reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jutro chyba powiem m zeby wbil pod katem. Dzisiaj to taka tempa igle mialam ze az mi lzy pociekly z bolu normalnie :)
Ja juz po bokach brzucha nie mam miejsca zeby wbijac z odstepami. A powiedz mi czy w dol brzucha tez moge czy tylko w boki?
Ja wbijalam kawałeczek od pępka i w dół brzucha też;) że tak powiem gdzie było miejsce tam starałam się podawać . Ale mocno w bok też bez przesady

reklama
Ponawiam swoje pytanie czy tez tak mialyscie ze strzykawki dolaczone do menopuru mialy tempe igly. Bo zastanawiam sie czy nie kupic sobie innych w aptece. Cos sobie przypominam ze ktoras z was wspominala cos o iglach ale nie pamietam juz dokladnie :)
Ja mialam normalne, czasami mialam wrazenie ze trafia sie jakas tepa. Wbijalam tam gdzie mam najwiecej sadelka i najmniej bolalo.
Ja bym chyba nie kupowala innych igiel i strzykawek, bo one maja to do siebie ze troche leku Ci tam w strzykawce i igle zostanie, a w tych menpurowskich wszystko wychodzi do konca.
Ja robilam troche zastrzykow wlasnie takimi strzykawkami i iglami z apteki i jednak troche tego leku mi zostawalo w strzykawce i igle.

Jutro chyba powiem m zeby wbil pod katem. Dzisiaj to taka tempa igle mialam ze az mi lzy pociekly z bolu normalnie :)
Ja juz po bokach brzucha nie mam miejsca zeby wbijac z odstepami. A powiedz mi czy w dol brzucha tez moge czy tylko w boki?
Ja wbijalam z 5 cm od pepka i w dol. Tam gdzie najwiecej tluszczu. Po bokach nigdy mie robilam bo mnie tam bardzo bolala. A w tluszczuk wchodzi jak w maslo;)

Moje w gonalu tez były tępe kupiłam w aptece 0.3 i same wchodzą
0,3.
Lo matko ja na poczatku do iui robilam zastrzyk 0,7 i bylam szczesliwa ze takie cienkie igielki. Dopiero jak przy in vitro robilam zastrzyki i kiedys musislam uzyc kupnej igly i strzykawki a mialam tylko w domu 0,7 to za glowe sie zlapalam, jak zobaczylam ta igle. Byla jak dla konia;)

Ja robię zastrzyki po bokach, na wysokości miednicy. Im bliżej pępka, tym bardziej boli.

Gosia, nie martw się, miejsca nie zabraknie - za mną ponad 200zastrzykow od stycznia i daje radę ;)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry