reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

...jestem 6 dzień na stymulacji, przez pierwsze 3 dni puregon 150, od 4 dnia puregon 225, a od 6 dnia puregon 225 i orgalutron... byłam w piatek na usg, w prawym jajniku 1 pęcherzyk 10mm +drobne, lewy 1 pecherzyk 10mm i 1 pecherzyk 9mm+ drobne..., a estradiol 136 ( czy to prawidłowy wynik jak na 4 dzień stymulacji????? )nie wiem czy to dobrze czy za mało...jak tak czytam to dziewczyny miały o wile więcej :( martwię się, że może ta stymulacja nie będzie wystarczajaca i za mało będzie pobrane przez co szanse mogą być mniejsze....jadę jutro na kontrole usg i estradiol, czy któraś z was może mi powiedzieć jak to u niej wszystko wyglądało???
Witaj :)
Kazdy na stymulacje reaguje inaczej kazda z nas ma tez inne problemy zdrowotne wiec nie sugeruj sie tym jak my sie stymulowalysmy
Jesli chodzi o poczatek stymulacji to uwazam ze nie jest zle jeszcze sie na pewno rozkreci i male jajka zaczna rosnac
A jaki jest u was problem jesli moge spytac ???

reklama
Witaj :)
Kazdy na stymulacje reaguje inaczej kazda z nas ma tez inne problemy zdrowotne wiec nie sugeruj sie tym jak my sie stymulowalysmy
Jesli chodzi o poczatek stymulacji to uwazam ze nie jest zle jeszcze sie na pewno rozkreci i male jajka zaczna rosnac
A jaki jest u was problem jesli moge spytac ???
...2 ciąże pozamaciczne z krwotokami wewnętrznymi, usuwane operacyjnie, przy drugiej usuniety jajowód.... jeden jajowód drożny, ale niestety naturalnie nie udaje się....istnieje prawdopodobieństwo, że niestety po 2 otwarciach brzucha są zrosty na tyle duże, że utrudniają przejście ...w końcu zdecydowaliśmy się na in vitro....strasznie to przeżywam, włąsciwie decyzja została podjęta w ciągu kilku dni, newet nie miałam okazji jakoś się do tego wszystkiego nastawić i zdobyć więcej informacji ....dlatego szukam odpowiedzi u was:)...a chociaż spostrzeżeń i wskazówek..

Jesli dobrze pamietam to 5 w jednym i 3 w drugim, ale wszystkie malutkie, dopiero w 6 dniu jakies osiagnely 10mm. Zaczelam stymulacje w zeszla srode wiec poszlo szybko. Ja mialam 275 gonalu przez 2 dni, a potem 200 gonalu i 75 menopuru i tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jesli dobrze pamietam to 5 w jednym i 3 w drugim, ale wszystkie malutkie, dopiero w 6 dniu jakies osiagnely 10mm. Zaczelam stymulacje w zeszla srode wiec poszlo szybko. Ja mialam 275 gonalu przez 2 dni, a potem 200 gonalu i 75 menopuru i tyle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
to rzeczywiście bardzo szybko poszło :) a ile udało się pobrać??

Łooo matko zaszalalas z iloscia zaplodnia ci wszystkie czy tylko 6
Bierz zwolnienie teraz odpoczywaj. Zostaliscie w Bialymstoku czy wrociliscie do domu?
Trzymam kciuki zeby wszystkie sie zaplodnily i ladnie podzielily :*
Zapłodnią tylko 6 i wróciliśmy już do domu. Małżonek jutro normalnie do pracy idzie a i ja ciągle się zastanawiam czy brać to zwolnienie czy nie.

Ja uwielbiam kazde pietogi najlepsze ruskie ale raz w roku jedziemy w strone szczytna na jagody i wtedy omom jemy z jagodami ale ze trzeba sie przy tym narobic to juz zamrozone czekaja na nastepny weekend
Ja też jestem pierogożercą :) Tylko nigdy się nie możemy zebrać,żeby jechać na zbieranie :)

reklama
Hej dziewczyny, ja cały weekend sie przeprowadzałam i czuje sie jak koń po westernie :/ a jeszcze duuuuzo pracy przed nami :D

AniaCh83 my mamy podobny problem, o pierwsze krótko sie staraliśmy a był problem przy drugim staraniu no i okazało sie ze moj m. ma bardzo mało plemników i trzeba robić in vitro :/

Motylku współczuje szwagierki :( a cola w ogóle jest mega nie zdrowa nie mówiąc juz w ciazy, ale to jej ciało i jej dziecko, ona decyduje ehhh

Do góry