reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz po wizycie
Leki odstawiam :)
W badaniu wszystko ok nie ma torbieli ani innych nieprawidlowosci.
Czekam na okres i moge odrazu z nastepnym okresem startoeac jesli chcem i mam sile nie musze robic 3 miesiecznej przerwy :)
Gosia,probujcie :) Jeśli tylko masz siłę i możliwości finansowe,nie odpuszczajcie :) na końcu czeka piękna "nagroda" :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Gosia,probujcie :) Jeśli tylko masz siłę i możliwości finansowe,nie odpuszczajcie :) na końcu czeka piękna "nagroda" :)

Mozliwosci finansowe w postaci kredytu :) ale to nic czego sie nie robi dla posiadania szczescia.
Cos tam rodzice i tesciowie wspominali ze mozemy na nich liczyc ale ja juz chyba nie mam sumienia tak na kase czekac przy kazdej wizycie :)
Mam nadzieje ze szybko zleci i tym razem zakonczy sie pomyslnie

Ja juz po wizycie
Leki odstawiam :)
W badaniu wszystko ok nie ma torbieli ani innych nieprawidlowosci.
Czekam na okres i moge odrazu z nastepnym okresem startoeac jesli chcem i mam sile nie musze robic 3 miesiecznej przerwy :)
No teraz w PŁ takie nowości że już nie karzą czekać 3 miesięcy . Ale proponowała bym z następnym okresem bo to 1 to takie " krwawienie z odstawienia " I jaki jest plan. ?
Poproszę o listę pytań i odpowiedzi Twojego doktora

Mozliwosci finansowe w postaci kredytu :) ale to nic czego sie nie robi dla posiadania szczescia.
Cos tam rodzice i tesciowie wspominali ze mozemy na nich liczyc ale ja juz chyba nie mam sumienia tak na kase czekac przy kazdej wizycie :)
Mam nadzieje ze szybko zleci i tym razem zakonczy sie pomyslnie
Niestety,nie jest to tanie i jak sobie pomyślę co ten Kaczor nam zafundował :/
My póki co radzimy sobie bez kredytu, oszczędny charakter mojego męża się na coś przydał :)
Najważniejsze, że macie na kogo liczyć i nie obawiajcie się korzystać z tej pomocy jeśli możecie. Jeżeli mogę coś zasugerować, to pamiętaj ze bank nigdy nie daruje :( a jak pojawia się dzieci to tez skarbonka :)

No i jestem.. Mam 5 torbieli z czego 4 krwotoczne i 1 endometrialna.
Dostalam antykoncepcje i krwotoczne powinny sie wchlonąć. Endometrialna ma 5 cm i nic z nia nie robimy. Doktorka nie chce mnie wysylac na operacje bo juz ich troche bylo, poza tym narkoza raz po raz tez nie jest za dobra. Torbiele mam na jajnikach wiec istnieje ryzyko ze moga cos wiecej wyciac.
Teraz plan jest taki ze czekam na @, jak przyjdzie zaczynam brac anty, miedzy 18-21 dniem cyklu mam sie pojawić i zobaczymy jak wyglada sytuacja..
Szlag by to..

A lekarz jak mu powiedziałam o plamieniu nadal karze nic nie robić leżeć i czekać do wtorku na wizytę ;/ oszaleć można ;/
Kaczorku, nic więcej nie możesz zrobić. Lekarz dziwny,ale tacy tez są.
Chyba,że masz możliwość iść do innego lekarza,to może skonsultuj to z kimś wcześniej żeby już wiedzieć.

reklama
No teraz w PŁ takie nowości że już nie karzą czekać 3 miesięcy . Ale proponowała bym z następnym okresem bo to 1 to takie " krwawienie z odstawienia " I jaki jest plan. ?
Poproszę o listę pytań i odpowiedzi Twojego doktora
Tak tak wlasnie z nastepnym czyli gdzies w lipcu.
Plan jest taki badan robic nie bedziemy ani ja kariotypu bo ze mna jest ok ani m fragmentacj dna bo ona podobno nic nie wnosi do leczenia najwazniejsze badania genetyczne sa zrobione. Wczoraj tez znalazlam pare wypowiedzi lekarzy i nawet publikacje badan nad tym badaniem i sensownosci jego wykonywania i faktycznie nic nie wnosi.

Gdyby plemniki byly az tak hujowe to nie doszloby do zaplodnienia

Stymulacja byla dobra organizm dobrze zareagowal wiec to nie byla przyczyna niepowodzenia.
Kolejna stymulacja tez bedzie na dlugim protokole

Jesli chodzi o ulepszacze do icis to warto ale to juz rozmowa z embriologami co chcemy dodatkowo a w naszym przypadku imis jest wskazane.

Jesli chodzi o wczesniejsze podanie komorek to tez jest decyzja embriologow wiec pewnie tez z nimi bedziemy rozmawiac

Recept niestety nie mogl wypisac na zas bo ministerswo strasznie tego pilnuje gdybym podchodzila na przelomie czerwca lipca to moglby ale jesli jeszcze nie wiem kiedy to nie.
Podobno rozmowy w ministerstwie na temat refundacji lekow sa na tak ze ona dalej bedzie zmniejszona o jakies 20% (czyli o program ktory od lipca przestaje dzialac) konczy sie program nie refundacja lekow informacje od lekarzy z bialegostoku ktorzy informacje maja z rozmow z ministerstwem
Jeszcze troche tego bylo

Ostatnia edycja:
Do góry