Dziewczynki, a ja dzisiaj dałam na luz. Właśnie wysłałam Mężusia po kolejne piwko do sklepu, bo wypiłam już i swoje i 3/4 jego :-):-) Co tam, że to początek tygodnia a jutro trzeba do pracy. Mężuś i tak trochę na mnie krzyczy, że w pracy przy komputerze i w domu przy komputerze i muszę się trochę przed nim ukrywać z pisaniem A że już za chwilę całkowita abstynencja, więc korzystam. Świeczuszki, lambada w radiu i jakoś się kręci Oj w końcu będziemy Mamusiami i do tego najwspanialszymi na świecie :-) Buziaki dla Was wszystkich!!!
reklama
Hej dziewczyny, dziękuję za słowa wsparcia.
lolitka - jak robiłam wczoraj betę to był 7dpt
Kosik. Magdusia, Jo.M - teraz za Was trzymam mocno kciuki!
Ja już nadzieję prawie straciłam, chociaż jakaś mała iskierka się tam w środku jeszcze tli...trudny to czas...
lolitka - jak robiłam wczoraj betę to był 7dpt
Kosik. Magdusia, Jo.M - teraz za Was trzymam mocno kciuki!
Ja już nadzieję prawie straciłam, chociaż jakaś mała iskierka się tam w środku jeszcze tli...trudny to czas...
Jo.M.
Fanka BB :)
kajka78 Nie wiem jak mam Cię pocieszyć. Jest jeszcze mała nadzieja i tego się trzymaj. Zobaczysz że wszystko jeszcze będzie dobrze.
anioleczek12341 Witam na forum. Ja miałam in vito połączone z komórkami dawczyni i moją komórką. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiem. Pozdrawiam
Kosik , Magdusia - no chyba teraz faktycznie na nas pora przyjdzie.
Życzę Wam i sobie żeby te Święta na prawdę były magiczne.
danii , kajka78 - Wiecie co dziewczyny jak trzeba czekać to czas się dłuży , a teraz jak wiem że już jest coraz bliżej do transferu to mam stracha. Trzeba jednak wierzyć.
Mi lekarz na 1 wizycie w klinice powiedział że " in vitro to metoda dla wytrwałych" no i tego trzeba się trzymać.
anioleczek12341 Witam na forum. Ja miałam in vito połączone z komórkami dawczyni i moją komórką. Jeżeli będziesz miała jakieś pytania to w miarę możliwości odpowiem. Pozdrawiam
Kosik , Magdusia - no chyba teraz faktycznie na nas pora przyjdzie.
Życzę Wam i sobie żeby te Święta na prawdę były magiczne.
danii , kajka78 - Wiecie co dziewczyny jak trzeba czekać to czas się dłuży , a teraz jak wiem że już jest coraz bliżej do transferu to mam stracha. Trzeba jednak wierzyć.
Mi lekarz na 1 wizycie w klinice powiedział że " in vitro to metoda dla wytrwałych" no i tego trzeba się trzymać.
A w ostatnim Twoim Stylu jest temat niepłodności. Między innymi Wywiad z dr. Pierzyńskim i historie trzech par. Wszystkie trzy historie oczywiście dobrze sie kończą i żadna z nich nie jest tak długa jak wielu z nas. Jakoś zamiast mnie to podbudowac tylko mnie to wkurzyło. Taki wydźwięk to miało jakby wszystko było takie piękne i kolorowe, a invitro wychodziło za pierwszym razem.
Może moje nerwy tak mi każą to interpretować ale jakoś poczułam, że jakbym to przeczytała bez własnych doświadczeń to bym pomyślała, że to wszystko jest takie proste (wystarczy invitro i cyk).
Dziś zrobiłam bete w 14dpt i czekam na wynik. Mam bardzo złe przeczucia i nawet nie wiem czy chce mi się tam dzwonić...
Może moje nerwy tak mi każą to interpretować ale jakoś poczułam, że jakbym to przeczytała bez własnych doświadczeń to bym pomyślała, że to wszystko jest takie proste (wystarczy invitro i cyk).
