reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja już dziś po kolejnej wizycie u mojej ginekolożki. Jestem w 12dc, i zero nic nie widać :( wzięłam od początku cyklu siedem dawek gonalu 50 i 2 dawki menopura 75 , od dziś mam brać jeszcze 3 dawki 75 menopur i kontrol późnym wieczorem w poniedziałek. Ja się chyba nigdy nie doczekam jakiekolwiek pęcherzyka u mnie :( już nawet przyzwyczaiłam się leżąc u niej i patrząc w monitor gdy ona mówi " nic niestety, zero cicho, cisza itp" a potem wchodzę do samochodu i walczę aby nie uronić łez bo jednak do pracy trzeba jechać .... WRRRrrrr
Dziś przede mną kolejne wyzwanie, idę na wesele o 13 a o 18 mam dać dawkę menopuru:/ już widze jak w wc rozrabiam ten lek WRRRrrrrr . Mój mąż boi się już zadawać pytania "jak tam u lekarza?"
Mam tysiąc myśli, jedna mnie teraz zastanawia, czy będą mnie szprycować od poniedziałku dalej menopurem czy będzie trzeba zamknąć cykl i odczekać? I w ogóle kiedy należy podjąć decyzje o właściwym leczeniu do in vitro, już sama nie wiem do czego zmierza moje leczenie i jaka różnica jest przy in vitro ?
Pozdrawiam i życze owocnego dnia, ja tu będę z doskoku dziś

Ja tez mialam purgeon do stymulacji i mialam 13 jajeczek, stymulacja trwała 9 dni, 10 dnia punkcja. 10 jajek dojrzałych nadajacych sie do zapłodnienia. Purgeon ma jeszcze jeden plus- ma pen taki jak do insuliny, wiec nie trzeba nic mieszac, po prostu ustawia sie dawke, daje igle i juz ;) warto zapytac lekarza o taka opcje.

reklama
Ja tez mialam purgeon do stymulacji i mialam 13 jajeczek, stymulacja trwała 9 dni, 10 dnia punkcja. 10 jajek dojrzałych nadajacych sie do zapłodnienia. Purgeon ma jeszcze jeden plus- ma pen taki jak do insuliny, wiec nie trzeba nic mieszac, po prostu ustawia sie dawke, daje igle i juz ;) warto zapytac lekarza o taka opcje.
Ja też miałam puregon do stymulacji + menopur . Pobranych 14 jajeczek, zapłodnionych 10, podano 2 blastki i 3 blastki zamrożone.

Ja nie robilam sikanca, bałam sie negatywnego wyniku, u mnie dopiero 7 dpt, ale beta napewno juz pokaze czy cos zakiełkowało. Trzymam kciuki zeby jednak u Ciebie beta cos pokazała :*
Czuje że pokaże < 1. Powoli się oswajam z ta myślą. U mnie już 9 dpt. Tobie też życzę dzisiaj dobrej bety. Obie mamy dzisiaj ciężki dzień z tym czekaniem

Czuje że pokaże < 1. Powoli się oswajam z ta myślą. U mnie już 9 dpt. Tobie też życzę dzisiaj dobrej bety. Obie mamy dzisiaj ciężki dzień z tym czekaniem

Ja sie strasznie boje wyniku, tez czuje, ze bedzie 0, ale mimo to bedzie to dla mnie ogromne rozczarowanie. Dobrze, ze tez dzis testujesz, nie jestem sama przynajmniej :) ja pewnie sprawdze w samochodzie jak tylko wyjde z pracy.

Ja sie strasznie boje wyniku, tez czuje, ze bedzie 0, ale mimo to bedzie to dla mnie ogromne rozczarowanie. Dobrze, ze tez dzis testujesz, nie jestem sama przynajmniej :) ja pewnie sprawdze w samochodzie jak tylko wyjde z pracy.
A ja nie wiem czy wytrzymam do 16. Za każdym razem sobie obiecuję że odbiorę po pracy i nie wytrzymuje :)
I ok 13 w samochód po wyniki i potem płacz.
strasznie się denerwuje i to przeczucie że nic z tego nie wyjdzie jest okropnie.
Czuję że u Ciebie się uda... Trzymam mocno kciuki

ooo zapytam w poniedziałek. A cenowo róźni się od menopuru i gonalu ?

ooo zapytam w poniedziałek. A cenowo róźni się od menopuru i gonalu ?

mialam tylko jedną stymulację wlasnie tym purgeonem, wiec nie wiem jak menopur wychodzi cenowo, chyba cos koło 140 zł płaciłam za zestaw z penem, ale to z refundacją taka cena, normalnie to chyba cos kolo 700 zł (tak mi mowili w klinice).

reklama
Do góry