reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lula - bardzo mi przykro, wiem jak ciężko przez to przejść, ale przecież w końcu musi się udać

Kosik. Magdusia, Jo.M - kiedy Wy dokładnie testujecie?

agapl13 - u mnie w klinice lekarz też powiedział, że decyzję o ICSI będzie podejmował po pobraniu komórek. W dniu punkcji w nasieniu było 4 mln, pobranych komórek 16. Embriolog powiedział, że spróbuje dać do naturalnego zapłodnienia 4 komórki, reszta poszła na ICSI. Niestety żadna nie zapłodniła się naturalnie, więc je również zapłodnili przez ICSI.

Magdusia - miałam na pl. Starynkiewicza (to jest państowa poradnia przy Szpitalu Dzieciątka Jezus). Do Novum i do Invimedu jakoś nie mogę się przekonać. Na Starynkiewicza bardzo mi odpowiadał lekarz i logistyka (10 minut z pracy na piechotkę). Ale teraz już będę myślała o Białymstoku (jeśli praca pozwoli).

Hej Dziewczynki :tak:

kajka78- ja jeszcze nie wiem, kiedy będzie kriotransfer, prawdopodobnie na początku tygodnia więc testować będę pewnie ok 25.12.

lula - kliniki, które wymieniłaś w W-wie nie są gorsze od kliniki w Białymstoku. Umęczysz się tylko dalekimi dojazdami, tłumaczeniem w pracy na co kolejne dni wolne. Znam parę, która tak jeździła i potem żałowali. Cała procedura to i tak stres, po co jeszcze sobie dodawać dodatkowe nerwy dojazdami. Zresztą jest to też męczące dla organizmu, a ważne żebyś była zrelaksowana i wypoczęta. Poza tym jak coś wyskoczy niespodziewanego, co będzie wymagało dodatkowej nagłej wizyty to co wtedy, kolejna podróż... Znajomi po dwóch nieudanych procedurach w Białym zdecydowali się na W-wę. Ja osobiście chodzę do novum i mam bardzo dobrą opinię o tej klinice, a w szczególności jeśli chodzi o procedurę in vitro. Trzeba tylko wybrać sobie dobrego lekarza, a jest tam kilku takich. Zresztą właściwą stymulację prowadzi tylko kilku z lekarzy. Mają dobrą skuteczność i wszystko odbywa się naprawdę profesjonalnie. Pozdrawiam serdecznie i życzę podjęcia dobrej decyzji ;-)

reklama
Do góry