Dziś zrobiłam bete w 14dpt i czekam na wynik. Mam bardzo złe przeczucia i nawet nie wiem czy chce mi się tam dzwonić...
anioleczek12341
Fanka BB :)
Witam!
Jestem nowa na forum.
23.11 po poludniu mialam criotransfer dwóch zarodków, 28.11 rano zastrzyk Pregnyl 2500 jednostek, dzisiejsza Beta 60. Dzwonil do mnie lekarz i powiedzial, zeby powtorzyc bete w piatek, wg niego jest troche za niska. Co myslicie o takim wyniku?
Jestem nowa na forum.
23.11 po poludniu mialam criotransfer dwóch zarodków, 28.11 rano zastrzyk Pregnyl 2500 jednostek, dzisiejsza Beta 60. Dzwonil do mnie lekarz i powiedzial, zeby powtorzyc bete w piatek, wg niego jest troche za niska. Co myslicie o takim wyniku?
Czesc Dziewczyny,
Witam tez nowe kolezanki
Jestem po wizycie. Wszsytko ok. Jajniki wracaja do normy. Wrazenia mam mieszane. Ten lekarz , podobnie jak moja poprzednia lekarka,patrzac na wyniki meza mowi ,ze 18mil to wystarczajaca ilosc do in vitro. Tylko dlaczego nigdy nie mowia dalej,ze jest duzy pracent o nieprawidlwoym ruchu i morfologi!!?? Zaluje,ze mi nie wyjasnil ile z tego wszsytkiego tak naparwde jest db jakosci. Niestety szpital ten, gdzie dzis bylam, nie zajmuje sie in vitro. Oni jedynie robia usg podczas stymulacji a protokol, punkcje i transfer odbywa sie w innej klinice,z ktora wspolpracuja i ktora oczywiscie wychwalaja pod niebiosa. Popatrzylam sobie na strone internetowa tej kliniki i jest cos co mnie zadziwilo i przestraszylo. Wsrod pytan zadanych lekarzowi jest jedno: kiedy podejmuja decyzje o ICSI? Odpowiedz:gdy na jedna komorke przypada mniej niz 100 000 plemnikow odpowiedniej jakosci. Co o tym sadzicie?
Witam tez nowe kolezanki
Jestem po wizycie. Wszsytko ok. Jajniki wracaja do normy. Wrazenia mam mieszane. Ten lekarz , podobnie jak moja poprzednia lekarka,patrzac na wyniki meza mowi ,ze 18mil to wystarczajaca ilosc do in vitro. Tylko dlaczego nigdy nie mowia dalej,ze jest duzy pracent o nieprawidlwoym ruchu i morfologi!!?? Zaluje,ze mi nie wyjasnil ile z tego wszsytkiego tak naparwde jest db jakosci. Niestety szpital ten, gdzie dzis bylam, nie zajmuje sie in vitro. Oni jedynie robia usg podczas stymulacji a protokol, punkcje i transfer odbywa sie w innej klinice,z ktora wspolpracuja i ktora oczywiscie wychwalaja pod niebiosa. Popatrzylam sobie na strone internetowa tej kliniki i jest cos co mnie zadziwilo i przestraszylo. Wsrod pytan zadanych lekarzowi jest jedno: kiedy podejmuja decyzje o ICSI? Odpowiedz:gdy na jedna komorke przypada mniej niz 100 000 plemnikow odpowiedniej jakosci. Co o tym sadzicie?
agapl13 - hmm, pewnie Lolitka by wiedziala cos wiecej na ten temat. U mojego męża bylo ok 15 mln i 4% o prawidlowej budowie i nie podjeli za pierwszym razem decyzji o ICSI. Za drugim razem bylo ICSI, a rezultat prawie identyczny. I na pewno nie chodziło o kase bo to my dopłacaliśmy za ewentualne ICSI i daliśmy im wolną rękę.
reklama
Podziel się: