reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ile mialas komorek ?
Yhy czyli to nie lekarze w Olsztynie decyduja tylko embriolog
My tez podchodzimy komercyjnie
My też podchodziliśmy komercyjne. Mam 32 lata, a to była pierwsza próba i mowy nie było o dwóch zarodkach. Teraz, po niepowodzeniu, lekarz od razu powiedział, że podamy 2. Tak zresztą było zapisane w umowie, że dwa powyżej 35.roku życia lub wcześniej, gdy to jest kolejne podejście. Chyba dużo zależy od lekarza prowadzącego.

reklama
Wydaje mi się, że zależy od lekarza. Bo ja też w umowie miałam, że 2 po 35.r.ż albo po nieudanej próbie. A ja od samego początku miałam 2 podawane. Więc może też to zależy od historii choroby

My też podchodziliśmy komercyjne. Mam 32 lata, a to była pierwsza próba i mowy nie było o dwóch zarodkach. Teraz, po niepowodzeniu, lekarz od razu powiedział, że podamy 2. Tak zresztą było zapisane w umowie, że dwa powyżej 35.roku życia lub wcześniej, gdy to jest kolejne podejście. Chyba dużo zależy od lekarza prowadzącego.
Ok ci bedzie to bedzie najperw niech po punkcji cos pobiora i sie zaplodni. Naciskac nie zamierzam ze musi byc na moim

Hehe my narazie to zadnej umowy nie podpusywalismy no ale slyszalam ze w piatek wszystko mi przygotuja jesli sie potwierdzi ze wyjezdzamy w sobote wiec moze wtedy dadza umowe a moze dopiero w Bialymstoku

Mgs - rany ale wiadomość:) jestes dzisiaj chyba najszczęśliwszą mamą na świecie:) gratulacje:) czekam na wyniki:)

Aniolkowa - daj znać co u Was, kciuki zaciśnięte.

Ewunka - ja po prostu nie mam nadążam za Wami:) tyle produkujecie. Ale cieszę sie ze wreszcie Mgs przełamała złą passę. Czuję ze tym razem podejdę na spokojnie, na razie totalny luzik:)

A ja wlasnie dzis dostałam @ wiec jutro startuję z Menopurem:) czyli zaczęło się:)

Gosia - możesz mnie wpisać na 31/05 - wizyta kontrolna w czasie stymulacji

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

✊✊✊✊ za betowanie Mgs wysokiej betki kochana
usg aniołkowejmamy wszystko bedzie ok

26: Mgs -betowanie
26: aniołkowa mama - kontrolne usg w trakcie ciąży

Cuda sie zdarzaja niedlugo kazda z nas doczeka sie swojego malego cudu i wszystkie bedziemy swietowac Dzien Matki :)

27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje

28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
30: Mgs - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze
31:dorota1984-betowanie
31:po40 - wizyta serduszkowa
31:Megi*: wizyta w trakcie stymulacji

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)

Mgs - rany ale wiadomość:) jestes dzisiaj chyba najszczęśliwszą mamą na świecie:) gratulacje:) czekam na wyniki:)

Aniolkowa - daj znać co u Was, kciuki zaciśnięte.

Ewunka - ja po prostu nie mam nadążam za Wami:) tyle produkujecie. Ale cieszę sie ze wreszcie Mgs przełamała złą passę. Czuję ze tym razem podejdę na spokojnie, na razie totalny luzik:)

A ja wlasnie dzis dostałam @ wiec jutro startuję z Menopurem:) czyli zaczęło się:)

Gosia - możesz mnie wpisać na 31/05 - wizyta kontrolna w czasie stymulacji

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Megi super ze sie ruszylo i zaczynasz nowa stymulacje :*

A mnie dzisiaj tak jajniki nawalaja ze nie moge wytrzymac
Powiedzcie mi czy nospa na to pomorze czy nie ma co brac ?

A ile mialas komorek ?
Yhy czyli to nie lekarze w Olsztynie decyduja tylko embriolog
My tez podchodzimy komercyjnie
Miałam 10 pęcherzyków, ale pobrano tylko 4 komórki, z których zapłodniły się dwie i te 2 bąbelki mam ze sobą. Przed punkcją dostajesz taką teczkę z dokumentami gzie jest możliwość zaznaczenia 1 albo 2 zarodków ( ja tak miałam). Mnie tylko embriolog zapytał czy podajemy dwa czy jeden.

reklama
Krew juz oddałam chcieli mnie zostawić w szpitalu ale jest mało lekarzy i nie zgodziłam się bo i tak się dzis niczego nie dowiem . Jak lekarz dowiedział się ze nie zostaje w szpitalu usg mi.nawet nie chciał zrobić ... powiedział ze w maju to już 2 taki przypadek jak ja także coś w tym jest . Martwi mnie tylko to ze cały czas wymiotuje od wczoraj z małymi przerwami ale wydaje mi się ze to z tych emocji pozatym dalej w to nie wierzę. Wyniki kolo 14 mają dzwonić bo mają pilniejsze badania na dziś niż moje hcg:baffled:

Do góry