reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M. ja właśnie u dr Mańki:)i jest moim idolem:)...a Gretka z tego co wiem to guru kliniki...:):)....no z dawczyniami ciężko...:(...my mamy jeszcze dwa zarodki zamrożone....a komóreczek nie miałam za wiele bo 5 pobrali i z tego cztery się podzieliły ładnie , dwie mi podano a dwie zamroziliśmy....więc też szaleństwa nie było:)To pamiętaj jak będziesz w Gliwicach wpadać proszę:)

reklama
dziewczyny dzis zadzwonili z kliniki jak bylam pracy zeby zapytac jak sie czuje po transerze i ogolnie ( dzis moj 8dpt) wiec ja mowie lekarzowi ze ogolnie czuje sie na ciaze bo mam typowe objawy:-D jak np.czuje sie oslabiona, bola mnie cycki, brak @ i boli potwornie brzuch nawet podchodzi do zoladka taki ucisk, na co on no to niech pani zrobi dzis hcg wiec ja w labie szybko se pucilam dziewczyny wiem ze to wczesnie bo 8dpt ale beta wynosi 161,8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-Doczywiscie pojechalam do niego zrobil usg jasne ze nic jeszcze nie widac, ale gin podejrzewa blizniacza bo beta jest dosc wysoka jak na 8dpt..
ale malo tych niusow dziewczynki mam lekko hiperstymulacje dlatego tak mnie bolal przez ostatnie 2 dni brzuch,zoladek wszystkie flaki:crazy: i mialam taki wzdety brzuchol odrazu dal mi zastrzyki clexane zamiast acardu (juz wzielam 1 jest troche lepiej)i kazal duuuzo wody chlac i bialka jesc musialam jak do domu wrocilam zjesc jajecznice z 7 jaj:szok:
takze jest mała poprawa przynajmniej zoladek nie boli i powiedzial ze plyn ktory mam pod macica bedzie sie wchlanial tyle ze musze sie stosowac do jego rozkazow (odrazu dal mi zwolnienie:-)) a jesli bede jutro sie zle czula ide pod kroplowe a jesli bedzie tragicznie to powiedzial ze plyn mi idessie pytalam czy ciazy to moze zaszkodzic on mowil ze nie, ale jak wy myslicie dziewczyny???!!! poradzcie miala ktoras tak????!!!

Tymeczka gratuluje z całego serducha:) musisz teraz dboc o siebie i słuchać lekarza, bo ciąża zwiększa objawy hiperstymulacji. Co nie oznacza, że jakoś specjalnie źle wpływa na ciąże. Najważniejsze, żeby ten płyn się szybko wchłonął, żebyć ty się dobrze czują i żeby nic nie bolało. Według mnie to jedyne co może ci zagrażać to właśnie złe samopoczucie i ból. Dlatego dużo pij i jedz dużo jajek :) trzymaj się babeczko!!!!

tymeczka GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-), trzymaj sie i jestem ciekawa co tam bedzie??? ja tez mialam wysoka bete ale nie az tak wiec blizniaki sa na bank i jeszcze to kiepskie samopoczucie i oslabienie...super!

Tymeczka gratuluję ! bliźniaki są super :-)
jeśli chodzi o hiperstymulację to też miałam podejrzenie miałam dużo pić wody i dostałam jeszcze jakieś leki już nie pamiętam jakie ogólnie wszystko skończyło się u mnie dobrze :happy: ja miałam bete w 9 dniu po transferze 233,2
Lolitko cieszę się że u ciebie już dobrze:tak::tak:
Joweg co u ciebie?
Pozdrawiam

tymka - gratki serdeczne !! taka beta to faktycznie na 2 sztuki wskazuje.
hiperka nic nie szkodzi maluchom - NIC. i czesto wlasnie sie ciaza pojawia jak jest hiperka... dbaj o siebie, kontroluj wage a jak brak tchu to natychmiast dzwonic do lekarza.

reklama
Do góry