reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Laski. Jak dobrze że ten tydzień się już kończy. Jutro w koncu dowiem się na czym stoję. Strasznie się boję. Przeraża mnie to, spać nie mogę,c iagle tylko myślę o tym czy maluszek będzie czy nie. Przeczytałam chyba wszystkie fora i jest różnie. Czasem dziewczynom maluszki pokazywały się dopiero w 8tyg, u innych były już w 5tyg, u mnie jutro 6tyg 6dzien. Trzymajcie kciuki. Mam złe przeczucia ;( mam wrażenie że limit szczęścia mi sie wyczerpał, że udało się zajść za 1 razem... zobaczymy.

Nawet nie wiecie jak mnie do palenia ciągnie...rzuciłam w styczniu ale jak mam stresa to mi się zdarzało też do punkcji...

Hej Laski. Jak dobrze że ten tydzień się już kończy. Jutro w koncu dowiem się na czym stoję. Strasznie się boję. Przeraża mnie to, spać nie mogę,c iagle tylko myślę o tym czy maluszek będzie czy nie. Przeczytałam chyba wszystkie fora i jest różnie. Czasem dziewczynom maluszki pokazywały się dopiero w 8tyg, u innych były już w 5tyg, u mnie jutro 6tyg 6dzien. Trzymajcie kciuki. Mam złe przeczucia ;( mam wrażenie że limit szczęścia mi sie wyczerpał, że udało się zajść za 1 razem... zobaczymy.
Ja bylam na wizycie 6t5d i bylo serduszko ;)

Ja też palilam do punkcji ale już byłam na etapie rzucania i ograniczała do 4 dziennie niestety po nieudanym transferze z tego wszystkiego znowu zaczęłam aczkolwiek nie tyle ile palilam wcześniej.

Myślę i myśle powiedzcie mi jak na powodzenie wpływa nacięcie otoczki przed transferem i jak tego podchodzą lekarze??
Pisanko wiem że Tobie się udało co sądzi twój lekarz.
Ann potrzebna Twoja wiedza.

Ja też palilam do punkcji ale już byłam na etapie rzucania i ograniczała do 4 dziennie niestety po nieudanym transferze z tego wszystkiego znowu zaczęłam aczkolwiek nie tyle ile palilam wcześniej.

Myślę i myśle powiedzcie mi jak na powodzenie wpływa nacięcie otoczki przed transferem i jak tego podchodzą lekarze??
Pisanko wiem że Tobie się udało co sądzi twój lekarz.
Ann potrzebna Twoja wiedza.
Ja miałam użyte wszystkie dostępne metody :) czyli ah, sv, imsi, imci w kupie siła :)
Embriolog mówił że nacięcie zwiększa szanse nawet do 10 % ja za bardzo nie wnikalam bo i tak nie myślałam że się uda. Pytał mnie tylko czy nacinamy 1 czy 2 ja mówię dwa bo i tak bliźniaki mi się nie trafia :p i tak oto jestem :p

Ja bylam na wizycie 6t5d i bylo serduszko ;)
I to było twoje pierwsze USG? Byłam w poniedzialek i to był 27dpt i 5w6d i był pęcherzyk dosyć duży bo 21mm ale bez zarodka i lekarz mnie już uprzedzil że może być puste jajo :(
Malinus może za wcześnie ten test zrobilas? Ja w 7dpt blastocyty miałam 85bete a sikacz nie wyszedł. Powtórz tak jak lekarz mówił w 11dpt.
Natalia ja nie miałam AH, u mnie w klinice dr mówił że tego wogóle nie proponują i nie wykonują że to nic nie daje..wzięliśmy za to embryoglue.

I to było twoje pierwsze USG? Byłam w poniedzialek i to był 27dpt i 5w6d i był pęcherzyk dosyć duży bo 21mm ale bez zarodka i lekarz mnie już uprzedzil że może być puste jajo :(
Malinus może za wcześnie ten test zrobilas? Ja w 7dpt blastocyty miałam 85bete a sikacz nie wyszedł. Powtórz tak jak lekarz mówił w 11dpt.
Natalia ja nie miałam AH, u mnie w klinice dr mówił że tego wogóle nie proponują i nie wykonują że to nic nie daje..wzięliśmy za to embryoglue.
Tak to bylo pierwsze usg, dlatego ze dostalam wiadomosc z kliniki ze po pozytywnej becie mam sie zglosic bofajze 2 tyg od transferu :)

reklama
Ja miałam użyte wszystkie dostępne metody :) czyli ah, sv, imsi, imci w kupie siła :)
Embriolog mówił że nacięcie zwiększa szanse nawet do 10 % ja za bardzo nie wnikalam bo i tak nie myślałam że się uda. Pytał mnie tylko czy nacinamy 1 czy 2 ja mówię dwa bo i tak bliźniaki mi się nie trafia :p i tak oto jestem :p
Pisanko a powiedz mi coś więcej o tych dodatkowych opcjach ktore wzielas czyli ah i inne co to jest. Napisz na priv

Do góry