reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mi przy pierwszym podejściu mówili, że mrozi się głównie blastocysty,ale u dziewczyn tutaj mrożą też wcześniej. Chyba to zależy od lekarza i kliniki. Mówili nam też,że pierwszy raz jest testowy i po nim widać z czym jest problem, dlatego teraz mam mieć transfer w 3 dobie w myśl teorii, że może u mnie zarodki poradzą sobie lepiej niż na szkle. Wszystko jest chyba kwestią indywidualną.
Ale juz powinien troche wiedziec bo to drugi raz (pierwszy byl w lutym)

Znajdziesz, to samo przychodzi. Po pierwszym razie jest chyba łatwiej - wbrew pozorom.
Życzę Ci, żebyś nie musiała tego sprawdzać, ale w razie gdyby, na pewno się nie poddasz![/QUOTE
Pierwsze podejscie moim zdaniem jest bardzo stresujace przynajmniej ja tak mialam kazda wizyta mnie stresowala. Wieczna obawa co bedzie po pierwszych zastrzykach po kolejnych jak bedzie na punkcji co wyjdzie w usg jakie beda wyniki ah ja to zle wspominam
Teraz wiem jak to wyglada z czym to sie je jestem madrzejsza o to czego nie wiedzialam w 1 podejsciu
Takze wiem na pewno ze u mniebedzie mniej stresowo to wygladac

Natula od ostatniej @ brałam antyki przez 25 dni i później od razu gonapeptyl( dziś 3 zastrzyk) a później menopur ma być.
A co do kolejnej próby to musimy trochę odczekać bo dom budujemy i ciężko ogarnąć finanse ( poza tym miło by było jakby się teraz udało:p

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz co odkąd przyjęłam do wiadomości ze mogę nie mieć dzieci jest mi łatwiej . Walczę ile mogę jeśli będę widzieć ze idzie lepiej lepiej to będę walczyć ale jeśli nadal będzie brak zarodków to trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nie pokonanam. ....
Jestem szczęśliwa mam kochanego męża dach nad głową co do garnka wsadzić. .....
Jestem chora - choroba nie wybiera trzeba nauczyć się z nią żyć i być szczęśliwym bo życie jest jedno.
Zawsze szukam pozytywnej strony .....
Bo zawsze taka jest zależy jak na to spojrzysz
Kochana trzecie podejscie tej jesieni bedzie pozytywne :)

A wiec moje drogie .został z nami jeden kropusi u którego widać już ciałko żółte [emoji5][emoji4][emoji4][emoji5][emoji4]mnóstwo leków i kolejna wizyta 1.07. Jestem przeszczesliwa [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
A moze drugi plata ci figla i sie jeszcze nie pokazal :)
Gratulacje kochana :)

Natula od ostatniej @ brałam antyki przez 25 dni i później od razu gonapeptyl( dziś 3 zastrzyk) a później menopur ma być.
A co do kolejnej próby to musimy trochę odczekać bo dom budujemy i ciężko ogarnąć finanse ( poza tym miło by było jakby się teraz udało:p

Marzen uda się :) musisz tylko ładne jajeczka wyhodować i spore ilości :)
To kiedy pierwszy podgląd masz? Ciekawe czy syn naszego dr będzie. Wg go przez ostatnie moje wizyty go tam nie widziałam :p

Wydaje mi sie ze nie
Za wysoka prolaktyna moze byc powodem nieregularnych @ bada sie ja na czczo nie mozna sie stresowac przed badaniem bzykac jakis wiekszy wysilek tez nie jest wskazany 1 badanie robi sie na czczo po badaniu bierze sie metoclopramid i po godzinie powtarza. Zrob sobie jesli nie mialas prolaktyna blokuje wszystkie hormony pluciowe i przeszkadza zajsc w ciaze. Warto wiedziec dla samej siebie czy to nie to.

reklama
Dziewczyny ja z jednej strony doczekać się nie mogę a z drugiej już mi się światełko włącza czy będą jakieś komórki do pobrania, czy jeśli będą to czy coś się zaplodni, a czy jeżeli się zaplodni to czy będzie z tego dzidziuś i czy zostaną mrozaki. Z tego wszystkiego tylko jednej wątpliwości nie mam - wiem że to w tym roku nasza druga i ostatnia stymulacja.
Przepraszam że Wam nabiadolilam:)

Radość i niepewność. .... normalne.
Ludzkie ;)
Teraz tylko spokój i wiara :D

Do góry