziewczyny! Jestem tutaj nowa, ale od jakiegoś czasu czytam Wasze posty. Ja aktualnie jestem po transferze (dzisiaj czwarty dzień) i z ogromną nadzieją czekam na testowanie :) Tylko to czekanie takie męczące... ;) Postanowiłam napisać, bo jakoś tak lżej i raźniej jeżeli jest jeszcze ktoś, kto znajduje się w podobnym położeniu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas wszystkie!
Karo, ja w sobote mam punkcje i tez juz od tego myslenia glowa mi puchnie:) na szczescie na tym forum dziewczyny pitrafia podniesc na duchu:) dobrze trafilas:) czekanie potragi umęczyć, ale bedzie git:)

Do góry