reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lula ja tez lecze sie w Warszawie z Invimedzie, pierwsze skutki 13.12. Ogolnie mysle, ze nie wazne gdzie robia, przeciez to sie odbywa zazwyczaj tak samo, ja tylko wielka uwage przylozylam do tego jakiego lekarza wybrac i mysle ze wybralam ok. Jestem zadowolona z tego jak Pani Doktor mnie prowadzi. Mialam kilka zastrzezen do innego lekarza, ktory mi wykonywal punkcje, ale do mojej doktor praktycznie zadnych. Ja wybralam klinike do ktorej mialam najblizej. Najlatwiej bylo to pogodzic z praca i czestymi wyjazdami :)
A ja dzis czuje sie ok, wczoraj wieczorem (5dpt) mialam mocne uklucia w dole brzucha kilka razy, a potem przestalo. Piersi bola nadal, ale to tak jak na @. Sen mialam tylko okropny, snilo mi sie ze jakas pani doktor mi powiedziala ze juz moze mi powiedziec ze w ciazy nie jestem, bo mam bole jak na @ ;) Eh, bzikowania ciag dalszy ;) Jeszcze 6 dni i wszystko sie wyjasni. milego dnia:)
magdusia31 daj znac jak wizyta:)

reklama
Lula2000 Witam kochana strasznie mi przykro. Zobaczysz jeszcze wszystko się uda. Nie raz już to mówiłam , ale powtórzę raz jeszcze - zobaczysz jak już się wypłaczesz to znowu wróci Ci chęć do walki.

Jeżeli chodzi o artykuł to zgadzam się z Tobą . Ja już wcześniej to zauważyłam , że media o in vitro mówią jakby to było pójście do sklepu na zakupy . Masakra jakaś. A tak na prawdę nic nie wiedzą na ten temat.

Pozdrawiam

anioleczek12341 Jeżeli chodzi o transfer adoptowanego zarodka to będzie raczej tak jak przy transferze mrozaczków , ponieważ nie wiadomo dokładnie w jakim dniu cyklu je dostaniecie. Jeżeli ktoś odda Ci zarodki to je zamrożą. Potem przygotują Ciebie do transferu tzn. przygotują endometrium ale w jaki sposób to już od kliniki zależy. Może też być tak że na cyklu naturalnym zrobią transfer.

Ewa_81 Nie martw się jeszcze tą betą. Jak dobrze policzyłam to badanie robiłaś 12 dpt ? 60 to chyba nie jest zły wynik. Zrób raz jeszcze to badanie , trzymam kciuki.

kajka78 Powiem Ci że o testowaniu jeszcze nie myślę. Na razie modlę się żeby zarodki się rozmroziły prawidłowo. Ale to u mnie jakoś w okolicy Sylwestra wyjdzie.

Lula2000 bardzo mi przykro:(. trzymaj się kochana wszystko będzie dobrze, nie poddawaj się, bo dla każdego czeka z nas to upragnione szczęście.
Ewa_81 najlepiej powtórz bete i zobaczysz jak przyrsta.

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczyny,

Bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi. Powiem Wam ,ze juz nie wiem co robic. Pozostac w tej mojej klinice, czy przeniesc dokumentacje do innej i probowac w innej....

Dzięki za odpowiedź. W piatek z rana robie druga bete. Zmartwil mnie tekst lekarz, ze wg niego jest za mala i powinna byc w okolicach 200. W poniedzialek rano robilam test sikany i wyszla blada kreska, zaczelam sie cieszyc, ale po wczorajszym telefonie od doktora troche sie zmartwilam i powiem szczerze, chyba stracilam nadzieje...

kosik - a u kogo się leczysz? Jak patrzyłam na cennik Novum w porównaniu z Białymstokiem to wychodzi spora różnica (nawet z zamieszkaniem tam przez 2 tygodnie). Ponieważ to nie pierwsze invitro to sądzę, że wystarczy tylko jedna wizyta, a potem juz od monitoringu trzeba będzie tam zostać ze 2 tygodnie. Bardzo mnie przekonuje sprawa embrologii tam. To jest właśnie to czego nie jestem pewna na Starynkiewicza. Podejrzewam, że w Novum jest podobbnie dobre labolatorium ale już tyle róznych opinii słyszałam sprzecznych o tym miejscu. No i te ceny... Muszę się naprawdę poważnie zastanowić nad miejscem.

reklama
Kochane, dziękuje Wam jeszcze raz za wsparcie :). Jesli chodzi o chęć działania to nie straciłam jej ani na chwilę. Już nawet samo czytanie i dowiadywanie się jak najwięcej jest dla mnie zbawienne. Płaczę i działam na przemian :-).

Do góry