reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeśli teraz mi się nie uda rozważam in vitro na cyklu naturalnym z 1 komórką musze jeszcze to przedyskutować z lekarzem.Bo u mnie duże dawki mogą niszczyć komórki znaczy pomagać jeszcze endometriozie .A może ta 1 co sama sobie urośnie będzie lepsza. ? Nie wiem temat to przedtskutowania plan B

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny :) Kilka dni mnie nie było i trochę zaległości się nazbierało. W środę miałam wizytę i endometrium 8mm , pęcherzyk 17mm, w czwartek następna wizyta endometrium 10mm i pęcherzyk 18mm, a wczoraj ostatnia dawka menopur75 i gonal25 a dziś rano zastrzyk ovitrelle. Zrobiła mi nadzieję, ale zapewne to złudna nadzieja, przynajmniej jakaś jest. Jest to moja pierwsza stymulacja hormonalna i chyba pierwsza możliwa owulacja. I tu właśnie mam pełno myśli a jak widzę, mojego męża to mam ochotę wskoczyć na niego jak tygrysica :D:D Powiedzcie mi ( aż wstyd pytać) ile po podaniu zastrzyku ovi mam współżyć ? Nie wiem czemu ale banan mam duży na twarzy i śmiać mi się chce z tej sytuacji.
Opowiem Wam jakiego wstydu i głupoty najadłam się w klinice w której się leczę.
Zagadałam się z Panią Dr daje mi opis dzisiejszej wizyty i poszłam do recepcji kupić menopur. Czytam kartę a tak pisze:

Czwartek: menopur75 Gonal25
Piątek: menopur75 Gonal25
Sobota: rano zastrzyk ovitrelle
Weekend: ...
Wtorek : 9.15 kontrol

i oto zadaje pytanie Pani w recepcji
Ja- " Przepraszam, a co ja mam podać sobie w weekend bo tylko trzy kropki są?"
Recepcja - Już sprawdzam, po 2 minutach patrzenia w komputer mówi " Nic nie pisze, ale zadzwonię do Pani dr" - więc dzwoni
Po chwili słyszę jak Pani dr wychodzi po następną pacjentkę, mnie obejmuje i do ucha mi szepta " Pani Kasiu ma Pani podać sobie w weekend rozkosz wraz ze swoim mężem"
A ja na to - "a jest na to tabletka następna??" i jak Pani dr parsknęła śmiechem to ja dopiero ze stresu skojarzyłam... taki wstyd :) ...
Jak tygrys możesz na niego wskakiwac i nie schodzić do wtorku . Bo w tym miesiącu macie takie in vitro w domu im więcej tym lepiej :D:D także rano południe wieczór dzień w dzień :p

Wszystko wyjaśnione :) albo pani sie wczoraj przejęzyczyła albo ja złe usłyszałam bo chodziło o 3090zl czyli punkcja plus hodowla i 90zl Ovitrelle :) czyli wszystko sie zgadza. Z Clexane tez wyjaśnione, dostałam druga receptę na całe opakowanie i jedno opakowanie gratis Lutinusu :)
A kiedy masz dawać ten Clexane. ? Tez sobie może szczykne :D mam w domu a szkoda żeby się przeterminowaly :laugh2: ha ha ha ha

Dziewczyny po pierwszym op antykoncepcji @ mialam 1 dzien. Teraz w drugim zostaly mi jeszcze 4 tabl i tak jakos dziwnie mnie kluje. Czy jest mozliwe ze podczas brania antykoncepcji powstala jakas torbiel krwotoczna?

Dziewczyny po pierwszym op antykoncepcji @ mialam 1 dzien. Teraz w drugim zostaly mi jeszcze 4 tabl i tak jakos dziwnie mnie kluje. Czy jest mozliwe ze podczas brania antykoncepcji powstala jakas torbiel krwotoczna?
Nie nie jest to możliwe . Torbiel krwotocza powstaje z pęcherzyka po owulacji Ty nie miałaś owulacji . Ten rodzaj torbieli Ci nie grozi .

Dziewczyny, czy któraś z Was tutaj borykała sie z niepłodnością wtórna ? Ja mam juz syna, poczętego naturalnie i bez najmniejszych problemów, a teraz od 4 lat nie moge zaciążyć.

Sorry, ze nie w temacie wątku za bardzo... Ale nie mam gdzie sie wpasować... Jestem po laparo półtora miesiąca( wycięta mała endometrioza) jeden cykl starań za mną i wlasnie dostałam okres spóźniony o 4 dni! Mam takie nerwa i dola ,ze zaraz z siebie wyjdę ! Jak za miesiac sie nie uda to ide na invitro.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry