reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny
widze, ze ogladalyscie wczoraj mecz, ja wytrzymałam całe 15 min, pozniej dopadła mnie spiączka :D dopiero rano sprawdziłam wynik :(
Powodzenia dzis wszystkim!! :)

reklama
Mnie interesuje jak to jest z tą nową refundacja na leki. ? Kto idzie po recepty w lipcu. ?
Należy się każdemu .? Czy trzeba coś przedstawić .?
Mam plan iść do ginusia jak będę teraz na wakacjach :rolleyes: to musi być w klinice. ? Czy zwykły tez może wypisać .?
Jak to działa. ? Bo hurtowo chciałam wypisać recepty za zapas ;)

Mnie interesuje jak to jest z tą nową refundacja na leki. ? Kto idzie po recepty w lipcu. ?
Mam plan iść do ginusia jak będę teraz na wakacjach :rolleyes: to musi być w klinice. ? Czy zwykły tez może wypisać .?
Ewcia, ja idę 14 lipca. Od początku jesteśmy w klinice, więc nie wiem,jak to jest u zwykłego gina. Podchodzimy komercyjnie i do tej pory było tak, że refundacja na leki przysługiwała trzykrotnie, ale czy tak jest nadal,to nie wiem (to będzie nasz drugi raz i z receptą ma nie być problemu). Hurtowo może podobno wypisać przy rozpisaniu stymulacji - tak mówił mój lekarz. Ale wiesz jak jest - co lekarz to inaczej...

Ewcia, ja idę 14 lipca. Od początku jesteśmy w klinice, więc nie wiem,jak to jest u zwykłego gina. Podchodzimy komercyjnie i do tej pory było tak, że refundacja na leki przysługiwała trzykrotnie, ale czy tak jest nadal,to nie wiem (to będzie nasz drugi raz i z receptą ma nie być problemu). Hurtowo może podobno wypisać przy rozpisaniu stymulacji - tak mówił mój lekarz. Ale wiesz jak jest - co lekarz to inaczej...
No to czekam na Twoje wieści 14 lipca .
Ja mogę iść do kliniki tylko ....
Dzień dobry jestem Ewa i chciałam leki na 1 stymulację . Nie wiem czy ja w ogóle mogę chcieć :szok:
Poproszę gonal 900 razy 4
Menopur 75 szt 10
Oralgutran 5 zastrzyków
I ovitrile .
Ha ha ha nie wiem czy mnie nie wygoni z gabinetu ze śmiechem :laugh2::laugh2:

reklama
Mysle ze musi byc w klinice zwykly gin chyba nie wypisze bo nie ma podstaw
Kryteria sa nastepujace kontrolowana hiperstymulacja jajnikow u pacjentek w wieku ponizej 40 r.z. Fsh ponizej 15 w 2-3 dniu cyklu lub Amh powyzej 0.7 u ktorych nie stwierdza sie wczesniejszych niedostatecznych odpowiedzi na stymulacje oraz bez nawracajacych poronien z tym samym partnerem -refundacja do 3 cykli
Brak owulacji u pacjentek w wieku ponizej 40 uktorych nie uzyskano odpowiedzi po zastosowaniu cytrynianu klomifenu rokujacych uzyskaniem prawidlowej odpowiedzi na stymulacje
I u pacjentek ze znacznym niedoborem Lh i Fhs w skojarzeniu z hormonem lutenizujacym tez ponizej 40 r.z i 3 cykle

Do góry