reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
✊✊✊✊ za betowanie Mgs wysokiej betki kochana

26: Mgs -betowanie

Cuda sie zdarzaja niedlugo kazda z nas doczeka sie swojego malego cudu i wszystkie bedziemy swietowac Dzien Matki :)

27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje

28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
30: Mgs - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze
31:dorota1984-betowanie
31:po40 - wizyta serduszkowa

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)[/QUOTE]

Ja też na początku byłam przekonana, że na 100% in vitro sie udaje. A później jak piszesz rozczarowanie, że nie wysżło za pierwszym razem. Dopiero później zaczęłam szukać inf na ten temat. Chociaż lekarz mówił, że to ok 30-40% szansy na powodzenie. Każda z nas by chciała, żeby udało sie za pierwszym razem. Ale niestety nie zawsze się udaje
A najgorsze jest to ze moj M nadal sie w tym nie lapie. Moze mnie skrytykujecie ale na in vitro wzielam pozyczke. I moj malo kumaty w tym temacie maz mowi ze tylko jedno podejscie. Ze na drugie nie bedziemy mieli kasy i nie wie ze nie raz potrzeba jest kilku transferow...

Mgs gratuluje!! To co maluszek zrobił prezent na dzien matki :-)

Dziewczynki ja tez poproszę o kciuki. Jadę do szpitala, bo cos sie dzieje. Wczoraj żywa krew w śluzie była i boje sie o szyjkę. Wiem,mżeby wasze kciuki robią cuda wiec i dlatego proszę o zaciskanie ;-)
✊✊✊✊ zacisniete kochana trzymaj sie i nie denerwuj wszystko bedzie dobrze :*

Gosiu moje długie lata starań, słaba odpowiedż na stymulację, mała ilość komórek i tylko dwa zarodki, nawet nie musiałam pytać,my byliśmy zdecydowani na 2 i tyle mi podano, embriolog jak do mnie dzwonił zapytał tylko czy jeden, czy dwa i tyle... o nic nie musiałam prosić. My podchodziliśmy komercyjnie, może też dlatego.
A ile mialas komorek ?
Yhy czyli to nie lekarze w Olsztynie decyduja tylko embriolog
My tez podchodzimy komercyjnie

A najgorsze jest to ze moj M nadal sie w tym nie lapie. Moze mnie skrytykujecie ale na in vitro wzielam pozyczke. I moj malo kumaty w tym temacie maz mowi ze tylko jedno podejscie. Ze na drugie nie bedziemy mieli kasy i nie wie ze nie raz potrzeba jest kilku transferow...
Kochana nikt Cie krytykować nie będzie. A niestety to nie są małe koszta. My jakbyśmy nie mieli od kogo pożyczyć to pewnie też byśmy wzięli pożyczkę. U nas było to 3 podejście - stymulacja i chyba na 4 stymulacje znó byśmy musieli skąś kase wziaźć

✊✊✊✊ za betowanie Mgs wysokiej betki kochana

26: Mgs -betowanie
26: aniołkowa mama - kontrolne usg w trakcie ciąży

Cuda sie zdarzaja niedlugo kazda z nas doczeka sie swojego malego cudu i wszystkie bedziemy swietowac Dzien Matki :)

27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje

28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
30: Mgs - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze
31:dorota1984-betowanie
31:po40 - wizyta serduszkowa

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)[/QUOTE][/QUOTE]

Kochana nikt Cie krytykować nie będzie. A niestety to nie są małe koszta. My jakbyśmy nie mieli od kogo pożyczyć to pewnie też byśmy wzięli pożyczkę. U nas było to 3 podejście - stymulacja i chyba na 4 stymulacje znó byśmy musieli skąś kase wziaźć
U nas narazie pomogli rodzice ale gdyby nie oni tez bralibysmy pozyczke :)

reklama
Mgs bardzo ci gratuluje...wiem ze teraz masz inne rzeczy na glowie ale czy moglabys mi cos o sobie napisac. Jak chcesz to prywatnie. Chcialabym poznac twoja historie bo ja tez mam jajniki pco. Dajesz mi nadzieje i chcialabym wiedziec co przeszlas. I troche nie doczytalam czy to naturals czy in vitro
Napisałam wszystko na priv :wink:

Do góry