reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak tak wlasnie z nastepnym czyli gdzies w lipcu.
Plan jest taki badan robic nie bedziemy ani ja kariotypu bo ze mna jest ok ani m fragmentacj dna bo ona podobno nic nie wnosi do leczenia najwazniejsze badania genetyczne sa zrobione. Wczoraj tez znalazlam pare wypowiedzi lekarzy i nawet publikacje badan nad tym badaniem i sensownosci jego wykonywania i faktycznie nic nie wnosi.

Gdyby plemniki byly az tak hujowe to nie doszloby do zaplodnienia

Stymulacja byla dobra organizm dobrze zareagowal wiec to nie byla przyczyna niepowodzenia.
Kolejna stymulacja tez bedzie na dlugim protokole

Jesli chodzi o ulepszacze do icis to warto ale to juz rozmowa z embriologami co chcemy dodatkowo a w naszym przypadku imis jest wskazane.

Jesli chodzi o wczesniejsze podanie komorek to tez jest decyzja embriologow wiec pewnie tez z nimi bedziemy rozmawiac

Recept niestety nie mogl wypisac na zas bo ministerswo strasznie tego pilnuje gdybym podchodzila na przelomie czerwca lipca to moglby ale jesli jeszcze nie wiem kiedy to nie.
Podobno rozmowy w ministerstwie na temat refundacji lekow sa na tak ze ona dalej bedzie zmniejszona o jakies 20% (czyli o program ktory od lipca przestaje dzialac) konczy sie program nie refundacja lekow informacje od lekarzy z bialegostoku ktorzy informacje maja z rozmow z ministerstwem
Jeszcze troche tego bylo
Defrqgmentacja nic nie wnosi??

reklama
Brzuch boli (szczególnie lewa strona) wiec sie wspomagam magnezem i nospa. Cycki jakoś tak nieszczególnie raczej bez zmian. Tylko jestem bardziej śpiąca :) no i od wczoraj na wkładce kawa z mlekiem dlatego mam stresika, ale łudzę sie, ze to przez spore ilości luteiny a tam teraz wszystko jest rozpulchnione i mam nadzerke wiec mam nadzieje, ze to przez to :( A jak Ty sie czujesz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Takie plamienia się zdarzają na początku ciąży. Moja siostra tez tak miała na początku, a była wtedy chyba w 3 tyg :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Według tego co ja się orientuje to takie badanie powinno się zrobić. Nam lekarz mówił, że to badanie określa określa czy plemniki są zdolne do zapłodnienia i tez może mieć wpływ na późniejsze utrzymanie się zarodka, generalnie wpływa na poronienia. U nas androlog kazał obowiązkowo zrobić takie badanie przez in vitro.
Generalnie w przypadku mężczyzn najlepiej iść właśnie do androloga,który specjalizuje się w niepłodności mężczyzn.

Nasz lekarz powiedział, że od fragmentacji zależy czy jest sens podchodzić z tym nasieniem do in vitro. Jeśli kariotyp jest ok, a fragmentacja jest większa niż 80%, to nigdy ciąży z tego nie będzie.
Przyznaję, że nic więcej na ten temat nie wiem, nie miałam czasu poczytać. Po prostu zaufaliśmy lekarzowi i zrobiliśmy badanie. Wcześniej się nie dało,bo mój mąż nie miał 1 mln plemników potrzebnego do tego badania.

Według tego co ja się orientuje to takie badanie powinno się zrobić. Nam lekarz mówił, że to badanie określa określa czy plemniki są zdolne do zapłodnienia i tez może mieć wpływ na późniejsze utrzymanie się zarodka, generalnie wpływa na poronienia. U nas androlog kazał obowiązkowo zrobić takie badanie przez in vitro.
Generalnie w przypadku mężczyzn najlepiej iść właśnie do androloga,który specjalizuje się w niepłodności mężczyzn.

Dokładnie- nasz lekarz też wspominał o utrzymaniu się zarodka.
U androloga byliśmy, przebadał męża na wszystkie strony, ale nadal nie wiemy,skąd problem z plemnikami, bo w sumie wszystkie wyniki wyszły dobrze.

Dokładnie- nasz lekarz też wspominał o utrzymaniu się zarodka.
U androloga byliśmy, przebadał męża na wszystkie strony, ale nadal nie wiemy,skąd problem z plemnikami, bo w sumie wszystkie wyniki wyszły dobrze.
Ile prób macie za sobą?
Na to się składa tyle czynników, że chyba po prostu trzeba mieć nadzieję i trzymać mocno kciuki :)

reklama
Do góry