reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kaczorku to faktycznie niezle jak dobiłas do ponad 100 kg :D ja wazylam 77 przy porodzie, a mam 160 wzorstu, teraz waze gdzies tak 45 kg, wazylam mniej ale zajadam ostatnio smuteczki i mi sie przytyło :( teraz znow proboje schudnac, ale w lecie ciezko, bo i lody i jakies piwko dobre, grill, duzo pokus :D

To co z ciebie zostanie jak jeszcze schudniesz? Przecież już jesteś sama skóra i kosci!

czylikrótki protokół to 4 oocyty. Przepraszam, ze tak chaotycznie, ale trochę was jest:-) A co to znaczy, ze zapłodniły się i nic dalej? były przedjadrza i nie podzieliły się? czy w ogóle nie zapłodniły? Może jakiś wadliwy sort? trzeba pomyslec nad zmiana leków, ale obawiam się ze endometrioza niweczy wszystkie starania.. mam prxzeczucie ze już jak będzie jeden zarodek to będzie ciaza.
Tak były przedjadrza i koniec . Nie wiem czy we wszystkich 4 owocytach. ....
Najpierw miałam fostipur + Menopur i nie działo się nic .Zmienili na gonal i zadzialo się coś. .....
Miałam krótki protokół z anagonista

Hej kochane ja juz po wlasnie leze i odpoczywam.
Z informacji od embriologa pozostaly 3 zarodki ktore nie rozwinely sie dzisiaj di stadium blastki tylko sa morula zostawiaja je dalej do hodowli i mam sie dowiadywac po 14 dniach czy cos zamrozili.
Podali mi 1 tez morule i teraz mam nadzieje ze w naturalnym srodowisku zacznie sie preznie rozwijac i ze zostanie ze mna przez 9 miesiecy

Do powodzenia in-vitro też jest potrzebna prawidłowa waga. Nie za dużo i nie za mało. O wagę będziemy się martwić po ciąży :) teraz trzeba mieć siłę żeby bobasy mogły rosnąć :)

Troche mnie zmarteilo ze to morula ale embriolog powiedzial ze sa duze szanse ze w naturalnym srodowisku zacznie normalny rozwoj jest to zarodek 8 a

Cześć :)
Jestem tu całkowicie nowa. Sprowadza mnie tu decyzja o in vitro. Czy któraś z Was przechodziła procedury w klinice invimed w Warszawie ? :)

reklama
Gdyby nie planowanie ciazy to pewnie byłabym juz dawno na głodówce, mam obsesje na punkcie swojej wagi, bo 3 lata temu byłam naprawde dosc gruba- 20 kg wiecej i badzooo ciezko bylo schudnać, teraz mam obsesje na tym punkcie, tym bardziej, ze wiekszosc osob mowi, ze teraz fajnie wygladam.
Gosia moze nie trzeba bedzie juz zadnych mrozaczków trzymac :)

Do góry