reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Imsi - wybranie plemnika o prawidlowej morfologi i glowce (obserwacja pod bardzo duzym powiekszeniem)
Wspomagana aktywacja oocytow - umieszcza sie komorki jajowe z podanym plemnikiem w odpowiednim podlozu
Ah - wspomaganie wylegania poprzez naciecie otoczki
Reszte moze ci pisanka napisze :)
My chcemy wziasc przy nastepnej procedurze te ulepszacze i lekarz nam powiedzial ze to z embriologami sie rozmawia ale cos w to watpie
Embriolog podejmuje takie decyzje nie każdy zarodek nadaje się do nacięcia możesz zapłacić za wszystkie Embriolog sam zdecyduje co zrobi hihi

Embriolog podejmuje takie decyzje nie każdy zarodek nadaje się do nacięcia możesz zapłacić za wszystkie Embriolog sam zdecyduje co zrobi hihi
Czyli najlepiej jak zadzwonie do embriologow i sie wszystkiego dowiem lacznie z tym jaki to dodatkowy koszt. Wiem ze embrio glue jest bez oplat ciekawe co z reszta ?

Hmm na akupunkture ? Rozszerz triszke ten temat

:) u mnie w klinice aku wykonuje pani anestezjolog. Ja zaczęłam chodzić zaraz po miesiączce tzn od 3dc tylko ze moja pani doktor jechała na wakacje wiec pierwszy zabieg miałam u niej pozniej chodziłam do gabinetu medycyny tybetańskiej, a pozniej po powrocie pani doktor z kliniki chodziłam raz tu raz tam bo byłam bardzo zadowolona z tego gabinetu medycyny tybetańskiej. Chodziłam co dwa dni i ostatnią miałam w dniu transferu. Aku ma za zadanie lepiej ukrwić macice lepiej przygotowuje ja do przyjęcia zarodka i dodatkowo miałam igły stawiane na stres czułam sie lepiej jak po relanium :) Na razie 3 pozytywne bety za mną.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie mi czy wszystkie z was jesli problem byl po stronie meskiej robily fragmentacje dna plnikow ??? Zastanawiamy sie czy mimo tego ze lekarz powiedzial ze nie ma takiej potrzeby czy nie zrobic tego badania. ???

:) u mnie w klinice aku wykonuje pani anestezjolog. Ja zaczęłam chodzić zaraz po miesiączce tzn od 3dc tylko ze moja pani doktor jechała na wakacje wiec pierwszy zabieg miałam u niej pozniej chodziłam do gabinetu medycyny tybetańskiej, a pozniej po powrocie pani doktor z kliniki chodziłam raz tu raz tam bo byłam bardzo zadowolona z tego gabinetu medycyny tybetańskiej. Chodziłam co dwa dni i ostatnią miałam w dniu transferu. Aku ma za zadanie lepiej ukrwić macice lepiej przygotowuje ja do przyjęcia zarodka i dodatkowo miałam igły stawiane na stres czułam sie lepiej jak po relanium :) Na razie 3 pozytywne bety za mną.

No dobra ale w ktore miejsca wbijaja igly ??
Brzmi zachecajaco musze zorientoeac sie czy unie cos jest w Olsztynie. Niestety zajebisty koles robil u mnie w pracy akupunktute ale niestety zmarl :(

Powiedzcie mi czy wszystkie z was jesli problem byl po stronie meskiej robily fragmentacje dna plnikow ??? Zastanawiamy sie czy mimo tego ze lekarz powiedzial ze nie ma takiej potrzeby czy nie zrobic tego badania. ???
Gosia,jak już wcześniej pisałam u nas było to obowiązkowe badanie męża. Bez tego nie było mowy o dopuszczeniu do in vitro.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

No dobra ale w ktore miejsca wbijaja igly ??
Brzmi zachecajaco musze zorientoeac sie czy unie cos jest w Olsztynie. Niestety zajebisty koles robil u mnie w pracy akupunktute ale niestety zmarl :(

Pani anestezjolog wbijała w czubek głowy pomiędzy brwi, prawe ucho, okolice wzgórka łonowego, dłonie pomiędzy kciukiem i palcem wskazującym, wewnętrzna cześć dłoni tam gdzie ścięgna widać 2-3 palce od dłoni. Wewnętrzne strona nóg 4 palce nad kostka- podobno warto masować to miejsce. W dniu transferu po położeniu z przodu kazała położyć mi sie na poczek i wbiła w kręgosłup. Wszystko trwa 30 minut. W gabinecie medycyny miałam duzo więcej igieł około 15 minut przód i około 15 tył. Z przodu to samo co u pani anestezjolog więcej i inaczej ułożone na wzgórku łonowym i w okolicach macicy plus na szyki dwie igły jedna z lewej strony druga z prawej. Dodatkowo na łydkach i stopach najpierw wewnętrzna strona niedaleko kostki. Z tylu okolice kręgosłupa, pod pośladkami, w zgięciu od kolan, zewnętrzne strona stop przy kostce. Mogło byc więcej bo tyle czułam, ale to takie dziwne uczucie wiec mogły byc jeszcze w innych miejscach. A leżąc nie bardzo idzie sie podnieść zeby sprawdzić gdzie i ile jest (próbowałam:)) niektóre wbicia bolały, aż przechodził mega prąd w innych nie czuć wcale... Generalnie ja polecam :)

reklama

Nam tez lekarz kazał zrobić, mieliśmy zrobić jeszcze wiązanie z kwasem hialuronowym, ale nigdzie nie było odczynników i u nas na Pomorzu nie wykonywali nigdzie tego badania. Wiec sobie darowaliśmy to badanie, ale fragmentację zrobiliśmy. Badanie robiliśmy w lutym wynik wyniósł 34% powtórzyliśmy w styczniu i fragmentacja spadła do 8%. Jak wiadomo plemniki tworzą sie 3 miesiące i przez te trzy miesiące jedyne co zmieniliśmy to codziennie piliśmy świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Żadnej innej suplementacji.

Do góry