reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Bosze normalnie z takim bolem glowy sie obudzilam masakra:baffled: mam nadzieje ze to nie po menopurze ze spowodowane jakims wzrostem cisnienia :) czacha dymi :confused2:
Cześć Gosiu,
to może być po menopurze. Chociaż ja akurat miałam tak po gonapeptylu przez kilka dni. Potem przeszło. Trzymaj się i w razie czego weź coś przeciwbólowego.

Hej dziewczyny
Ja napewno przy nastepnym transferze zastosuje wszystkie rady, czyli nospa i magnez, ustaliłam tez z moim m. ze w miare mozliwosci bede lezec, choc jakos tego nie widze :/
Gosiu ja mam taki problem z kawa jak Ty z papierosami, wiem, ze nie powinnam az tyle pic, ale jakos nie moge sie powstrzymac ;p jak nie wypije kawy o okreslonej porze to jestem kompletnie nieprzytomna i nie moge funkcjonować normalnie ehh

Mam pytanie ponieważ mi się dłuzy szukam jakiegoś niedopatrzenia z ich strony .
I chciałam zapytać od czego zależy k którym dniu stymulacji i ile powinno się wziąć tego leku i w jakim celu .w ulotce jest to ......
Orgalutran stosowany jest w zapobieganiu przedwczesnemu wzrostowi stężenia LH u kobiet poddawanych kontrolowanej hiperstymulacji jajników (COH). Kontrolowaną hiperstymulację jajników przy pomocy FSH lub koryfolitropiny alfa można rozpocząć w 2 lub 3 dniu miesiączki. Orgalutran (0,25 mg) powinien być wstrzykiwany podskórnie raz na dobę, począwszy od 5 lub 6 dnia podawania FSH lub od 5 lub 6 dnia w trakcie podawania koryfolitropiny alfa. Dzień rozpoczęcia podawania produktu Orgalutran zależy od uzyskanej reakcji jajników tj. liczby i wymiarów rosnących pęcherzyków jajnikowych i/lub stężenia krążącego estradiolu. Rozpoczęcie podawania produktu Orgalutran można opóźnić w przypadku braku wzrostu pęcherzyka jajnikowego, chociaż opierając się na doświadczeniu klinicznym wskazane jest rozpoczynanie podawania produktu Orgalutran 5 lub 6 dnia stymulacji.
Orgalutran oraz FSH należy podawać w przybliżeniu w tym samym czasie. Produktów nie należy jednakże mieszać oraz należy stosować inne miejsca wstrzyknięć.
Dostosowanie dawki FSH powinno raczej opierać się na liczbie i wymiarach wzrastających pęcherzyków niż na stężeniu estradiolu

reklama
Ewunka powiem Ci, że ja dawki miała dostosowywane do ilości i wielkości pęcherzyków. Zawsze przed wizyta z podglądem pęcherzyków miałam robiony estradiol i prg. Ale nie wiem czy jakoś szczególnie patrzył na estradiol. Na pewno patrzył na prg, bo było wiadomo czy będzie transfer zaraz po punkcji czy jednak crio.

Do góry