reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja nie chciałabym znać dawcy. Wystarczyły mi podstawowe informacje. Jakoś dziwnie bym się czuła wiedząc jak wygląda. U nas jest europejski Bank nasienia i tylko z krajów skandynawskich są dawcy. Wiesz oni są dokładnie przebadani itd. Bala bym się ze kiedyś jeśli bym korzystała z krajowego banku bd chciał odszukać. Wiem ze zadko to się zdarza ale jednak gdzie tam w podświadomości by była ta myśl.

Iga tak korzystaliśmy z dawcy.

reklama
Ewelin a da sie pozniej w ogole takiego krajowego dawce odszukac? wydaje mi sie, ze ciezko by było, kliniki raczej nie udostepniaja takich danych. A w ogole ktos z rodziny wie, ze korzystaliscie z dawcy czy zostaje to tylko miedzy wami (i nami na forum ;)?

Hej dziewczyny, <br />U mnie po wczorajszej wizycie wszystko ok. Lekarka zleciła znowu mocz, morfologię i usg 30-32 tc. I to chyba będzie ostatnie usg. <br /><br />Miłego popołudnia :)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak to ostatnie? Przeciez do porodu jeszcze 2 mies beda i juz ci nie zrobia zeby np zobaczyc jak dziecko jest ułozone?

Tylko moja mama i siostra wie.
A jeśli mówimy o krajowym i z kliniki to zgodzę się z Tobą nie ma możliwości odnalezienia tego dawcy. Oni chyba tez nie mają jakiś szczegółowych danych odnośnie zameldowania itp.
mi chodziło jeśli na wlasna rękę byście szukali

Ale Truskawka zapisałaś temat:) ja tez nie wiedziałam ze mozna tak znaleźć dawcę w necie i strzykawką zrobic sobie całość:) ja jednak wolałabym przez klinikę, a napewno nie chciałabym tego dawcy spotkac, widzieć go. Tak to jest to tylko plemnik, nie chciałabym kojarzyć go z czyjaś twarzą i kiedys tam rozmyślać. Ale mam nadzieje ze nie będziesz musiała z tego korzystać:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Megi tez mam taka nadzieje, mamy jeszcze troche tych zarodków, mam nadzieje, ze ktoryś się jednak przyjmie ;) jest nawet taka stronka z ogloszeniami dawców, a gdybysmy szukali to napewno nie w naszym miescie, zeby takiej osoby nie spotkac pozniej. Plus znajomosci dawcy jest taki, ze jak nie daj Boże białaczka i wtedy mozna jednak prosic taka osobę o pomoc, a przy dawcy z kliniki nie ma kontaktu zadnego.

reklama
Hej Kobietki, dzisiaj mój 8 dpt. Zabrałam ze sobą dwa bąbelki. Od transferu cały czas mam okropne bóle @. Za radą gosi 321 ratuję się nospą forte i magnezem z vit. b6. Wierzę, że nasze maluszki przetrwają i będą z nami całe 9 m-cy. Tylko ten czas tak się dłuży do testowania. Gosia321 ;-) Bąbel :-)

Do góry